| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zánět středního ucha

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 3138  [Dalších 2868 >>]
KoproFka 76193
5.2.2014 23:28:48
Neváhej a jeď!! Možná tam stejně skončíte v noci...

My dneska jsme na ORL skončili s malou - 9 měs. - má od včerejška zas horečky, doznívá jí rýma... pediatra ji v poledne poslechla, koukla do krku, udělala CRP test (byl 8) a řekla, že jediné, co se nabízí je ucho (na stlačení regovala lehkou nelibostí) ... dorazili jsme domů, malá usnula v sedajdě, když se po 2 hoďkách probudila, měla i přes nurofen 39 stupňů - takže jsme vyrazili na ORL - tam píchli ucho (nebyl tedy žádný hnis, jen zakalená krvavá tekutina), ale fakt se jí dost ulevilo.
Večer byla jak vyměněná - hrála si, smála se, lezla tady....
Napsali nám tedy i celková ATB, kvůli těm horečkám - teď v noci horečka zas vyletěla, takže jsem ATB raděj nasadila...

ufff, já už nechci!!!! Už jí ten morybundus (horečky, rýma, trochu kašel, teď ucho) trápí druhý týden a místo, aby to spělo k uzdravení, putuje a mutuje to pokaždý do něčeho jinýho! vždycky je pár dní skoro dobrá a pak zas horečky ...~a~
beruška moje maličká!~6~
Hrozinka 60926
5.2.2014 22:03:33
Ucho se neodkládá a prostě se co nejdřív jede, zvlàšť pokud je teplota. Ze zkušenosti Nurofen pomůže tak na 3 hodiny, pak se bolest vrátí. Zkus mu aspoň podložit pod hlavou, víc to bolí, když se leží na rovným.
kačude 102877
5.2.2014 21:31:52
Po podání Nurofenu teplota klesla,předsalo bolet ucho a mladý ožil.Manžel rozhodl,že se nikam nejede.~q~Snad bude klidná noc a ráno jedu dr.
bagmat 106122
5.2.2014 21:27:59
Tak už jsi asi z pohotovosti doma, 15 kiláků není zaz až taková dálka abych se rozhodovala zda jet hned nebo až zítra, já to mám 35 a při bolesti ucha, která je pro dítě opravdu dost nepříjemná jedu hned.
Babské rady nejsou od věci, ale ucho je opravdu dost bolestivé, tam je doktor vždy na prvním místě.
Inaaa 119752
5.2.2014 20:39:33
Babské rady jsem nikdy nezkoušela, podle mě další hodiny řvaní, prodlužování situace.
V Praze jsem jezdila hned na pohotovost, častokrát jsem byla na Vinohradech a pohoda...(tedy pohoda pro mne, mně nic nepíchali, já to měla za sebou z dětství). Píchli a bylo po problému...
Na Vinohradech mají i hezké dětské ORL, což tedy není pohotovost, nebo nevím jak nyní. Barevné, malované, od Archy Chantall.
Abigail* 76789
5.2.2014 20:28:49
Někde jsem četla, že Nurofen podaný hned v počátku může pomoci. Děti na uši netrpí, ale dvakrát, co si dcera stěžovala na bolest ucha jsem ten Nurofen dala a bylo to dobré.
Dobra1 65967
5.2.2014 20:13:02
Zkus dát do ucha kousek fášku, proužek cca 10 x 2 cm, namočený do lihu ev. slivovice (vysokoprocentní čistý alkohol). Důležité je nechat cca 3 cm vykukovat a přilepit k uchu, aby to šlo ráno dobře vytáhnout. Pokud nezabere do půl hodiny (výr. snížení bolestivosti), tak na nejbližší nemocniční ORL. Klasická pohotovost moc nezmůže.
PJana 86863
5.2.2014 20:07:25
Kápnout slivovici nebo lichořeřišnici. Nastrouhat cibuli, dát do kapesníky, ucho (boltech) namazat mastným krémem, kapesník s cibulí přiložit, na to dát plínku a čepici a nechat přes noc. Nebo stroužek česneku dát do ucha (ne hluboko, aby šle vytáhnout). To ale spíš pro dospělé.
Arien+2
  • 
5.2.2014 20:04:32
aha tak možná jak kde, ani vlastně nevím jak se co správně nazývá a funguje. U nás je taková "univerzální" pohotovost, na všechno pro všechny. Institut kam bych pokud možno vůbec nešla.
A na ORL je u nás značná "ORL pohotovost". Teda mají to na zvonku,ale je to normální nemocniční ORL, ale berou i v noci, dá se na ně prostě dozvonit.
Jinou pak už myslím nemáme. Ale já jinou zatím naštěstí nepotřebovala, tak nevím zda to mají i jiný oddělení.
Luc. 57250
5.2.2014 20:00:57
Nurofen, studený obklad, hodně prokapat nos. Mám pro tyto případy doma Otalgan (v Německu bez předpisu). Na ORL nejezdim. Jednou malýmu píchli ucho a několik měsíců byl nedoslýchavej. Děkuji, nechci.
Na ORL potom chodím jen na kotrolu a hlásim předem, že píchat ucho si nepřeju.
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 3138  [Dalších 2868 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.