| Sysss | 57900 |
|
|
15.4.2014 15:20:09
Dcera Prevenar očkovaný má a i přes to ho naposledy v uchu měla(jiný kmen)..Takže asi tak...A NUrofen bxych dávala určitě,je protizánětlivý,takže by to v začátku mohl taky podchytit,třeba spolu s Otobacidem..I když na dceru teda kapky nezabraly...
![]() |
| gumma | 139490 |
|
15.4.2014 15:04:01
Očkovaný není, ale mám to nyní v plánu. On byl kolem 3.-4. měsíce nemocný a pak už se nestihlo takové to očkování zdarma. Tak jsem si řekla, že to nechám po roce a chci mu to dát, až bude dobrý.
|
| x x | 15263 |
|
15.4.2014 14:50:51
Jo a máš malého očkovaného Prevenarem? Já mám všechny 4 a možná proto u nás záněty středouší nebyly, po očkování už ani u jednoho dítěte, obě epozody co děti měly byly ještě před Prevenarem, takže mladší 2 děti už dostaly Prevenar zavčasu.
|
| x x | 15263 |
|
15.4.2014 14:49:08
Hlavně si myslím, že to normální není, mám 4 děti a ani jedno netrpělo na záněty středouší, měli jsme dohromady u všech čtyřech jen 2 epizody a jen jedno píchání. Myslím, že by to chtělo větší pozornost - imunologie atd. Nenech se odbýt, toto není normální, takto často píchat ouška, za "nebylo to doléčené" by si doktoři zasloužili... tak od toho tam snad jsou, aby se to doléčilo řádně, ono někdy týden antibiotik je málo, o tom bych mohla za poslední měsíce vykládat u spály. Držím palce.
|
| brabenec+Adélka | 72965 |
|
|
15.4.2014 14:19:22
Rozhodně bych mu nechala co nejdříve udělat výtěr z oušek a nosu. To je základ.
![]() Potom bych si nechala napsat doporučení na orl kliniku, kde mají asi víc možností vyšetření. Dcera měla problém s uchem minulý podzim-3X píchané vždy na pohotovosti, ale máme naštěstí fakt dobrou orl doktorku, která jí napsala kapky do ucha-jsou dělané v lékárně, nemají název, jen kapky do ucha, strašně smrdí po octu, ale pro nás to byla záchrana. Vydrží v lednici půl roku a při prvním příznaku jsme kapali, ledovali ucho a už žádné píchání nebylo. Ouško se krásně zahojilo, protože bylo třikrát píchlé během měsíce a půl, a od té doby klid. I trubičkám se malá vyhnula a to měla tympáno C. Ještě chci upozornit, že problémy s ušima začali po odstranění nosní mandle, které mělo pomoc od věčně hnisavé rýmy a před jejím odstraněním jsme bolest uší neznali..... Určitě výtěr a nenech se odbýt, za ztrátu sluchu to nestojí ![]() ![]() |
| lipoo | 47870 |
|
|
15.4.2014 13:51:31
jojo,je to tak....taky jsme dávali slivovici...a na to ucho jsme ještě dostali Otobacit-či jak se to píše...někdy se to podařilo rozehnat,ale většinou ne
![]() |
| lipoo | 47870 |
|
|
15.4.2014 13:50:15
pokud nemá horečky,tak bych ho v kočárku a v čepičce ven dala...ono čerstvý vzduch je dobrý. /samozřejmě né v takovém počasí jako je dneska
![]() Jinak náš taky trpěl na uši,měl i špatný sluch,měl ten chronický zánět středouší...byl dvakrát na vyndání nosní mandle,jednou dostal i ventilační trubičky-to byl rok pohody!!!!žádné pichání uší ))....pak to přestalo-to měl asi těch deset let...takže vydrž![]() |
| gumma | 139490 |
|
15.4.2014 13:42:21
Díky, to bych mohla zkusit. A ten Nurofen dáváš jak často? Myslím to takhle: on měl předtím dva dny nízkou teplotu 37.2 a rýmu, rozjelo se to víc až po těch dvou dnech...a teď jak s tím Nurofenem? Dát ho už za této situace? Kolikrát denně?
|
| ChemicalJane + 4 | 86738 |
|
|
15.4.2014 13:37:29
studené zabraňuje tvorbě/rozšiřování zánětu (teplo to podporuje) a tu čepici má z důvodu, aby mu do ucha nenafoukalo... to pak bolí jako čert a zbytečně.
hele, ještě ti poradím - pokud si azčně na ouško stěžovat (nevím jak u vašeho mimča, je ještě malý, ale třeba si za ěnj tahá, nebo tak), nebo i dkyž to propukne, tak dát na vatičku studený líh (případně jakýkoli čistý alkohol - voda, gin, slivovice) a dát tu vatičku do ouška a dle váhy Nurofen (nebo to co nejlépe zabírá na bolest). Pokud to chytnete v začátku, můžete se vyhnout tomu píchání, pokud už to je rozjeté, zmírní mu to obtíže. Radili mi toto na ORL, abych nemusela s dětmi v noci na pohotovost, když je chytnou ouška.. dceři to zabírá, když to chytneme fakt brzy.. teď jsme to nevychytali, na píchání došlo, ale dle naší ORL lékařky to bylo zbytečně... no pohotovost, co by se tam nějak přehnaně snažili, že... |
| gumma | 139490 |
|
15.4.2014 13:09:41
Může mi ještě někdo vysvětlit, jak to je, že se doporučují dávat studené obklady a zároveň to ucho musí být v teple (čepice atd.)?
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.