| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Krční mandle

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 538  [Dalších 58 >>]
zerat 18305
3.10.2009 21:28:45
Beebe, mně dr. řekla, že opravdu při problémech mandlím rozhodně neublížím tou špejlí s vatou na konci a namočenou v Peroxidu a mandle tím potírat a příp. vymačkávat. Ale já mám mandle dost zničené z dětství - malé jakoby stažené kožovité. A jinak dr. mi dělala stěry a říkala, že při hodně častých problémech by mě poslala na imunologii- je to prý opravdu záležitost(čepy) snížené imunity.
Beebie+Honzík 09/07+Luci 06/10 59429
3.10.2009 21:13:47
Kloktat vodou s 3% peroxidem - jen si nejsem jistá poměrem,ale myslím, že 1:1, ty čepy by se měly samy uvolnit (vybublat:-))sám člověk by si do toho moc šťourat neměl, i když je mi jasný, že to kolikrát jinak nejde..
kokosy.na.sněhu 80429
3.10.2009 19:41:17
Já měla čepy na mandlích permanentně, k tomu mandle v průměru 2,5 cm velké a to v klidu, když jsem byla nemocná, nemohla jsem ani jíst, dýchat pusou.. Vyšťourávala jsem je šťourátky do uší, jakoby vymaškávala, hrozně páchly..no a pak jednou, to mi bylo asi 17 řekl pan doktor a dost. Mandle mi šmikly a mám klid, ale bolelo to tak šíleně, že na to fakt nerada vzpomínám, týden na kapačce, páč do mě nic k jídlu nedostali, mluvit jsem nemohla, jen jsem brčela , opravdu jo, škemrla jsem u sester po nocích o čípek proti bolesti...Který mi museli zavést ony, já byla úplně vyřízená..mimochodem dětičky, kterým dělali totéž třeba den po mě, druhý den lítali po chodbě, jedli, mluvili a za 2 dny šli domů.... Pro mě byl proti tomuto porod hračka ( a to jsem měla takovej průměrnej porod), ale jsem ráda, že mandle nemám, krásně se mi teď dýchá....~:-D
Anezka73 49441
3.10.2009 16:37:03
Čep se dá strhnout, na špejli s vatou dáš desinfekci, třeba Jod, Betadine a ten čep strhneš nebo vymáčkneš. Je to stará, ale účinná praktika Na ORL je odsávají, jenže já třeba nemám čas tam 3x týdně čekat.

A chce to posílit imunitu. Já s těmi čepy měla pár let problémy.
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři 27764
3.10.2009 14:37:31
Anginal? tuším že tak se ten sprej jmenuje. Já mám po častých angínách porušené mandle a časo mi tam "něco zůstává" a pak mě bolí v krku tak, že nemůžu polknout jako u angíny a přitom to angína není. Nedávno mi to krční čistila peroxidem - stříkala mi to ze stříkačky přimo na to ... myslela jsem že se udusím, natahovalo mě ... bylo to hrozné - fakt mi to přišlo nekonečné - ten den to bolelo ještě snad víc, ale druhý den jako když utne a bylo po problému. Doporučila mi denně buďto kloktat kloktadlem nebo používat ten Anginal - mám s tee tre - chuťově je docela dobrý, lehce se to používá a opravd jsem zatím bez problémů ~R^ Takže doporučuju zkusit - stojí v lékarně kolem 70Kč tuším.
zerat 18305
3.10.2009 14:23:23
parodn: mělo být - vzít špejli, omotat ji na jednom konci vatou, namočit do 3% Peroxidu a čistit tím mandle- vylačit...
zerat 18305
3.10.2009 14:22:30
Můžeš zkusit kloktat rozpuštěný Acylprin- před lety mi to doporučil doktor na desinfekci krku a zabírá to dobře a nebo mně teď Dr. na ORL říkala, že při problémech s mandlemi je dobrý si vzít špejli, omotat ji 3% peroxidem a mandli tím vytlačit a očistit. Ještě jsem to nezkoušela, protože doma nemám vatu, tak neřeknu, jaký úspěch s tím nadělám ~d~
Inka
  • 
3.10.2009 14:11:45
U doktorky ORL, je to akce na pár minut.
vrabečci 99642
3.10.2009 14:07:26
Jednou za čas se mi na madli v krku udělá čep.Někdy je jakoby napůl vylezlý ven a pak mě škrábe v krku.Když je na dobře přístupném místě,dokážu ho odstranit,ale teď se mi udělal čep na takovém nedostupném místě a už několik dní mě hodně škrábe,nevím jak ho dostat ven z mandle.Nevíte čím se dají ty čepy uvolnit-např.něco studeného,teplého,bylinky,slaná voda apod?
Marie luisa 57112
21.7.2009 18:39:36
To máte v Brně divnou nemocnici já jsem byla v dubnu s malým 4roky v Prostějově s krčními mandlemi normálně jsme byli spolu na pokoji a s námi tam byla paní se synem který měl dokonce už 8 let a ona si pobyt doplácela protože to už pojišťovna neplatí.Nikdy jsem u nás neměla potíž s tím že by mě nechtěli nechat s malým v nemocnici.A že už jsme tam těch hospitalizací měli.
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 538  [Dalších 58 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.