| KoproFka | 76193 |
|
|
5.2.2014 23:28:48
Neváhej a jeď!! Možná tam stejně skončíte v noci...
My dneska jsme na ORL skončili s malou - 9 měs. - má od včerejška zas horečky, doznívá jí rýma... pediatra ji v poledne poslechla, koukla do krku, udělala CRP test (byl 8) a řekla, že jediné, co se nabízí je ucho (na stlačení regovala lehkou nelibostí) ... dorazili jsme domů, malá usnula v sedajdě, když se po 2 hoďkách probudila, měla i přes nurofen 39 stupňů - takže jsme vyrazili na ORL - tam píchli ucho (nebyl tedy žádný hnis, jen zakalená krvavá tekutina), ale fakt se jí dost ulevilo. Večer byla jak vyměněná - hrála si, smála se, lezla tady.... Napsali nám tedy i celková ATB, kvůli těm horečkám - teď v noci horečka zas vyletěla, takže jsem ATB raděj nasadila... ufff, já už nechci!!!! Už jí ten morybundus (horečky, rýma, trochu kašel, teď ucho) trápí druhý týden a místo, aby to spělo k uzdravení, putuje a mutuje to pokaždý do něčeho jinýho! vždycky je pár dní skoro dobrá a pak zas horečky ... ![]() beruška moje maličká! ![]() |
| Hrozinka | 60926 |
|
|
5.2.2014 22:03:33
Ucho se neodkládá a prostě se co nejdřív jede, zvlàšť pokud je teplota. Ze zkušenosti Nurofen pomůže tak na 3 hodiny, pak se bolest vrátí. Zkus mu aspoň podložit pod hlavou, víc to bolí, když se leží na rovným.
|
| kačude | 102877 |
|
|
5.2.2014 21:31:52
Po podání Nurofenu teplota klesla,předsalo bolet ucho a mladý ožil.Manžel rozhodl,že se nikam nejede.
Snad bude klidná noc a ráno jedu dr. |
| bagmat | 106122 |
|
|
5.2.2014 21:27:59
Tak už jsi asi z pohotovosti doma, 15 kiláků není zaz až taková dálka abych se rozhodovala zda jet hned nebo až zítra, já to mám 35 a při bolesti ucha, která je pro dítě opravdu dost nepříjemná jedu hned.
Babské rady nejsou od věci, ale ucho je opravdu dost bolestivé, tam je doktor vždy na prvním místě. |
| Inaaa | 119752 |
|
|
5.2.2014 20:39:33
Babské rady jsem nikdy nezkoušela, podle mě další hodiny řvaní, prodlužování situace.
V Praze jsem jezdila hned na pohotovost, častokrát jsem byla na Vinohradech a pohoda...(tedy pohoda pro mne, mně nic nepíchali, já to měla za sebou z dětství). Píchli a bylo po problému... Na Vinohradech mají i hezké dětské ORL, což tedy není pohotovost, nebo nevím jak nyní. Barevné, malované, od Archy Chantall. |
| Abigail* | 76789 |
|
|
5.2.2014 20:28:49
Někde jsem četla, že Nurofen podaný hned v počátku může pomoci. Děti na uši netrpí, ale dvakrát, co si dcera stěžovala na bolest ucha jsem ten Nurofen dala a bylo to dobré.
|
| Dobra1 | 65967 |
|
|
5.2.2014 20:13:02
Zkus dát do ucha kousek fášku, proužek cca 10 x 2 cm, namočený do lihu ev. slivovice (vysokoprocentní čistý alkohol). Důležité je nechat cca 3 cm vykukovat a přilepit k uchu, aby to šlo ráno dobře vytáhnout. Pokud nezabere do půl hodiny (výr. snížení bolestivosti), tak na nejbližší nemocniční ORL. Klasická pohotovost moc nezmůže.
|
| PJana | 86863 |
|
|
5.2.2014 20:07:25
Kápnout slivovici nebo lichořeřišnici. Nastrouhat cibuli, dát do kapesníky, ucho (boltech) namazat mastným krémem, kapesník s cibulí přiložit, na to dát plínku a čepici a nechat přes noc. Nebo stroužek česneku dát do ucha (ne hluboko, aby šle vytáhnout). To ale spíš pro dospělé.
|
| Arien+2 |
| • |
5.2.2014 20:04:32
aha tak možná jak kde, ani vlastně nevím jak se co správně nazývá a funguje. U nás je taková "univerzální" pohotovost, na všechno pro všechny. Institut kam bych pokud možno vůbec nešla.
A na ORL je u nás značná "ORL pohotovost". Teda mají to na zvonku,ale je to normální nemocniční ORL, ale berou i v noci, dá se na ně prostě dozvonit. Jinou pak už myslím nemáme. Ale já jinou zatím naštěstí nepotřebovala, tak nevím zda to mají i jiný oddělení. |
| Luc. | 57250 |
|
5.2.2014 20:00:57
Nurofen, studený obklad, hodně prokapat nos. Mám pro tyto případy doma Otalgan (v Německu bez předpisu). Na ORL nejezdim. Jednou malýmu píchli ucho a několik měsíců byl nedoslýchavej. Děkuji, nechci.
Na ORL potom chodím jen na kotrolu a hlásim předem, že píchat ucho si nepřeju. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.