| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nedoslýchavost

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 606  [Dalších 436 >>]
Babsi+2 63297
22.5.2013 22:12:18
Já si taky asi půl roku myslela, že mám nedoslýchavé dítě. Pediatr kluka odeslal na ORL a tam doktor zjistil, že má na bubínku maz v takovém množství, že opravdu neslyší (pouze odezíral, bylo třeba mu zaklepat na rameno a pak reagoval).
Šla bych na ORL (doporučení obvoďáka není třeba) a čekala bych, kam mě pošlou dál.
magrata1 95172
22.5.2013 21:46:36
dcera (4 roky) taky nedoslýchá, zjistila jsem to podobně, jako ty. Nejdřív jí dětská vypláchla uši, měla tam teda hrůzu, nechápu, kde se jí to tam vzalo, uši nečistím šťouchadlama. To mě pak úplně dojala, když mi v čekárně řekla: "Maminko, mluv na mě, já tebe slyším." No, ale brzo jsem viděla, že to pořád není OK, tak jsme šly rovnou na ORL. Tam jí koukla do krku, má zvětšenou nosní mandli a pak jí nějakám přístrojem pískla do ucha a tím zjistila, že má za bubínkama sekrety - prý usazenou starou rýmu. Tak se chystáme na operaci.
tymothy
  • 
22.5.2013 21:27:53
No tak tenhle systém u nás neprojde - leda že by slyšela hůř než já...~:-D
tymothy
  • 
22.5.2013 21:25:36
Ty sykavky mě právě děsí - když to porovnám třeba s tím R,tak tam je alespoň jeho náznak. U těch sykavek nic....
VERI + V6/08 + bříško 70964
22.5.2013 21:10:30
syn má mírnou nedoslýchavost a špatně vyslovoval sykavky (už vcelku zvládl) r, ř (stále neumí) u nás to byl důsledek velké nosní mandle a chronického zánětu (tekutiny) ve středouší.. stále doufáme, že se to zlepší
ivaxx 44192
22.5.2013 21:06:40
Do audio komory můžeš jít i s ní a pak, když Ti dá ona signál, že něco slyší (a ty víš, že něco zaznělo), tak ty zmáčkneš za ní. Ovšem nesmíte dopadnout jako my, kdy jsme v audio komoře zjistili, že ten, který hůř slyší a nemůže mačkat tlačítka není syn, ale já ~;).
Beruška+J02A07T10 48718
22.5.2013 19:34:19
vyšetření ve spánku měří spojení ucha s mozkem.. nějak tu cestu, dr mi o tom taky říkal, páč máme skoro tříletého asi s nedoslýcháním
Beruška+J02A07T10 48718
22.5.2013 19:31:16
můj tříletý málo mluvý a neopakuje, dětská nás poslala na ORL u nás, tam přístrojem - takový malý, stričí se sluchátko do ouška a vydává nějaké zvuky - jakože píská nebo tak n+co a měří to reakce ouška
nám to vyšlo na jedno ouško špatně - že syn nedoslýchá - přesto, že mě to nepřijde.. on ale na jedno ucho pravděpodobně slyší perfektně a na druhé nedoslýchá, proto asi nemluví, ale máme se objednat na foniatrii - u nás taky žádná není - budeme se objednávat do foniatrické ambulance v brně - do Fn černopolní
Moncaka 56657
22.5.2013 17:52:38
Přidám se s dotazem, jak se zjišťuje zda někdo špatně slyší. Dcera i já máme problém se sluchem, ale klasické vyšetření s mačkáním tlašítek je OK, ten zvuk slyšíme, ale máme problém s tím, že nerozumíme. Takže při vyšetření, kdy se šeptají slova, dcera naprosto pohořela, ale stejně závěr byl, že slyší bez problémů, protože čudlíkama prošla.
Suza007 91095
22.5.2013 17:44:39
U nás na ORL dělají jenom audio, kdy dítě reaguje na zvuky ve sluchátkách. Dělají to u dětí od 3 let. Na foniatrii vyšetření sluchu audio (dítě poslouchá zvuky a navléká dřevěná kolečka na tyčku, když něco slyší) + přístoj změří něco v uchu + dítě ukazuje obrázky na základě poslechu daných slov z repráků. Anebo když dítě nespolupracuje, tak dělají nějaké vyšetření sluchu ve spánku.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 606  [Dalších 436 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.