| kdyzsluncenesviti | 89186 |
|
|
30.1.2014 20:59:37
Tak koukám do zprávy a my máme ucho levé dosud neprovedeno a ucho pravé při prvním vyšetření 30 15 35 20dB a při druhém vyšetření 35 50 20 10dB.
No, já se v tom stejně prd vyznám. Příští týden jedeme do SPC pro děti s vadou sluchu a já doufám, že tam mě nějak nesměrují. Potřebuji, aby se to brzy vyřešilo. Má roční odklad školní docházky a takhle mu ty vyšetření můžou dělat taky do nekonečna a nic z toho. ![]() V doporučení máme dále nácvik audiogramu - potřeba sluchadla z dosavadního zjištění není jednoznačná. |
| vlad. | 38059 |
|
|
30.1.2014 20:53:57
Slunce, není to můj obor, ale objektivní vyšetření sluchu lze udělat u obtížně vyšetřitelných dětí u sedaci. Ale asi to dělají jen větší pracoviště. 5 let je dost, aby měl definitivní dg. u postižení sluchu.
![]() |
|
|
30.1.2014 20:50:45
Špatně jsem to napsala. Foniatr neví, jak velká ztráta sluchu tam je, ale já vlastně taky.
Uvítala bych i jakýkoliv tip na nácvik audiogramu. Je mu 5 let. U posledního vyšetření měl říkat, kdy slyší ptáky, ale on si u toho dělá co chce a zvedá ruku na znamení, že slyší, taky kdy chce. ![]() |
| nebeska | 90979 |
|
30.1.2014 20:50:02
Rozhodne sluchadla! zkuste zmenit foniatra.
|
| hgfjdmh | 139249 |
|
|
30.1.2014 20:47:22
meli jsme naslouchadla uz od lehke sluch. vady /tusim od 30dB/, na obe usi. Nevim jak, mozna pres specped, ale po roce problemu se sluchem me kontaktovalo zdruzeni Efata, zucastnila jsem se 3 denni akce pro rodice s detmi se sluchovymi vadami v Praze, kde jsme se dozvedeli spoustu praktickych informaci. mimo jine ze i muj foniatr v miste bydliste stoji uplne za prd. Zmenila jsem ho a jsem spokojena. Popojet o 2O km se mi vyplati.
|
| Albar | 93722 |
|
30.1.2014 20:43:06
S nedoslýchavostí, bohužel, poradit neumím, ale četla jsem tvé minulé téma a moc ti přeju, aby se to konečně vyřešilo a měla jsi klid
![]() ![]() |
|
|
30.1.2014 20:39:47
Prosím o radu, jak se řeší lehká až středně těžká nedoslýchavost. Syn má za sebou druhé vyšetření sluchu opět s nejasným výsledkem. Jedno ucho se už podruhé nepodařilo změřit vůbec. Druhé zase dopadlo o poznání lépe než minule a foniatrovi se to nezdá. Minule byl pro naslouchadla a teď zase neví. Trvalá ztráta sluchu tam určitě je, ale nevím, jak velká.
Další vyšetření zase v březnu.Naslouchadla se prý dávají od středně těžké nedoslýchavosti, ale jak se řeší ten přelom lehké až středně těžké? Ničím? Nechává se to jen tak? Malý špatně mluví. Hodně křičí. Všechno si dává příšerně nahlas. Mě to trhá uši, ale on to prý jinak neslyší. |
|
|
8.1.2014 20:22:05
Odklad je z jiného důvodu, ale i tak budu ráda, že budeme mít klidný rok na to, aby si na naslouchadla zvykl.
Ta komunikace je u něho problémová i když se minulý rok v logopedické třídě hodně zvedl. Ve 4 letech odpovídal za 2,5leté dítě. Teď v 5 letech na 4leté dítě. Ve 3 letech nemluvil skoro vůbec. V logopedické třídě začal tvořit věty. Tenhle rok ho i přes mé protesty šoupli do jiné třídy a ta výslovnost se zhoršila. Rozumím mu hlavně ti, co s ním jsou delší čas. https://www.youtube.com/watch?v=uJ7wED41Hzo&list=PLO1Ra4sg8KEsr1KiooHA5t46kfTsHODzJ |
| hgfjdmh | 139249 |
|
|
8.1.2014 15:17:44
Nevim jake dalsi duvody mas pro ten odklad, rozhodne nijak nezpochybnuji, ja jsem z te vady byla tak vydesena, ze jsem chtela at chodi do skoly co nejdrive at umi cist a psat, at vidim ze je vzdelatelny, kdyby se vada zhorsovala... nastesti je z nej normalni dite s naslouchadly, normalni skolu zvlada v pohode jako integrovany zak.
|
|
|
8.1.2014 8:37:11
Já jsem včera dostala od jedné maminky tuto informaci:
U dětí je výše příspěvku stanovená na dva kusy sluchadel a je možné čerpat jednou za 5 let. 0 – 7 let věku dítěte: 10 600 Kč ztráta od 30dB do 59dB 11 600 Kč ztráta od 60dB 7 – 18 let věku dítěte: 10 600 Kč ztráta od 30dB do 59dB 5 800 Kč ztráta od 60dB Snad budeme zkoušet a uvidíme. To na co jsi dala odkaz neznám. U nás jsem už před lety našla SM systém SCOLA http://shop.widex.cz/catalog.php?page=1&list=&catid=5&manid=&typid=&orderby=def přispíval na to tenkrát částečně úřad. Nevím, jak je to teď. Každopádně je to taky pecka. ![]() Syn jde letos k zápisu, ale bude mít doufám odklad. K zápisu jdeme do běžné základní školy, kde je speciální třída. http://www.zskomtu.cz/74-strucna-charakteristika/ Nic lepšího jsem ještě nesehnala. Kdyby to bylo na některých lidech strčí ho rovnou do speciálky. Dál se budu radit se speciálně pedagogickými centry. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.