| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nedoslýchavost

(?)
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 606  [Dalších 196 >>]
*Aida* 5732
22.4.2010 10:06:47
zjihu,
lehka az stredne tezka nedoslychavost, tam se ztrata sluchu bude v procentech pohybovat nekde mezi 40-80%. Ono je hlavne tezke to, ze do doby, dokud dite opravdu dobre nespolupracuje, tak se ta naslouchadla nedaji uplne spravne sestelovat, takze ten benefit z nich sice je, ale neni 100%.
Moje prostredni dcera ma ztratu sluchu 50-70%, tak nejak jako u Vas. Nejdrive jsme si mysleli, ze ma jen "glue ear", dostala gromety, trochu se to zlepsilo. Pak jsem se musela hodne pohadat a odejit do jine nemocnice, protoze mi i doktori tvrdili, ze slysi dobre~l~. Jako ona bez tech naslouchadel i neco slysi, hlucha uplne neni, ale rozhodne je potrebuje.
A k otazce. Ji bylo 3 a par mesicu, kdyz poprve dostala naslouchatko. Tenkrat taky jen do jednoho ucha a bylo to takove to obyc. ani ne digitalni. Ale sundavat si ho nikdy nechtela, mela ho hned na dlouhou dobu. Proste sama chtela slyset a musel to pro ni byt ohromny rozdil. Udelala taky okamzite ohromne skoky ve vyvoji~R^. Ted ji v dubnu bylo 7 a je jedna z nejlepsich ve tride ~g~.
Jinak my bydlime v Anglii, tak si nejsem jista, jak to funguje v CR, ale myslim, ze mate narok na prispevek na peci (nebo jak se to v CR jmenuje). Ja jsem si u dcery dlouho nezazadala a uplne zbytecne jsme prisli o docela dost penez, ktere jsme pro ni mohli vyuzit.
Majoranka 80827
22.4.2010 6:39:14
My jsme docela rarita. Dcera má diagnostikovánu praktickou hluchotu, ale se sluchadly slyší na vzdálenost 4m úplně všechno. Od chvíle co se jí sluchadla nasadila, je má od rána až do večera. Jakmile jí je chceme jen na chviličku vzít, vzteká se. Brýle nenechá na očích ani minutu, na obou má 2 dioptrie (krátkozrakost).
zjihu76 46857
21.4.2010 22:02:47
No já bych se ptala, asi blbě, nevím jak, nevím co nás čeká~d~

Jak dlouho je ta chvilka?, mám dojem, že do půl minuty budou sluchátka na podlaze~;)
A jak těžkou má nedoslýchavost? Pro mě je těžký si představit jak moc neslyší (já mám uši jak netopýr), a jaká to teda pro něj bude změna, aby ho to motivovalo. V nemocnici mě přesvědčovali, že to přece není tak hrozný a že sluchadla by ani nepotřeboval ~a~
věrčák 46967
21.4.2010 21:49:21
máme nedoslýchavou dceru (nyní 4 roky). Ale víme o vadě už od jejího narození a sluchadla má od 6 měsíců. Ze začátku vždy jen na chvilku denně. Nikdy si je tedy nesundavala, asi s nimi opravdu slyší líp :-) Radši bych je začala dávat nejdřív doma. Přeci jen těch zvuků asi bude doma míň a taky abyste je případně neztratili venku. Jestli máš dotazy klidně se ptej.
zjihu76 46857
21.4.2010 21:15:02
Ahoj, je tu ještě někdo s nedoslýchavým dítětem? Mám 2letého syna, po půl roce jsme konečně dospěli k dg. lehká až středně těžká nedoslýchavost (převodní, ale odebrání mandle a drenáž uší nepomohla oproti prvotním předpokladům vůbec). Dostane nejméně jedno sluchadlo, ale zatím tuším jen zhruba, jak ho na ně navyknout. Jasně postupně, nejdřív na chvíli... Máte nějaké konkrétní zkušenosti? V kterých situacích je to nejlepší poprvé zkusit (venku-doma), jak zabránit, aby je sundaval a ničil... prostě jak to vypadalo u vás.
Težko se s ním domluvím, on mi celkem rozumí, ale já jemu ne, nemluví rsp. mluví naprosto nesrozumitelně.

Není tu moc živo, radši jsem to přidala ještě jednou, jako téma.
zjihu76 46857
21.4.2010 21:13:00
Ahoj, je tu ještě někdo s nedoslýchavým dítětem? Mám 2letého syna, po půl roce jsme konečně dospěli k dg. lehká až středně těžká nedoslýchavost (převodní, ale odebrání mandle a drenáž uší nepomohla oproti prvotním předpokladům vůbec). Dostane nejméně jedno sluchadlo, ale zatím tuším jen zhruba, jak ho na ně navyknout. Jasně postupně, nejdřív na chvíli... Máte nějaké konkrétní zkušenosti? V kterých situacích je to nejlepší poprvé zkusit (venku-doma), jak zabránit, aby je sundaval a ničil... prostě jak to vypadalo u vás.
Težko se s ním domluvím, on mi celkem rozumí, ale já jemu ne, nemluví rsp. mluví naprosto nesrozumitelně.
Kitty+káčátko 104472
13.2.2010 16:16:42
Ahoj, kdyzsluncenesviti (moc pěkný nick vzhledem k tomuto ročnímu období). Mrzí mě, že tvůj chlapeček má taky problém se sluchem, ale snad se vám podaří zjistit příčinu a případně ji odstranit. Zároveň děkuji za naději, i když už jsem tak nějak smířená s tím, že by mohla hůř slyšet, přece jen stále doufám, že to ještě nemusí být tak špatný. Ráda bych se poradila s někým, kdo podobný problém má, co nás čeká, čeho se vyvarovat a co si ohlídat atd. Kdybys chtěla, můžeš mě kontaktovat na mailu kacatko.kitty@seznam.cz.
kdyzsluncenesviti 89186
10.2.2010 11:34:37
Hlavně, ať Vás hlídají pořádně, protože někdy je lepší dát naslocuhátka co nejdříve a kdyby byl sluch potom v normě, tak odebrat, než čekat do 3 let. My jsme je v té době dostaly a myslím, že už je to celkem pozdě. ~o~ Každopádně teď jedeme do jiné nemocnice na kompletní vyšetření, protože chceme zjistit přesnou příčinu a možnost odstranění. Syn slyší jak co a jak kdy. Někdy slyší bez naslouchadel i šeptání a někdy je i s nima hluchej, jak poleno. ~a~ Syn to má od 65dB (to je od hlasité silniční dopravy) a je to bráno už jako středně těžká až těžká nedoslýchavost a pro tvé uklidnění. Na prvním vyšetření to měl horší. Měl uznánu hlubokou nedoslýchavot okolo 80-90dB. První vyšetření měl BERA a druhé na nějakém novějším přístroji, ale na název si nevzpomenu. ~d~ Ono jim to kolikrát měří pěkně blbě. ~o~

Náš doktor je sice celkem vyhlášenej, ale pěkně na nás pr.í. ~q~

Hlídej si to i sama. Když pak ty děti neslyší, tak se pomaleji rozvýjí a nemluví (nebo když tak minimálně). Proto se dávají naslochadla i miminkům, aby se sluchově vyvýjela normálně. ~x~
Kitty+káčátko 104472
9.2.2010 15:58:23
Ahoj holky, ještě jednou všem děkuju za podporu. Už jsme byli naušním - ty emise nám vyšly dvakrát negativně, tak jsme šli ještě na ten test BERA (funguje na jiném principu, dávají se sondy na hlavičku a snímají, jestli mozek zpracovává sluchové vjemy). Tam nám vyšlo, že malá slyší, ale jen od určité hladiny decibelů (asi 50 nebo 60). Dr. říkal, že se to ještě ale může všechno změnit, protože ta nervová soustava u miminek se teprve vyvíjí (až cca do tří let), takže může slyšet ještě normálně. A pokud ne, tak by to asi spravilo v nejhorším případě naslouchátko. Zhoršit by se to snad nemělo, ale všechno je samozřejmě možné, takže nás teď budou hlídat foniatři. Ještě jednou děkuju a za čas dám případně vědět, jak se to vyvíjí. ~x~
M+J+ 5 (2 holky -3 kluci) 74701
26.1.2010 22:25:26
tak tak žadna panika zatim třeba ho to šterkani važně nezajíma.ten muj lenoch do cca 2 měsicu dělal jako by neslyšel i kdyby kolem letela stíhačka a ze začatku snad ani neviděl bylo mu to u drátu.dnes je mu 7 měsícu a otačí se za každou ptakovinou nejlepe reklami v tv a nebo ted pc
~t~ a to nepočítam další smyslove požitky jako ochutnavani všeho ohmatavani atd ~t~
dve vteriny zahledne to nač ja jsem slepa dalsi dve vteriny on slyši co ja jsem hlucha ~t~~t~~t~ no a pak lita vše co se mu dostalo pod ruce a do papule ~t~
držim palečky aby to nic nebylo.
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 606  [Dalších 196 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.