| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nedoslýchavost

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 606  [Dalších 526 >>]
Stáňa * 7932
27.4.2014 20:58:33
Jsem ze stejného města jako ty. Myslíš školku na Struze? Co jiné školky, třeba V domcích? Tam je taky logopedická třída.

...jinak co se týká tvého dotazu, jsem laik, ale do běžné třídy bych malého určitě nedávala.
kdyzsluncenesviti 89186
27.4.2014 20:54:24
Dobrý večer. ~x~

Mému 5letému synovi byla v prosinci zjištěna oboustranná percepční nedoslýchavost. V březnu byla ztráta upřesněna na středně těžkou. Zítra si jedeme pro sluchadla.

Momentálně syn navštěvuje 2. rokem speciální mateřskou školu. Minulý rok byl zařazen do třídy logopedické, letos do třídy s nízkým počtem dětí, ale jedná se převážně o děti s těžším postižením. Ve třídě je jedna mluvící holčička, která, ale mluví extrémně rychle a syn jí nerozumí. Ostatní buď nemluví vůbec nebo částečně.

Řeším jak to udělat se synem další školní rok. Od září měl jít do školy, ale dali jsme ještě roční odklad. Podle centra pro dětský sluch může být syn zařazen do běžné školky. Teď se snažím sbírat informace. V květnu máme zápisy. Budu se snažit ještě domluvit s ředitelkou speciální školky přeřazení do třídy, kde jsou děti běžně mluvící, ale není zrovna moc sdílná. Takhle je to pro ni výhodnější.

V běžné mateřské škole už mají logopedickou třídu obsazenou, takže by musel opravdu natvrdo do klasické třídy.

Budu moc ráda za informace, jak jste volili Vy a jaké jsou Vaše zkušenosti jako rodičů sluchově postižených dětí. ~x~
kdyzsluncenesviti 89186
2.2.2014 10:08:05
Už jsem s panem doktorem v kontaktu. Dost se divil, že mají v Hradci problém kluky vyšetřit. Patrik potřebuje taky přeměřit sluch kvůli nastavení sluchadel. Psal mi, že má přístroj u kterého stačí, že dítě vnímá očima, tak snad to dopadne. Zítra budu objednávat přesný termín. ~x~ Doufám, že to nebude v březnu, už tam mám 9 dálkových lékařů a operaci. ~8~
kdyzsluncenesviti 89186
31.1.2014 18:10:19
Díky, že jsi mi to připomněla. ~x~ Nedávno mi spadl net a všechny záložky jsou fuč. V pondělí tam zavolám. ~;)
černá kočka a dva kluci 128489
30.1.2014 23:31:49
Také mám syna s vadou sluchu ( taky byl na vyšetření v HK ).
Neslyší na jedno ucho, příčina neznámá, nejde s tím nic dělat.
Do budoucna se má vyvarovat hluku, chránit zdravé ucho.
Jinak žije plnohodnotným životem, všechno dělá normálně, kdo to neví, tak nic nepozná. Druhé ucho má natolik vycvičené, že maká za obě a někdy slyší i to, co my zdraví neslyšíme.
kreditka 85904
30.1.2014 22:38:54
Slunce zkus tohoto lékaře, je fakt dobrej a pracuje i s "nestandartními" a nespolupracujícími dětmi, kamarádce ošetřuje syna s těžkou mentální retardací má ordinaci v rychnově nad kněžnou, vzhledem k tomu že jezdíš do hradce králové tak to už taková dálka není. minimálně tam zkus zavolat, sestřička je hodně ochotná a řekne co a jak....

http://www.hlascentrum.cz/
nebeska 90979
30.1.2014 22:22:12
Zkuste kontaktovat stredisko rane pece Tamtam - http://www.tamtam-praha.cz/ (nevim, odkud jste, pobocka je i v Olomouci), urcite Vam poradí. Pokud syn neni schopen absolvovat subjektivni audiometricke vysetreni, muze absolvovat nejake objektivni vysetreni, ktere nevyzaduje jeho spolupraci (nemusi to byt vzdy nutne s premedikaci) - BERA, SSEP atd.
vlad. 38059
30.1.2014 21:44:44
Slunce, pokud jsou sluchadla indikována, měl by je dostat co nejdříve. Domluvila bych si vyšetření v sedaci nebo anestezii.
kdyzsluncenesviti 89186
30.1.2014 21:19:46
Děkuji, taky se to přeji, ale já jsem asi věčný pesimista. ~x~
kdyzsluncenesviti 89186
30.1.2014 21:07:33
My jsme byli v prosinci objednáni na vyšetření v přirozeném spánku, ale foniatr si u vstupního vyšetření všiml, jak se velký a že to zvládne normálně.

Staršímu tomu dělali v HK vyšetření v anestezii a v přirozeném spánku. Z Praze u Myšky pak myslím v té sedaci. Každopádně první vyšlo na těžkou až hlubokou nedoslýchavost, druhé na středně těžkou až těžkou nedoslýchavost a třetí na středně těžkou nedoslýchavost. ~d~ Pak aby se v tom někdo vyznal.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 606  [Dalších 526 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.