| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nedoslýchavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 606  [Dalších 96 >>]
Mmiky (Kačka6/02,Zuzi6/07) 8629
26.11.2009 9:53:26
MYslím, že nejlepší na to bude přímo Motolská foniatrie. ty ordinace jsou na Malvazinkách (Praha 5)- ul. U Mrázovky. můžu doporučit Dr. Myšku. moje máma k němu chodila už s mým bráchou a my tam chodíme s naší starší už několik let. telefon by měl být 251013811. je to pracoviště kde dělají i s kochleárníma implantátama. foniatrické vyšetření je běžně spojeno s audio zkouškou a mají tam i logopedie atd...

my tam chodili s přirostlou uzdičkou na jazyku a zcela náhodou se zjistilo, že malá špatně slyší na jedno ucho, ale že umí skvěle odezírat a domýšlet. u nás byl problém v oteklých sliznicích. od alergie. jak jí oteče nos, tak to jde až do ucha a má zalehlé ucho a neslyší na něj... ted už je to tuk tuk dobrý a dlouho už to neměla.
M.
Phoebe1 54826
26.11.2009 9:47:16
Mám výborné zkušenosti s dr. Pavlou Florianovou. Působí v Brně, jezdí do Prahy jen jednou za měsíc - čtvrtky. Je na Karlově náměstí 15.Je tam zrovna dnes, je to fakt náhoda, ale já byla na dnešek objednaná s dcerou na 14 hodin a budeme to rušit, manžel tam s ní nemůže jet (neuvolní se dnes z práce). Možná by vás vzala i dneska. Chceš na ni telefon?
kdyzsluncenesviti 89186
26.11.2009 9:34:10
Hezký den. ~x~

Zase jsem tu pro radu. ~j~

Potřebovala bych tip na nějakého opravdu dobrého foniatra, který je ochotný a opravdu rozumí tomu, co dělá.
Potřebovali bysme u syna udělat kompletní vyšetření sluchu. Syn není schopný komunikace a náš foniatr s tím má asi problémi. Udělal mu jen vyšetření na rozsah nedoslýchavost, ale už žádná vyšetření na zjištění příčiny.
Syn by měl slyšet od hlasité silniční dopravy. Nosí naslouchátka, ale dokáže bez nich slyšet i šeptání. Má takové chvíle kdy "slyši" a kdy neslyší. Rádi bysme věděli čím to je a jestli se s tím opravdu nedá nic dělat.

Prý je v Praze nějaké pracoviště, kde mají dobré přístroje. Nemáte někdo nějaký tip? Dobrou zkušenost?
Lucka-Míša 11/05+Toník 9/08 38912
17.9.2009 12:48:54
Na tvarovky je nárok 1x ročně. My jsme měli první rok cca 4x nové tvarovky (z toho jedny byly hrazeny pojišťovnou). Měli jsme stále problém se zpětnou vazbou a nedařilo se nám udělat pořádné otisky (byli jsme na více místech).
Nyní (Míšovi jsou téměř 4roky) jsme měli tvarovky po roce a něco a jedna už nám seděla špatně. Záleží jak rychle dítě v daném čase vyroste. Samozřejmě, že pak rostou i rychleji ouška a je třeba nové tvarovky. Nyní stojí tvarovky 800,- (snad je tomu tak ve většině ordinaci~d~).
Je také možné, že je krátká hadička a sluchadlo pak táhne moc za tvarovku. Na tvarovce je také celkem dobře vidět jak "lícuje" k oušku. Pokud je tam mezírka, tak může dojít ke zpětné vazbě (pískání). Proto je vhodné při dělání otisků mluvit, příp. několikrát otevřít pusu, zívnout... Zvukovod v tu chvíli mění svou velikost.
My máme plnou tvarovku individuálně vyráběnou. Setkala jsem se s tím, že si dospělí kupují tvarovku, která je vyráběná sériově, tak nevím jak jim pak "sedí".
http://www.widex.cz/Widex%20Global/Dictionary/Agent_CZ/Cleaning%20the%20earmould.aspx Tady je vidět jiný tvar tvarovky (zrovna nemůžu najít všechny druhy, bylo to hezky vyfocené vedle sebe). Tak nevím jestli může mít vliv i výběr tvarovky (nám doporučili ty plné).
Vivik,Jiří 94,Vít 04 13428
17.9.2009 9:44:42
Aleno, také nemáme fakturu, pouze záruční listy k oběma sluchadlům. Máme Bravissimo - BV 38, sluchadla stála skoro 22 tisíc, zdravotní pojišťovna přispěla 2x 5800 Kč. Protože nám levé sluchadlo stále popískává, prosila jsem v úterý na foniatrii, aby Vítkovi udělali nové tvarovky. Nějak se na to lékař netvářil, ale sestra mu tedy alespoň na to levé ucho udělala nový otisk, že to zkusíme reklamovat. Prosím, jak často měníte tvarovky u dětí v ČR. To, že se to děje ve VB každého čtvrt roku je hezké, ale tady na to pan doktor koukal moooc divně ~;((.
14.9.2009 21:53:04
Aleno, tak už to mám vyřízené. Ale moc Ti nepomůžu. Ke sluchadlům jsem dostatala jen záruční listy (ke každému zvlášť). Žádnou fakturu ani jiný doklad o zaplacení (jak jsem již psala celý doplatek za sluchadla nám zaplatily nadace~R^). Pak samozřejmě sluchadla, krabičky na ně, návod a 8ks baterií. Žádný doklad od pojišťovny nemám i když příspěvek jsme dostali.
K případné reklamaci stačí jen záruční list (samozřejmě potvrzený a s datem prodeje).
Ještě mě napadlo zkusit si zavolat přímo do Widexu a uvidíš co Ti tam řeknou.
www.widex.cz
10.9.2009 11:57:37
Ahoj Aleno, v pondělí si jdeme vyřídit papírově nová sluchadla, tak dám vědět jak tomu bylo u nás (doplatek jsme sháněli přes nadace).
Jinak např. ke tvarovkám dostávám záruční list (samozřejmě, že ke každé zvlášť) a příjmový pokladní doklad - pokud ho tedy chci, sestra se vždycky ptá (doplácíme 100,-). Na profukovací balonek, štěteček na vyčištění tvarovek žádný doklad nemám (nic jsme ale neplatili a oproti sluchadlům je to zanedbatelná částka). A jak to bylo s prvními sluchadly si již nepamatuji.
Alena Takácsová
  • 
8.9.2009 19:26:04
Zapoměla jsem přihodit tu mejlovou adresu:-)
takacsovaaja@seznam.cz
Alena Takácsová
  • 
8.9.2009 19:21:32
Zdravím všechny,
zrovna jsem se přidala k nedoslýchavým:-). Mám dotaz, když jste si kupovali nebo objednávali naslouchadla u foniatra (mám Widex Aikia, AK-CIC nitroušní naslouchadlo cca za 16 000Kč, poprvé) a foniatr vám ho objednal seřídil a všechno okolo, co jste k tomu dostali? Máte od toho vlastní fakturu a nějakej doklad k pojišťovně?Já totiž od své foniatričky, MUDr. Kambové dostala pouze příjmový daňový doklad a záruční listinku,odbyla mě tím, že fakturu mi prostě nedá. Já tímto ani nevím, zda naslouchadlo je přesně toho typu, co jsem si objednávala, zda je nové, apod...nějak mi došlo, jestli fakturu nemá napsanou na sebe, tudíž mi ji nechce dát nebo jak...už nevím, co dělat, mám ho sice ode dneška, ale i tak mi došlo, že to není všechno, jak má být. Můžete mi poradit, co bych od ní správně měla obdržet, na co mám právo, co by se s tím popř. dalo dělat?Na koho se obrátit? Přídávám svou mejlovou adresu a mooc děkuju za odpovědi, jsem fakt v koncích,
Alena Takácsová, 22let
1.9.2009 21:58:29
Tak jsem dnes mluvila s technikem z Widexu. Ptala jsem se na čištění sluchadel (máme Inteo 19) a bylo mi řečeno toto:
- čištění se provádí 1-2x ročně (záleží na tom, jak se člověk potí, jak moc sahá na sluchadla atd.) a stojí cca 600,- za 1 sluchadlo. Čištění trvá cca 1hod. (1sluchadlo) a zahrnuje výměnu háku, výměnu mřížky, případné vyčištění kontaktů, běžnou kontrolu.
- samostatné mřížky se dají zakoupit a dají se vyměnit i doma. Servisní technik říkal, že někteří lidé to dělají tak, že mřížku vyndají a odnesou na vyčištění ultrazvukem do optiky a pak ji nechají profouknout vzduchem (v optice?, to jsem se neptala)
- mřížka se časem zanese prachem, potem, mazem… Při manipulaci s hlasitostí dochází ke kontaktu s rukou atp. Také jsem si pohlídala, že když sluchadlo nasazuji, tak na mřížku pokaždé sáhnu
- se „zanesenou“ mřížkou dochází ke špatnému poslechu a vzniká možnost zpětné vazby (sluchadlo píská), čistotu mřížky lze prohlédnout pod lupou
- ve Widexu mají teď po dovolených dost práce, tak je možné vyčistit sluchadla na objednání, případně je tam poslat poštou (u dětí se to snaží vyřídit dříve). Je lepší se ale předem telefonicky domluvit a to i do budoucna, kdy budou čistit sluchadla „na počkání“ (já tam tedy čekat 2hod. nebudu, radši si sluchadla vyzvednu následující den)
- ještě jsem chtěla poznamenat, že Widex již sídlí na nové adrese
Ptala jsem se také na vysoušecí tablety. Dle technika by tableta měla vydržet tak 1měsíc a poté změnit barvu (např. z fialové se stane zelená – jeho slova). Já mám tedy žluté tablety a ty barvu nemění. Výrobce tablet neznám, tableta nezměnila barvu ani konzistenci i při používání 4 měsíců. Sluchadla by se měla do vzduchotěsné krabičky dávat BEZ baterií (baterie se aktivují kyslíkem a tak se prý výrobce zřejmě kryje kvůli možnému poškození, jiný důvod mi technik neuvedl). Tableta by samozřejmě měla být celou dobu používání uzavřená v krabičce.
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 606  [Dalších 96 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.