| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zánět středního ucha

(?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 3138  [Dalších 2898 >>]
Miri+L&M&K 53516
15.4.2014 12:54:32
Malýmu dělali výtěr a měl Pneumokoka. Ty ATB co zrovna bral, tak byly i na něj.
Jinak malýmu píchali vždy. Doktorka zkonstatovala, že to je "zralé", kapky by nepomohly, spíše by to samovolně prasklo. Což je prý horší, protože to praskne neřízeně a může poškodit bubínek. Píchnutí je řízené a neudělá tolik škody.
Jen 2x se nám stalo, že jsme dostali kapky a bylo nám řečeno, že pokud neustoupí horečky, pláč...máme druhý den přijít. A druhý den to stejně píchli, nedalo se to už rozehnat.
Jinak jsme si nechali dovážet Otalgan z Německa a asi 3x se nám to povedlo rozehnat. Mandle mu brali v květnu a tu následující zimu měl asi 3x náběh. Ale to už si uměl říct, že ho bolí ouško. 3x se povedlo to rozehnat, jednou ne a to mu píchhli.
Arien+2
  • 
15.4.2014 12:33:35
Já teda taky nechápu to opakované píchaní uší, proč je hned píchali? Myslela jsem že to už se nedělá, aspoň teda hned poprvé. Dali nejdřív aspoň nějaké kapsy, třeba Otobacid? Asi bych změnila doktory.
Arien+2
  • 
15.4.2014 12:33:14
Já teda taky nechápu to opakované píchaní uší, proč je hned píchali? Myslela jsem že to už se nedělá, aspoň teda hned poprvé. Dali nejdřív aspoň nějaké kapsy, třeba Otobacid? Asi bych změnila doktory.
gumma 139490
15.4.2014 11:53:47
Díky, píšu si to.
gumma 139490
15.4.2014 11:50:19
žádný výtěr nedělali. Já akorát přestávám kojit, kojím už jen tak 1x v noci a to málo, těžko říct, jestli to má souvislost.
Miri+L&M&K 53516
15.4.2014 11:33:01
Třeba to bylo nedoléčený a zase se mu to uzavřelo. Určitě co nejvíc odsávat rýmu, aby mu to nelezlo do uší. Pokud půjdeš ven, tak pozor zase, aby jsi mu to nezabalila tak, že se mu to bude moc zahřívat. To záněty nemaji rádi. Takže pokud je venku vítr(u nás je tedy hroznej), tak bych ven nešla.
Kapat do nosu klidně Physiomer místo té Vincentky. Na uši jsme dávali studené obklady.
Nám začaly uši, když jsem začala dávat příkrmy a přestala jsem plně kojit. Kojila jsem, ale třeba přes oběd už ne... Jakoby ztrácel imunitu, prvně měl píchlé uši v deseti měsících. Dělali mu i výtěr z toho ucha?
My to měli pak během půl roku každý měsíc, než malýmu odstranily nosní mandle.
Jinak Rybomunil na imunitu a Prevenar dostal také.
Nakonec při odstranění nosní mandle dostal do jednoho ucha papírovou protézku, protože měl moc velkou díru v uchu a mohla se mu infekce dostávat z venku. Do druhého trubičku, dirka byla zase moc malá. Zase se mu tam při rýmě hromadil sajrajt.
Jinak mi řekli, že má špatný sklon Eust. trubice, tak místo aby to teklo nosem ven, teklo to do uší, kde se to hromadilo a udělal zánět. Ještě ta zvětšená mandle tomu pomáhala.
Sysss 57900
15.4.2014 11:27:00
Ahoj,prošli jsme si něčím podobným,dcera začla se zánětama asi v 1,5 roce,ale jí bohužel bubínky praskaly samy,což je na sluch atd.ještě horší...Podstoupila též imuno a alergo vyšetření.Víceméně vše v normě.I tak dostala Imunor.Pak jsme začaly chodit na ORL na Karlák a tam nám navrhli"voperování"grometek...Celý půlrok,co grometky měla,byl klid.Byla to pro nás všechny fakt úleva.Pak grometky vypadly a začalo to nanovo...Takže teď má v pořadí druhé a čekáme,jak to bude dál..A jak tu někdo psal,že ucho nepíchat atd.,tak to je podle mě pěkná blbost.U takto malých dětí se může zánět dostat až někam k mozku(píšu to jako laik ~;))a je z toho velká polízanice.Dcera kvůli tomu byla už 2x na RTG..A ještě mě napadá,dělali malýmu z toho ucha výtěr??Jinak se držte,vím,jak je to psych.náročné...~n~
ChemicalJane + 4 86738
15.4.2014 10:56:29
v první řadě bych zašla na normální orl, ať hledají příčinu. píchat uši nejde do nekonečna, chceš mít dítě hluchý??? neteř trpěla jak kůň na záněty středouší, nakonec jí dávali nějaký trubičky, plastiku bubínku.... dost si s tím užili.... teď má holka konečně klid!
nevím odkud jste, ale třeba u nás v nemocnci je ORL otřesné, dítěti tam píchli ucho blbě a zbytečně, bez atb, stejně se jim nevyhla, protože jí to sice píchli, ale neřeší proč... soukromá ordinace ORL se k tomu alespoň psotaví tak, aby dítěti pomohli a ne ho trápili....
gumma 139490
15.4.2014 10:53:28
Máš tip na imunologa? Praha.
Kreaty 128225
15.4.2014 10:53:27
nenechat píchat uši, dávat kapky, bude trpět celý život při jakémkoliv přejezdu při převýšení, v letadle,
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 3138  [Dalších 2898 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.