Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lucka-Míša 11/05+Toník 9/08 | 38912 |
|
|
21.3.2009 0:03:54
Ahoj Luci, s tím audisprayem je to dobrý. Já to ale zatím zvládnu bez něj. Přeci jen mi to přijde trošku divné, čistit tak malému dítěti takhle uši. V návodu jsem četla, že se má používat až od 6let. Ale určitě to bude lepší než-li vatové tyčinky. Po pravdě řečeno si nedovedu představit sama sebe, že bych si ten roztok stříkla do ucha, tak to nebudu dělat ani Míšovi.
Teď už nevím jestli jsem to již nepsala, ale párkrát se nám stalo (po bazénu), že sluchadly vzlínala voda. Hadička ke sluchadlu byla zarosená, na to jsem si pak dávala pozor. Jak dopadlo Patričkovi to vyšetření nosních mandlí? Míšovi je prohlíželi kdysi kvůli případné implantaci. Pokud by byly větší, tak by je vytrhli. Luci, jestli si Patriček stále vytahuje pískající sluchadlo, tak mu asi vadí. Zřejmě něco slyší, nebo mu vadí, že neslyší vůbec nic. Pokud totiž sluchadlo hůř těsní, nebo je vybitá baterie, tak vlastně funguje jako ucpávka ![]() Prosím Tě o jaký klips od Dexika jde? Nikdy jsem o tom neslyšela. Kočár mám také čelem od sebe a bojím se, že sluchadla jednou ztratíme. Ale zatím, alespoň co si pamatuju, nikdy z kočáru neletěly. Momentálně máme jedno sluchadlo rozbité. Už ho ani nebudeme nechávat opravit, protože příští týden jedeme do Prahy k foniatrovi a budeme vybírat nová sluchadla Jen jsem zvědavá podle čeho to budeme nastavovat![]() K tomu čištění uší foniatrem. Míšovi uši nikdy nikdo nečistil a dr. řekla, že bych do ucha vůbec neměla zasahovat (vat.tyčinkami ani ničím jiným), že má ucho samočisticí schopnosti. Při vyšetřeních se vždy do uší dívají, ale zatím to bylo vždy v pořádku. Aby taky ne když si na tom dávám tak záležet ![]() Na psychologickém vyšetření jsme nikdy nebyli, ale o mentální postižení jsme bohužel nebyli ochuzeni ![]() |
| kdyzsluncenesviti | 89186 |
|
|
18.3.2009 11:33:08
Ahojda Luci, zjišťovala jsem jak je to s tím audispreyem u čistění a paní z TamTamu mi napsala:
zjistila jsem, že používání Audiospraye u dětí se sluchadly je možné. Doporučuje se však ouško po vyčištění - před nasazením sluchadla dostatečně vysušit, aby ve zvukovodu nezůstala vlhkost. Nebo lépe čistit ouška před spaním a nasadit sluchadla až ráno. Stejná pravidla platí v případě pobytu v bazénu (potápění) - pořádně ouško vysušit a poté nasadit sluchadla. Tak jen, kdyby tě to třeba někdy zajímalo a chtěla jsi to vyzkoušet. ![]() |
|
|
10.3.2009 17:28:54
Ahojda Luci, tak konečně jsem se dostala k tomu zase něco napsat. Už jednou jsem pro tebe měla napsanou odpověď, ale vymazalo se mi to a už jsem nějak neměla sílu napsat to znovu. :D Bylo toho dost, tak jsem byla naštvaná.
Dneska jsme byli na ORL kvůli vyšetření nosních mandlí a pak ještě u nás byla odpoledne paní s TamTamu. Z druhé rané péče se mi zatím neozvali, takže počítám, že se s nimi potom domluvím až nějak po lázních. Patriček na naslouchátka zatím není tolik zvyklí. Pravé se teď vytahuje neustále. Vadí mu. Tvarovka už je malá a tak pořád píská. :( Za 14 dní by jsme měli mát hotové nové, tak to už potom snad bude lepší. Bude to u nás asi stejné jako u většiny. Chvilku potrvá než je pořádně přijme. My teď čekáme, až budou mít ten klips od DEXIKA a potom mu je budu vzadu připínat. Takhle se bojím hlavně venku, aby si ho nevyndat a nebylo po sluchátku. Mám kočár od sebe a tak na něho nevidím. Paní z rané péči mi dneska přinesla domů ten přístroj, kde si můžeš ty sluchadla poslechnou. V tom ty zvuky zněly pěkně. Lépe než když jsme si sama sluchadlo zkoušela dávat, abych věděla. Dovezla mi zase nějaké brožurky a zjistí mi, jak je to s tím používáním toho audispreye do uší. Koukala jsem do brožurky a podle ní by uši měl čistit foniatr. No ten náš asi těžko. Ptala jsem se i na tu vodu v uších při koupání a neměl by to být problém. :) Dělám to pak tak, že po koupání mu ouška vytírám hadříčkem nebo tampónem. Jinak dneska na ORL mu to nemohli zkontrolovat, protože má deformovanou přepážku, jak byl po narození na přístroji. Takže jedině v narkóze a poslal nás za foniatrem. Prej nám to měl už dávno vyšetřit. Měl se o tom prý zajímat a sám se ptát. Takže si to máme vyřídit s ním. Něco tam bude. V pátek za ním jdu, tak jsme docela zvědavá, co mi řekne. Zítra jedeme ještě na psychologické vyšetření. Chtěla jsme se zeptat, jestli jezdíte na psychologii a případně, jaké máte závěry. Máte uznanou nějakou mentální retardaci? Nebo jen nedoslýchavost? Mě Patrik přijde, že chápe už skoro stejně jako 7. měsíční bráška. |
|
|
1.3.2009 21:58:05
Luci, nemáš za co děkovat
Je fajn, že k vám teď bude RP dojíždět ze dvou míst. Určitě Ti to více pomůže.Míša po vířivce taky usínal. Jinak nosí sluchadla pořád, tedy i v autě, v kočárku. Nedávám mu je jen když vím, že je unavený a jde spát. Po koupání většinou hned baští a potom jde spát a tak mu je také nedávám. Jinak nám trvalo docela dlouho než jsme se k tomuto celodennímu nošení dopracovali. Míšovi se sluchadla moc nelíbily a často si je vytahoval a hrál si s nimi. Teď to dělá jen když se nudí. I z toho důvodu je máme vzadu svázané klouboukovou gumičkou. Buď mu zůstane jedno sluchadlo viset na tom druhém, nebo se to alespoň pak lépe hledá Sluchadla jsou nastavená tak, aby "příjem" zvuků nebolel. Ouška čistím vatičkami. Po koupání (jednou za čas) si mezi rameno a tvář vložím baterku, vytáhnu boltec tak, abych dobře viděla na maz, který je zatlačen tvarovkou a pak to tou vatičkou po straně ucha vytáhnu ven. Netočím s ní, jen to vytahuji po straně. Je to taková malá operace Ale na nic lepšího jsem zatím nepřišla. Dle foniatra se uši nemají čistit vůbec. O tom spreji na ušní maz jsem neuvažovala, protože tímto způsobem ta ouška vyčistím![]() A při koupání napouštím vždy tolik vody, že má Míša uši celé potopené (jen leží, sedět neumí) a nikdy nebyl problém. Myslím, že se to hezky "odmočí" a pak to jde dobře vyčistit. Na fotku těch tvarovek se pak mrknu. Podle mě není rozdíl ve výrobci. Při dělání tvarovek, které jsme si sami platili jsme vždy vyplňovali takový formulář, kde bylo i jaké chceme (my máme plné, pak tam byly i jiné druhy, ale název si nepamatuji). |
|
|
1.3.2009 17:25:35
Luci, ještě jsem ti chtěla poděkovat. Ptala jsem se na ty rané péče a nakonec budeme mít taky dvě. Pří nesmí být 2 na jeden druh postižení, což chápu a potom je to na rané péči, která je jako druhá, jestli přijde a nebo ne.
Aha aha, tak to potom taky tam uděláme a koupím ty tablety. No, asi taky tam nějak. Až mu oschnou uši. Asi tam tu hodinku po koupání, ale malej v lázních po vířivce stejně vždycky ještě usnul, jak ho to unavilo a tak by je stejně nepotřeboval. Ještě jsem se chtěla zeptat. Nosí malej naslouchátka pořád? Třena i v autě? Naše auto je přeci jen docela šlyšet a tak jsem mu ty naslouchátka nedávala, aby ho to hučení nerušilo a byl klidnej a taky musím na něho pořád vidět, aby je neztratil když by jsme byli někde pryč. To bych je potom už nenašla. No, ale na jednu stranu takové ty vatičky tlačí maz taky síš dovnitř než ven. Jak to čistíte vy? Nevíš, jestli by se mohl používat třeba nějaký sprey na ten ušní maz? A jak to máte s potápěním? Můžou se ty uši dát vůbec pod vodu? Patriček se potápěl už od kurzů kojeneckého plavání a nikdy mu to problémy nedělalo a krásně se mu potom odstranil ten ušní maz. Ty naše tvarovky jsou z vnější strany vykrojené skoro po delé délce až na tokový ten zobáček, který se strká přímo do ucha. Budu je brzy fotit na stránky, tak se na mě potom budeš moc mrknou a porovnat. Jsou taky docela ploché. Nejsou ty rozdíly třeba výrobcem? No náš foniatr na nás většinou nemá čas a nebo zase Patrik brečí, tak uvidíme, jak bude vypadat další návštěva, ale celý ten balíček, jak budu objednávat je za 350Kč, tak to ještě docela jde a uvidíme. Aha, tak to v Hradci ukončují poradnu pro rizikové novorozence ve 2 letech a končí právě takovým celkovém vyšetřením od více odborníků. ![]() |
|
|
1.3.2009 13:10:43
Luci, hadičku u tvarovky můžeš ustříhnout jen jednou. Jen radši 2x měř a jednou stříhej
Aby pak nebyla hadička kratší a netahala sluchadlo před ouško.Jo jo, tvarovky vložím do sáčku jen s tou tabletou. Potom co je vyperu a vyfouknu vodu z hadiček. Sáček mám obyčejný jen se zatahovacím koncem, ať to hezky těsní. Můžeš to dát i do plastové krabičky. Jde tam o to, aby tableta vytáhla z tvarovek (nebo sluchadel) vlhkost, tak ať to nebere i z okolí a déle vydrží ![]() Také se různí názory na to, zda-li po koupeli (nebo i po bazénu) sluchadla nasazovat, aby do nich nevzlínala vlhkost z uší. Já je po večerním koupání nedávám, ale když jsme byli v lázních, tak jsem je po výřivce (bazénu) cca po 1hod. dala. Tak s tím ušním mazem uvidíš, jak to budete mít. Protože tou tvarovkou ho opravdu zatlačíš do ouška a nemůže samovolně odcházet ven. Maximálně přes noc, ale pochybuju, že si ráno vzpomeneš na vyčištění uší ![]() Tím vykrojením u tvarovek určitě myslíš ten "cancourek" nahoře viď? To je normální, tvarovka kopíruje tvar ucha. Ty odlehčené jsou takové plošší a jsou vykrojené uprostřed (to ale není pro naše kluky). My máme ke sluchadlům jen tvarovky, tablety na odstranění vlhkosti, zkoušečku a stetoclip (který používáme minimálně) a stačí nám to. Tak si toho zbytečně moc neobjednávej ať nevyhazuješ korunky. Příp. se poraď se svým foniatrem co Ti k vašim sluchadlům doporučí. Třeba to není u všech stejné Do poradny pro rizikové novorozence stále 1x za rok chodíme a nikam nás dosud neposlali. Tak se na to zeptám. |
|
|
1.3.2009 9:12:28
Luci a ta hadička se krátí víckrát? Nám jí zkrátil foniatr už v ordinaci. Původně mě docela vyděsil, protože jsem myslela, že jde malému stříhat vlasy.
A ty tvarovky vložíš do sáčku jen s tou tabletkou. Voda se tam nedává, že? To asi né, to by bylo po naslouchadlech a ještě ten sáček máš nějaký obyčejný a nebo jsi ho dostala k naslouchadlům. Já budu teď ještě objednávat nějaké dětský set k naslouchadlům a jsou v něm i ty tablety. No, my s tím ušním mazem máme docela problémy. Patričkovi se usazuje takový, který nejde pomalu ani vyšičtit. Teda vatičkama vůbec. Jedině při koupání. My máme tvarovky od firmy Siemens. Jsou do celého ouška, ale taky tam mají vykrojení. Nás k psychologovi poslali když jsme končili docházení do poradny pro rizikové novorozence. ![]() |
|
|
28.2.2009 21:45:41
Luci, tu hadičku zvládnete v pohodě zkrátit sami. Tvarovku vložíte do ucha, za ouško dáte sluchadlo a šmiknete tak, aby to šlo dobře navléci. Radši delší, zkrátit to jde vždycky
Tvarovky čistím tak, že je sundám ze sluchadel a properu v mýdlové vodě. Balónek na profouknutí nemáme, ale úplně stačí, že tu zbylou vodu vyfouknu pusou. Pak vložím tvarovky do již zmíněného sáčku s tabletou. Tam dám jednou za čas (1-2měs., někdy i déle) i sluchadla. Žádný návod jsem k tabletám nedostala, tohle mi poradila dr. Tvarovky čistím podle toho jak jsou špinavý (cca 3-6 týdnů). Usazuje se na nich ušní maz. Ten se drží i v oušku a to tak hluboko jak je zastrčená tvarovka. A přesto, že se ucho nemá čistit a dr. tvrdí, že jsou ouška čistý, tak je Míšovi jednou za čas (vždy po koupeli) vyčistím. Je to ale očistec. Musím dávat velký pozor, abych nezajela hlouběji do ouška. Párkrát do týdne otřu tvarovky jen tak prstem nebo kapesníkem (to když je nechci "máchat" a stále sundávat ze sluchadel) ![]() Tvarovky jsme měli zatím vždy barevně rozlišené (modrou nebo červenou barvou je tam psáno výrobní číslo). Ale neboj, obráceně to nasadit nejde. A pokud máte obě sluchadla nastavená stejně, tak nevadí, že je prohodíte. Jo a tvarovek jsou také různé druhy. Míša má plné tzn. že jejich profil téměř kopíruje ouško. Pak jsou tvarovky takové jakoby odlehčené, kde je méně materiálu a jsou takové vykrojené. Nevím pro jaké uživatele jsou, jestli pro dospělé, nebo pro ty s menší sluchovou ztrátou. Revizák viděl Míšu jen při prvním posouzení v roce. Teď na prodloužení průkazky stačila jen zpráva od pediatra. PNP máme chválený myslím do 2011. |
|
|
28.2.2009 18:39:19
Luci, to já jsme tady zvědavá. Nám stříhal hadičku foniatr. Namontoval nám je to jinak nic nevím. Hadička z tvarovek vím, že se sundává, kde se profunkávají tím balónkem.
Jinak máme obě dvě nastavené na 40dB. Mám na naslouchátkách napsáno od doktora které je které a ještě takovou barevnou samotepku na tvarovkách. Na jednou modrá a na druhém je červená. Taky jsem už koukala na ty tablety, ale s tím čistěním bych celkově potřebovala poradit, protože podle návodu jsem to stejně nějak nepochopila. Jak často je čistíš? My chodíme k psycholožce jednou za rok. Je psaná jako v týmu lékařů, kteří se starají o děti s DMO. Aspoň vždycky víme jak to s ním vypadá psychicky i motoricky a pak je to zpráva pro revizního lékaře. Jak často ti to přezkoumávají. My to máme každý rok. My máme autosedačku BéBé Comfort - 6590Kč stála a žádali jsme o celou částku. Tip fond se mi ozval sám přes pracovnici konta Bariér a tak jsme vybírali, co bylo pro nás nejnutnější a žádali jsme o nějaké peníze na auto. Dostali jsme 40 000Kč a něco málo doplatili a koupili jsme aspoň auto na převozy. Žádnej luxus to není a ani do budoucna ne, ale zatím stačí. ![]() |
|
|
28.2.2009 13:02:01
Luci, jsem zvědavá, jak bude Patriček reagovat na sluchadla do budoucnosti. Určitě mu to pomůže, uvidíš.
A až budete zkracovat hadičku u sluchadel, tak hlavně pomalu, ať si ji nemusíte nechávat hned měnit. Nám jí Míša jednou z tvarovky vytrhnul, tak nám jí opravila dr. v ordinaci na počkání. Ani se to nemuselo nikam posílat. Jestli máte sluchadla nastavená každé jinak, tak být Tebou, tak si je nějak označím, protože až budeš čistit tvarovky, tak to můžeš snadno poplést. Já když "peru" tvarovky, tak je pak dávám do sáčku se zatahovacím uzávěrem a dám tam "tabletu" která vycucne vlhkost. Tu máme od naší ušní dr. U psycholožky co by určila IQ jsme nebyli. Jen kvůli implantaci a ta se ptala mj. na naší finanč.situaci, vlastnictví bytu, auta… Ani nevím jestli bych k nějaké měla jít. K čemu vám to bude? Kvůli školce nebo nějakému posouzení na sociálce? Já jsem žádala ještě o POB a v té době bohatě stačila motorická stránka. A navíc mě posudková dorazila tím, že když jsem řekla, že je Míša hluchý, tak se mě zeptala jestli si myslím, že vidí Asi si myslela, že bych to nepoznala. No ale v té době byly oči jeho jediným "komunikačním" prostředkem, protože jen ležel, ani nepásl koně. Tou otočnou autosedačkou myslíš Lars nebo od Concordu (nebo Babypoint?)? Kolik vám přispěl TipFond? A o kolik jste žádali? Nebo jak to chodí? My jsme ještě o nic nežádali, tak nevím. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.