| ChemicalJane + 4 | 86738 |
|
|
26.1.2010 20:55:43
nám kontrolovali sluch už v porodnici, takovým spešl přístrojem, řekli, že máme sluch v pohodě.. ale brácha na něj s holkou chodil asi 3x než se test povedl... jestli je to ono, jako že asi jo, tak dají dítku do ouška takovou sondičku, pustí přístroj, po chvilce do druhého ucha a přístroj to vyhodnotí.. prej tam pouští ěnjaký zvuk a dle toho jak reagujue bubínek, poznají, ejstli ej sluch OK...
každopádně přeji, aby to bylo v pohodě a vaše miminko bylo zdravé ![]() |
| papinka | 74036 |
|
|
26.1.2010 20:45:46
I když máte pouhé podezření na poruchu sluchu, vyšetření je třeba udělat. Základem je klasivcké otoskopické vyšetření zvukovodu a bubínku k vyloučení postižení trěchto struktur. Následovat by mělo vyšetření otoakustických emisí či lépe BERA(kmenové evokované potenciály). Emise představují pouhé chvilkové zavedené sondy do zvukovodu, BERA je něco jako EEG a jedná se o vyšetření funkce sluchového nervu, dítě při něm musí být v klidu bez pohybu, protože výsledky ruší potenciály ze svalů. V případě nutnosti se vyšetřuje pod tlumivou medikací.
Dle výsledku se stanoví tzv. odhadovaný práh sluchu. Dle nejnovějších poznatků je nutno diagnostikovat ev. sluchovou vadu a zavést kompenzaci ( sluchadlo x kochleární implantát) nejlépe do 6-9 měsíců věku vzhledem k důležitosti sluchu při vývoji řeči. Snahou ORL lékařů je celoplošný screening sluchových vad již v porodnici prostřednictvím vyšetření emisí , které by vytipovaly ohrožené novorozence již v porodnicích a na jejich základě byla indikována další vyšetření. BOhužel se zatím celoplošný screening nepodařilo zavést a visí to na "centrálních strukturách". Přeji mnoho štěstí a pokud možno žádnou diagnozu u Vašeho miminka. |
| Tatramelka+3 | 66284 |
|
|
26.1.2010 20:28:32
Také jsme to tak měli a někdy máme ještě dnes. Když se kluk soustředí na něco jiného, tak je mu jedno, jestli tu mlátím dveřma nebo tleskám. Vyšetřený jsme byli v prodnici i na orl ve 3 měsících a vše OK. A když chce, tak slyší moc dobře.
Neděs se. Uvidíte, co vám řeknou na ORL. Ale je to nepříjemné, to chápu. Já jsem to také dlouho zkoušela, házet knížky na zem, vrzat a já nevím co. Tak nám pak dej vědít, jak jste dopadli. Držím palce. |
| kaliinka | 96792 |
|
|
26.1.2010 19:51:41
Prosím klid a neplaš jako já!!! Syn se už v porodnici při zazvonění telefonu u sester na druhém konci chodby lekal a neskutečně reagoval. Dcera absolutně nic v měsíci, ve dvou a později ... NIC! Mlátila jsem dveřma, kladivem do radiátoru přímo jí u ucha- NIC! Absolutně NIC. Byla jsem smířená s tím, že prostě neslyší.... A sešel se den se dnem ... A ted slyší kdejaké šustnutí, které my vůbec nezaznamenáme a zdá se, že bude dokonce muzikální jako její brácha!
Věř, že to bude i váš případ! |
| sun 15 | 88122 |
|
|
26.1.2010 19:46:00
Hlavně fakt dokud není nic jistého se nenervuj, můj chlapeček sebou zase trhal při každém sebemenším zvuku , vždy sebou trhal a trhnul ať jsem třeba pohnula jen skleničkou na stole a z toho jsem taky byla strašně nervózní , ale je mu pět měsíců a je OK.
|
| Sabrina |
| • |
26.1.2010 19:33:34
Nemám zkušenosti, Je mi jasné, že musíte mít nervíky, a tak držím strašně moc palečky, že ho to prostě nezajímá
![]() |
| Kitty+káčátko | 104472 |
|
|
26.1.2010 19:27:20
Holky, moc vám všem děkuju za reakce a povzbuzení, opravdu se mi ulevilo, že to třeba nemusí nic vážného znamenat a že v tom nejsme sami. Jste hodné, děkujeme!
|
| Limai | 91448 |
|
|
26.1.2010 19:19:32
hlavně jsem to neřešila já a děti mám naprosto normální,snad jen dcera je hyperaktivní s poruchou pozornosti.Samozřejmě kdyby nereagovaly na zvuk třeba ve čtyřech,pěti měsících,už bych se začala znepokojovat a pídit po tom proč,ale u tak maličkých mi to přijde úplně normální,že nereagují.Jo a dceru hodně dlouho nezajímaly hračky,asi do půl roku?Nyní už nevím,ale nechtěla nic uchopit do ruky strašně dlouho,nehrála si s ničím,prostě o to nejevila zájem.A chromé ruce taky nemá
![]() |
| kdyzsluncenesviti | 89186 |
|
|
26.1.2010 19:14:42
S dcerkou byste měli jít na foniatrii, kde Vám asi udělají audiologické vyšetření. Na to by neměla mít zalehlé ouška. Případně Vás potom odešlou na Bera vyšetření. Můj syn na tohle reagoval normálně a nakonec je podle vyšetření těžce nedoslýchavej.
![]() Příčina může být různá i odstranitelná. Předem bych se nenervovala. Kdyby byl nějaký problém, tak byse na to přišlo brzo a dcerce by ke sluchu pomohli (naslouchátky, implantátem). My jsme na to přišli až ve 2 letech. Čím dřív se na případný problém přijde tím lépe. ![]() |
| Šárka+3 |
| • |
26.1.2010 18:30:41
Ahoj, stejný problém jsme měli u dcery, na půl roce jsme byli na vyšetření na ORL v nemocnici v Pardubicích, už nevím, jak se to jmenuje, ale při něm poruchu sluchu vyvrátili. teď ji budou 4 roky a je v pohodě
. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.