| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nedoslýchavost

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 606  [Dalších 446 >>]
Daša - dotazník 137355
28.5.2013 9:34:03
Dobrý den,
chtěla bych poprosit jedince s ušními šelesty o vyplnění následujícího dotazníku, který je anonymní a bude sloužit výhradně jako podklad k mé závěrečné práci.

http://www.survio.com/survey/d/F3U7B3Z6G0T4T1N4A

Mockrát Vám děkuji za spolupráci.

Daša

Martina+08+11 126032
28.5.2013 9:01:02
Na foniatrii,ve věku 20 měsíců.Jak už tu někdo psal,dali elektrody do uší a podle odrazu zvuku,tím se však neurčí jestli slyší či ne.Potom ve zvukové místnosti dali sluchátka na uši a před něj papír s obrázkama(míč,pes)a měl ukazovat,postupně hlas ve sluchátku snižovala a zvyšovala.
Š.
  • 
27.5.2013 21:38:16
Absolvovala jsem s tehdy šestiměsíční dcerou, tuším BERA, ráno nástup na lačno, dostala premedikaci (jakýsi gel do konečníku), usnula, dostala sluchátka a elektrody za uši, na čelo, není potřeba spolupráce dítěte, ale musí být v klidu, proto byla potřeba, aby spala.
kreditka 85904
27.5.2013 18:37:41
Právě malej taky nereaguje a nevím jestli mě jen ignoruje nebo skutečně neslyší....
Sam01 129844
27.5.2013 14:47:16
Kdysi před mnoha lety (15-ti) jsem byla se synem na audio testu v Motole. Ještě jsem ho měla jako miminko v tom nosítku. Normálně to celé prochrněl. Vzali si ho do odizolované místnosti a přes takový jack mu pouštěli do ucha zvuk a podle toho,jak se tam ten zvuk odrážel poznali jak slyší. Asi je to složitější,ale takhle to proběhlo. Synek se ani nevzbudil a já zjistila,že slyší a je jenom línej reagovat. :-)
kreditka 85904
27.5.2013 14:21:20
Tak to opravdu není nejjednudušší to je fakt. No já se s ním chystám na ORL, ale lékař ke kterému chci má právě dovču... tak zjišťuji možnosti... třeba slyší dobře, a já mám jen tik z toho co jsem zažila s dcerou...doufám tedy
*Aida* 5732
27.5.2013 14:08:20
U dvouleteho ditete ve spanku. Ale nejdriv je treba zjistit, jesti to neni jen tekutina v uchu, takze se mu tam musi nekdo podivat. Ja jsem na tom vysetreni ve spanku byla s dcerou, domluvili jsme se a udelalo se to, kdyz spala pres den. Vim, ze v CR se tohle da nekde domluvit a nekde trvaji na tom, ze na to dite uspi. Ale neni to vysetreni, ktere se dela jen tak jako prvni vec.
kreditka 85904
27.5.2013 14:01:06
Nemáte někdo zkušenost s vyšetřením sluchu u 2 letého dítěte, které řekne cca 5 slov srozumitelně a dalších 10 srozumitelně jen pro nejbližší rodinu? Náš čerstvý 2 leťák měl teď neustále rýmu pořád byl zahleněný apod. a poslední 3 neděle mám dojem že špatně slyší. Jeho starší sestra nedoslýchala také díky neustálé rýmě a následné zvětšené nosní mandli, ale tu vyšetřoval lékař v době kdy mluvila, bylo ji 3,5 roku a tak to celkem šlo. Nerada bych něco u syna zanedbala aby potom neměl problémy s řečí jako jeho sestra... Nemáte někdo zkušenost s vyšetřením kde není moc možné počítat se spoluprácí dítěte? Jak to probíhá a kde? Budu ráda za každou zkušenost...
černá kočka a dva kluci 128489
23.5.2013 9:35:09
Mám nedoslýchavého syna. Odhalili jsme to náhodně v jeho šesti a půl letech, o prázdninách před nástupem do školy. Do té doby neměl žádné příznaky, mluvil perfektně, krásně zpíval atd. Akorát se někdy zeptal CO? ale to dělá asi každý. Jednou si s něčím hrál, volala babi a jak měl v ruce kostky, tak si vzal telefon do druhé ruky ( levé ) a přiložil si ho na levé ucho. Babi na něho už dobu mluvila a on pořád čekal, kdy už mu něco řekne. Tak jsme ho objednali na audio, tam si setra myslela, že se jim rozbil přístroj, protože to už řvalo jak kráva a on pořád nemačkal. Nebudu to protahovat - je totálně hluchý na jedno ucho, nedá se to léčit ani operovat. Ani to sám nevěděl, asi to má od malinka, možná od narození. Žije plnohodnotný život bez omezení, krásně hraje na klávesy, kdo nic neví, tak by to na něm nepoznal.
Kaja222 116819
23.5.2013 8:48:01
jj. Byli jsme na orl, kde ji zmerili usi a nakonec sla na operaci, dostala trubicky do usi. Od te doby slysi dobre, jen pokud ma rymu tak se sluch prechodne zhorsi.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 606  [Dalších 446 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.