| vlad. | 38059 |
|
|
13.5.2021 13:29:58
Vim kolik se plati bez pojistovny, MM zubarka smlouvu nema. Pokud stat garantuje peci ze zdravotniho pojisteni, mel by nastavit takove podminky, aby poskytovatele zdravotni pece ten smluvni vztah chteli uzavrit. Dokud jsou to jen sliby pro volice, vcetne toho, ze nepripusti legalni spoluucast jak je to bezne v mnohem bohatsich zemich nez jsme my, (jinak se zdravotnictvi na stavajici urovni dlouhodobe finnacovat neda a na drahou specializovanou peci proste casem nebude), tak tady bude tento poskvil.
|
| Rigel | 156451 |
|
|
13.5.2021 13:21:05
To věřím. máš štěstí. péče je násobně dražší, pokud smlouva s pojišťovnou není. To asi nevíš. jak říkám, před 15 lety 800 kč jen za to, že se dostavíš na prohlídku, bez jakéhokoli zásahu, dnes, řekněme 2000 Kč . bez ničeho. Dobře se ti to glosuje, když tu péči máš, za ceny hrazené pojišťovnou. Ale hodně lidí nemá, ačkoliv si pojištění ze mzdy platí. A nemá v dosahu ani lékaře, který by je přijal. protože nemá kapacitu. Protože mu dostačuje 15 hodin týdně. Což nemyslím jako chybu toho lékaře, ale chybu systému, že nezajistí péči svým pojištěncům. Možná na tom zubaři ti to nepřijde tak viditelné. Ale kdybys neměla péči jiném oboru v lékařství ( třeba ty operace břicha v interním lékařství ) , neměla nikoho, kdo ti to poskytne ani za plnou úhradu ( i když jsi pojištěncem zdravotního pojištění ), tak by ti to možná přišlo nepatřičné. já třeba opakované operace vaječníků - měla bych bych děkovat pánubohu, že to nemocnice udělá a dokonce na pojišťovnu ? mohlo by to stát x desítek tisíc, ačkoliv jsem pojištěná. nebo bych , jako v případě zubaře, nesehnala nikoho, kdo mi operaci vaječníku poskytne ? smůla ? smrt?
jen upozorňuji na to, že pro pojištěnce zdravotních pojišťoven není vždy péče zubaře dostupná ( a to dokonce ani při plné úhradě ) ačkoliv to zdejším lidem připadá jako OK přístup |
| vlad. | 38059 |
|
|
13.5.2021 12:55:52
Moje zubarka smlouvu ma, jezdim za ni 40 km proto, ze je opravdu dobra. Chodila bych k ni, i kdyby smlouvu nemela.
|
| Dana | 143148 |
|
|
13.5.2021 12:55:32
Smlouva s pojišťovnou se zubařům vyplatí možná jen na preventivní prohlídky. Na ostatní výkony se jim nevyplatí, a proto se je snaží dělat bez pojišťovny. Proto je již i tolik zubařů, kteří nemají smlouvy s pojišťovnami. A vyhovuje to nakonec i jim, i těm pojišťovnám, že nemusejí nic platit. Dneska to mladí zubaři zvlášť ve městech dělají tak, že jich pracuje víc v jedné ordinaci. Takže ta ordinace jede celý týden třeba od osmi do devatenácti hodin, ale střídají se v ní tři zubaři, mnohdy i s hygienistkou. Pacienty přijímají stále, ale hned v první návštěvě si vyselektují ty solventní tím, že všechny pošlou na zubní hygienu, která stojí cca 1200 korun. Pacienty, kteří tam odmítnou jít, pak nepřijmou do péče s výmluvou, že mají špatnou hygienu, a že bez návštěvy hygienistky alespoň jednou za půl roku to nejde.
|
| Rigel | 156451 |
|
|
13.5.2021 12:52:42
Věřím, že se ti osvědčil. stále ale zůstává nezodpovězená otázka , kolik tě stojí preventivní prohlídka u zubaře, který nemá smlouvu s zdravotní pojišťovnou - mě stála před patnácti lety 800 kč )
(zubaři nestojí za to, mít smlouvu s pojišťovnou, i tak si vydělá dost , potože lidí bez zubaře je mraky, stejně jako studnař má svý peníze i bez pojištění na studny, lidí bez zubaře s pojišťovnou je v našem zdravotním systému nesystému stále hodně) |
| vlad. | 38059 |
|
|
13.5.2021 12:46:02
Rigel dekuji, mi se tento pristup osvecil dobre
|
| Rigel | 156451 |
|
|
13.5.2021 12:43:41
stále myslíš, že choroby zubů vznikají jen z toho, jak si čištíš zuby ? a choroby střev či břicha nebo vaječníků vznikají z toho ,že si špatně čištíš střeva, břicho nebo vaječníky ?
no tak hodně štěstí s tímhle přístupem . |
| Rigel | 156451 |
|
|
13.5.2021 12:42:07
u zubařů na tu dřinu prostě hledíme jinak, než u dělníků studnařů, nebo stavbařů
taky asi na dřinu a námahu rukou a páteře u studnařů nebo stavbařů by se nám nechtělo přispívat v pojištění. |
| vlad. | 38059 |
|
|
13.5.2021 12:41:53
Co by ten zubar za tebe mel resit? Jak si cistit zuby? To se vetsina lidi dozvi doma nebo na te tebou opovrhovane zubni hygiene, pokud to doted delal blbe
|
| Agniezska | 123320 |
|
|
13.5.2021 12:39:23
Jinak moje matka je praktik, ordinacni dobu ma 7,30 - 13, streda 13-18. Coz ale neznamena, ze 13,10 zaklapne dvere. Nikdy nejde driv nez v 15. Spise kolem 16. A to jeste chodi na navstevy, do pojistoven, na skoleni apod.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.