| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nedoslýchavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 520] Názory 521530 z 606  [Dalších 76 >>]
Vivik,Jiří 94,Vít 04 13428
9.7.2009 9:44:24
Jednou ročně výměna tvarovek, to se mi zdá tedy málo.... A Vítek při tom nebyl bez hnutí "brvy" - plakal... Uvidíme, snad to bude dobré... My máme baterie Widex 675. dívala jsem se teď na pomůcky, které se dají zakoupit, mrzí mě, že jsem o tom testru nezačala včera mluvit, by mi to všechno nabídli.... Ale co se skutečně hodí? Máme "šťouchátko", magnet, hadřík. Ten testr bych chtěla pořídit. A teď jsem koukala na profukovací balonek a pak jsem tam viděla. Pak jsem koukala na odvlhčovací tablety a krabičku a pak jsem tam také viděla sadu pro děti, tam by měl být balonek, tablety a ještě něco, co nevím, co je (stetoclip).
9.7.2009 8:46:58
Lucko, mockrát děkuji za ochotu, s jakou mi tady všechno vysvětluješ.
Nikde jsem nezjistila max volty, které by naše baterie měla mít. Ale koupím si ten testr, není zas drahý.... a já to podle ničeho jiného nepoznám.~d~ Co se týká pískání, tak včera Vítkovi k tomu pískacímu sluchadlu připojili nějaký přístroj a nějak přenastavili a snad to bude dobré, prý to může zlobit, protože to je to horší ouško a je hodně zesílen zvuk.
Lucka-Míša 11/05+Toník 9/08 38912
8.7.2009 20:46:47
Teď jsem se dívala a naše baterie č.13 mají 1,4V. Ale kdy je podle toho vyměnit netuším~d~
Aido, sluchadla Siemens jsme kdysi měli, teď máme Widex. Podle mě se ale velikost baterií liší podle toho, jak velká je ztráta sluchu (tzn. čím větší ztráta sluchu, tím výkonnější a větší sluchadlo, které potřebuje také silnější baterii). Mluvím samozřejmě o těch starších typech. Novější typy sluchadel jsou neporovnatelně menší než kdysi. Konkrétně my máme nyní baterii tak o polovinu menší než kdysi se stejně silným sluchadlem.
8.7.2009 20:38:32
Viviku, myslím, že důležitější u baterií je hodnota kapacity než napětí (1,1 voltů, což jsi měřila). Celkovou kapacitu baterií Ti pomohou změřit testery baterií (viz odkaz).
http://www.auris-cz.eu/?p=productsMore&iProduct=4
Myslím, že tyto testery jsou mnohem více vypovídající o skutečném stavu baterií.
Na fotce je vidět, že baterie je už vhodná k výměně a přesto i s touto baterií sluchadla fungují.
Ještě k těm tvarovkám... Je na ně nárok 1x ročně. To ale neznamená, že se nedají reklamovat. Ve vašem případě bych to viděla na reklamaci, když je máte tak krátce a nesedí. Nám jeden dr. říkal, že při dělání otisků by se měla otevřít párkrát pusa (nebo promluvit), aby tvarovka lépe seděla. Přeci jen se při mluvení pohybuje i ucho~;)
7.7.2009 8:37:49
A ještě k tomu měření baterií. já je teď měřila a měly 1,1 (na jednotku se mne neptejte ~d~). Ale vlastně jsem se nikde nedočetla, kolik mají vlastně plně nabité a při jaké hodnotě bych je měla už vyřadit. Pokud mi v tomto poradíte, budu jen ráda.~b~
7.7.2009 8:35:26
Lucko, tak uvidíme, už vím, že mu píská levá tvarovka.... Ať je sebečistší, i když ji vložím do ucha znovu, tak někdy píská - no někdy - dost často. Zítra jedeme na foniatrii, tak se zeptám a zeptám se i na četnost měnění tvarovek, tyhle mu "odlévali" 19.5.2009. ~;)
*Aida* 5732
3.7.2009 22:24:15
katalog neprijizdi~t~, ona katalog projizdi~j~
*Aida* 5732
3.7.2009 22:22:45
Dobry vecer,
doufam, ze nevadi, ze sem lezu~t~. Taky mame doma naslouchatka, prostredni dcera ma ztratu sluchu (na decibely nevim, na procenta je to kolem 50%). Ale ma k tomu jeste tzv "glue ear", takze uz byla dvakrat na operaci a davaji ji do usi takove ty trubicky (gromety). Pokud je ma, tak slysi na tech 50%, ale bohuzel ji poprve obe vypadly po 6ti mesicich a ted podruhe opet po 6ti mesicich vypadla jedna a druha tedy zatim drzi. Tim padem ma momentalne v pravem uchu, kde nema tu trubicku, ztratu kolem 70-80%. Blby je, ze jakmile gromety vypadnou, tak se ji to glue ear vrati okamzite znovu~:(.
Jinak je ji cerstvych 6 let a bydlime v Londyne. Vcera jsem opet s ni byla na audiologii a jak jsem odchazela vytocena, ze ji ty naslouchadla neprenastavili na miste a budem zrejme muset cekat az do srpna, neb jedem na dovolenou, tak jsem po precteni zdejsi diskuse zhodnotila, ze se tady mame velice velice dobre. Za nic totiz neplatime. Tvarivky, trubicky, naslouchatka (digitalni, nejnovejsi technologie) i pomucky na cisteni atd, vse zdarma. Tvarovky napr stale menime kazde 3 mesice, protoze pak uz nedolehaji, naprosto si to jinak neumim predstavit. Trubicky mam doma a vymenuju si je klidne i sama~2~. Naslouchatka ma dcera cca 2 roky a uz mame druhy set, prvni se ji zacaly vypinat a blbnout.
Taky si muze vybrat, jakou chce barvu, to same tvarovky. Momentalne ma ruzova naslouchatka a ruzove tvarovky. Ty tvarovky jsou teda shocking pink a jeste ve tme fosforeskujou~t~, ale meli jsme uz i ruzne barevny, glitrovy, s delfinama uvnitr... Kdyz ji delaji otisky, tak aby se u toho zabavila, tak prijizdi katalog a vybira si, co bude mit priste v usich~t~.
Do skoly ma jeste na kazde naslouchatko takovy miniaturni prijimac a ucitelka ma na krku povesene radio a pripnuty mikrofon, aby mala slysela presne, co rika. Pokud je ve tride kraval (a ze to teda je), tak by jinak nemela sanci slyset, co ucitelka rika. Pouzivame to i ke sledovani televize, dam mikrofon pobliz telky a ma to primy prenos. Jeste si pochvaluje, ze si muze i odskocit na zachod a porad slysi, vo co go a nic ji neutece. Radio ma dosah nejakych 300m. Jako parkrat uz si ho ucitelka zapomnela vypnout, tak mela mala primy prenos ucitelske konverzace o prestavce ze sborovny az na hriste~t~~t~.

Mala ma naslouchatka Siemens, tak bych timto chtela nabidnout baterky zdarma, pokud Vam budou pasovat. Mame jich fakt hodne, 4-5 balicku po 6ti mam urcite navic. Do Siemensu by mely pasovat (myslim, ze je nekdo mate?) a do jinych nevim, ale zjistim cislo. Tak se mi ozvete~;). Za 14 dnu jedeme smer CR (Neratovice), tak bych to poslala, pripadne pokud jste nekde pobliz i nejak dopravila.
3.7.2009 11:40:45
Viviku, to bude asi "obyčejná" raná péče. Pro tělesně postižené, nebo pro oči. V té jsme také, ale přesto k nám jezdí z Tamtamu. To je raná péče, která se zabývá vyloženě sluchem. A co vím, tak jezdí do severních i jižních Čech, takže v těch Pardubicích to zřejmě bude zaměřené na jiné problémy.
Já jsem za jejich rady ráda i když o sluchu něco vím. A raná péče jezdí za Tebou domů, ne Ty za nimi~;) A určitě by šla návštěva domluvit na odpol. No uvidíš, třeba tam časem zavoláš.
K těm tvarovkám... Ty pískají pokud dochází ke zpětné vazbě. Např. když si Vítek lehne a opře se o sluchadlo, nebo pokud je tvarovka malá, příp. špatně zavedená v uchu. Pokud by byla tvarovka ucpaná ušním mazem, tak by nepískala, jen by Vítek neslyšel.
Ještě jsem chtěla dodat k těm bateriím. Pokud to budeš zkoušet jen poslechem, tak i baterie, která je již na výměnu, tak funguje (tzn. slyšíš s ní). Ale dle stupnice na zkoušečce je již třeba ji vyměnit~d~
2.7.2009 13:08:28
Lucko, Raná péče je i v Pardubicích, ale tam mi řekli, že vím, kam se obrátit, vím, co chci. Že oni jsou tu spíše pro ty, co nevědí.... Po pravdě, už jsem teď z toho všeho ježdění byla trochu unavená. A do práce prostě musím, to bych neutáhla. Naštěstí mi celkem vycházejí vstříc. Tak mě ženské v práci vyprovokovaly a byla jsem si odpočinout a načerpat síly na další dění. Vzala jsem staršího syna s sebou a moc jsme si to užili. Zítra jedu s vítkem na logopedii, to máme 30 km, v dalším týdnu jedeme na foniatrii. Stále se něco děje, do toho to všechno naplánovat s prázdninama, aby děti měly nějaký program. Mezi klukama mám skoro 10 let věkový rozdíl.
[<<Předchozích 520] Názory 521530 z 606  [Dalších 76 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.