Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Vivik,Jiří 94,Vít 04 | 13428 |
|
|
28.8.2009 11:27:38
Tak tak, píšeš to správně, BEZ BATERIÍ. Psala jsem a nepřemýšlela o tom.....
![]() |
| Lucka-Míša 11/05+Toník 9/08 | 38912 |
|
|
28.8.2009 11:20:10
Viviku, kdo Ti řekl, že se k vysoušecím tabletám nemají dávat sluchadla? Já mluvila s výrobcem a bylo mi řečeno, že k vysoušecí tabletě se dají sluchadla i s tvarovkou, ale BEZ BATERIÍ. Pokud zrovna tvarovku myji, tak dám do krabičky jen ty tvarovky, aby se do sluchadel nedostala kapka vody. Jinak tam dávám celá sluchadla i s tvarovkou a baterií a nic se nestalo. Baterie se dřív nevybíjí. Nevím z jakého důvodu se tam baterie nemá dávat
|
|
|
27.8.2009 15:32:39
Ahojky. My máme sluchadla od 15.6.2009 a tablety zatím nemáme, nám bylo řečeno, že stačí jednou týdně tvarovky umýt a nechat vyschnout. Tablety asi pořídím. Rada tady už zazněla, do krabíčky s tabletou dát jen tvarovky - NE celá sluchadla.
![]() |
| leni96 | 99483 |
|
15.8.2009 14:03:13
Ahojky, všechny vás tu moc zdravím a chtěla bych se k vám přidat a taky poprosit o radu. Včera jsem dostali od dr. v Brně sluchadla Phonak Extra a k jejich údržbě nám řekl, že stačí každý den umýt a vyfouknout tvarovku a samotné sluchadla dát jednou týdně do sášku s odvlhčovací tabletou. Já jen nevím, jestli to odvlhčení jednou týdně je dostačující :-(, co myslíte vy? Ani jsme žádné tablety k sluchadlům nedostaly, tak jsem teď rychle objednávala na netu v auris.cz, snad je brzo pošlou, tady u nás (jsme z Hodonína)vůbec nejdou nikde koupit ani v lékárnách. Prosím poraďte, děkuju moc Lenka
. |
|
|
10.7.2009 8:40:28
Tvarovky jednou za rok mě taky překvapily, takže je jasné, že další si budem muset uhradit....
Co se týká střídavé péče, myslím, že to funguje, jsme schopni se domluvit, bez toho by to nešlo. Prosadila jsem si ji, pravda já. Střídali jsme ještě před rozhodnutím soudu. Nemějte o mě špatné mínění. Své děti miluji nade vše. Ale nepořizovala jsem si je proto, abych na jejich výchovu byla sama. Tatínek se cukal, říkal, že z nich dělám kočovníky... Já???? A prý ohrožuji jeho pracovní kariéru!!!! A já jako práci nemám? Na svou pozici se dostal po mých zádech. Dělala jsem to ráda, dělala jsem to pro nás... ale dělat to pro něj a jeho novou bábu (je stejně stará jako já, svobodná, byla to jeho podřízená... ). Taky vím, že bych dost špatně nesla návraty dětí vždy po jednom víkendu jednou za 14 dní. Kdy by děti přijely rozjívené. tatínek by je vzal na výlet, na oběd, nemusely by se učit.... A já bych je pak dávala do pořádku a pak taky sebe.... . Otec dětí se o ně dovede postarat, v tomhle byl skvělý a tak proč by se nemohl starat i nadále. Děti mají nárok na oba rodiče. A zkrátka jsou věci, které kluky může naučit nebo poradí táta. Je pravda, že zpočátku mi bylo bez dětí doma teskno. To mi je i teď, ale mám to tak, že když je nemám, jsem víc v práci, chodím na spinning, zaplavat si (teď jsem dlouho nebyla, protože stále něco obíhám a zařizuji... a momentálně jsem nastydlá....) No a v týdnu, kdy kluky mám se jim maximálně věnuji. Střídáme po týdnu. No a už jsem psala, že když starší syn k tátovi nechce, tak on ho netahá a já ho nevyhazuji. Je v pubertě, tak jde také o to, nechat ho dýchat... . |
| *Aida* | 5732 |
|
|
9.7.2009 21:54:08
Holky ja se omlouvam, ale mela jsem ted moc behani. Kamaradka, co ceka seste dite zustala sama, manzela odvezli do nemocnice a prad tam jeste je, zjistili mu silnou cukrovku, tak ona potrebovala pomoc, tudiz jsem tenhle tyden behala mezi mym barakem a jejim. Mno, nebudu to rozebirat, ale jejich situace je zrala tak na socialku, des a hruza.
Vivik, koukam ze to mas taky vesely. Zajima me, jak Vam ta stridava pece funguje. Muj manzel dodneska neni schopny ani vumenit baterky v naslouchatkach. Ja je teda menim kazdy tyden, protoze s tim radiem tak nejak stejne dyl nevydrzi. Dneska na me vyjela jedna matka ve skole deti, ze co porad mam nejake meetingy s ucitelama a ze ona ani poradne nevi, kdo bude nasi tridu pristi rok ucit a ja uz s tou ucitelkou mela sezeni. Tak jsem ve slusnosti odvetila, ze jmeno ucitelky si mohla precist uz minuly tyden a ze az bude mit jedno autisticke a jedno hluche dite, tak muze mit meetingu, ze nebude vedet, na ktery jit driv. Fakt na pest .Jo a ty baterky jsou 1.4V a jedine cislo co na nich je je PR48. Znacka je to RAYOVAC Crystal Clear Plus, jsou primo urcene do naslouchatek. Naslouchatka ted budeme menit (teda vsechno trva samozrejme, ale uz jsem dala Dr vedet heh), protoze tyhle Siemens proste maji fakt blbej dotyk k radiu a bez radia je Leila namydlena co se skoly tyce. Takze bude mit Phonak, stejnou znacku jako je to radio. Budou to uz jeji treti naslouchatka v prubehu cca 2.5 let. Jeste ze za to neplatime. Vlada nam rozhodla, ze neslysici deti maji narok na nejnovejsi technologii v naslouchatkach a to zdarma, takze tady ani nikdo soukrome naslouchatka nekupuje, protoze nic lepsiho uz neni. Hodne me mrzi, ze v CR to tak neni .Celkem jsem se podivila tem tvarovkam jednou za rok. Detem pod pet let se tady automaticky delaji nove tvarovky kazde tri mesice, protoze tak rychle jim roste ucho. Jednou za rok je opravdu nedostacujici. A pri tom snimani otisku by se fakt melo mluvit ci otevirat pusu, u malych deti treba i pit a u starsich jako Leila nechat pusu otevrenou. Kdyz otevrete pusu, tak se Vam totiz ten usni kanal zvetsi. Musim bezet, jeste mam telefonaty co musim vyridit a tak... |
|
|
9.7.2009 21:13:27
Tak jsem slíbila, že o nás ještě něco napíši. Tedy zejména o Vítkovi. Vítek neměl rozhodně jednoduchý start do života. Narodil se s vážnou vrozenou vadou. Nechci to tady na rodině rozebírat detailněji. Dalo nám to všem dost zabrat a Vítek byl pašák. Na vrozenou vadu se přišlo dost pozdě, v 31. tt. Nemusím Vám popisovat, jak jsem si asi užívala zbytek těhotenství. Narodil se donošený, plánovaným císařským řezem. Já odcházela dom bez něj
. První chirurgickou operaci prodělal 10. den života, trvala 5 hodin. Pak jsem nastoupila do nemocnice také a setrvali jsme tam vlastně šestinedělí. Pak se asi panu primáři zželelo nás a propustil nás domů. To ale znamenalo dojíždět 2-3x týdně na převazy bříška. Měsíc jsme byli doma a horečka, nezjistilo se co, nějaký infekt v těle, takže jsme si pobyli 10 dní v nemocnici a šli dom. To ale netrvalo také dlouho, protože obvazy prosakovaly častěji a častěji, jezdili jsme i na převazy často, Vítek měl vlastně díru do bříška..... Přistoupilo se tedy ke druhé operaci.... ve 3 měsících, ta trvala asi hodinu. Vítek má na bříšku takove velikánské Y. Tedy tento tvar mají jizvy.... Má rozestouplé břišní svaly, játra má jinde a vypadají jinak než naše..... Na bříšku prvně ležel ve 4 měsících, šikulka ale všechno dohnal, v půl roce se přetočil, v roce začal chodit..... Jen to mluvení pokulhávalo. V roce a půl prodělal ještě operaci hydrokély. No a to jsem si myslela, že jsem překonala nejtěžší překážku v životě a bác milenka, rozvod. Prý vlastně kvůli tomu, že kolem Vítka bylo běhání a odcizili jsme se... . A já jsem silná a ona slabá.... . Hmmmm to mi hlava nebere... . Tu dámskou osobu tady taky rozebírat nechci. Je to volba otce mých dětí, tak ať si to vyžere s ní až do dna. Já tu jsem pro naše kluky a Vítek rozhodně potřebuje péči. Jak už jsem tady ale psala, máme na kluky střídavou péči. Vítek to bere dobře, starší, když se mu k táítovi nechce, zůstává u mne. Zhoršil se ve škole. Teň na konci školního roku to trochu vylepšil, tak doufám, to bude na dobré cestě. Tak to je tak nějak ve stručnosti vše, jinak by to ale už vydalo na pětidílný román. ![]() |
|
|
9.7.2009 19:20:48
Děkuji, vyčerpávající... přesně tohle jsem potřebovala vědět. Jinak na těch bateriích, na balení... nikde není nic o voltech, díval se na to i starší syn (bude mu 15)... Ale možná je to tím, že to balení bylo u sluchadel a třeba to není označeno, zatím jsem je nekupovala.
|
|
|
9.7.2009 13:06:18
Co se hodí? Jestli myslíš šťouchátkem to co já štětečkem, tak ten moc nepoužívám. Nám se hodí hlavně baterie
, tester baterií, vysoušecí tablety (mám je v plast.dozičce a tam dávám každý večer sluchadla - bez baterií!). Jinak nic nepotřebuji. Tvarovky po umytí stačí ofouknout (místo balónku) a dát do krabičky s tabletou (to je dávám bez sluchadel, aby do nich nepřešla vlhkost). Hadřík nemáme, sem tam otřu maz z tvarovky rukou nebo ji umyji.Je doporučováno alespoň 1x ročně nechat vyčistit v servisu microfon sluchadla (je to na počkání). Já si chci dokoupit ještě Nano mřížky (doufám, že to píšu dobře). Slouží k tomu, aby se do sluchadel nedostal tolik nepořádek. Míša je totiž převážně celý den na zemi, tak abychom předešli zničení sluchadel. Sluchadla jdou i připojistit k vybavení domácnosti proti odcizení. |
|
|
9.7.2009 12:59:19
Stetoclip je něco jako má dětská dr. stetoskop. Jen není na konci "naslouchátko" na hrudník. Místo toho vede od "sluchátek" hadička na jejíž konec nasadíš sluchadlo (bez tvarovky) a tak můžeš sama jako slyšící poslouchat jak sluchadlo zesiluje. Je to dobré si to alespoň vyzkoušet (v rané péči Ti to můžou při návštěvě zapůjčit). Pak máš přehled jak sluchadla zesilují. Např. jak slyšíš otáčení listů v knížce, šepot, tv, tekoucí vodu, hlasy z různé vzdálenosti. Ale je to drahá sranda, je lepší si to jen půjčit.
Ty volty jsou napsané na balení baterií. Profukovací balonek je na pojišťovnu (dá Ti ho foniatr), taktéž štěteček na pročištění tvarovek (ale stačí to umýt mýdlem), dostali jsme i vysoušecí tablety (1x při "přidělení" nových sluchadel), k těm jsme také dostaly ten tester baterií (šlo o sluchadla Siemens), teď máme Widex a od dr.v Praze jsme dostali takový clip co sluchadla spojí za hlavou (od každého sluchadla vede gumička ke kolíčku s velrybou (znak Widexu). Kolíček se připne za krk na tričko a zamezí se tak ztrátě sluchadel. Nám stačí použít obyč.kloboukovou gumičku z galanterie a tou svázat sluchadla. Gumička je vzadu na hlavě a pokud si Míša vytáhne jedno sluchadlo, tak mu visí na druhém uchu. Pokud vytáhne obě, tak se alespoň lépe hledají ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.