| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zánět středního ucha

(?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 3138  [Dalších 2838 >>]
La Pepa 5341
31.1.2014 20:10:15
Jordano, z toho si nic nedělejte, ono specielně ohledně uší se doporučení liší. Ovšem ve výsledku jsem neshledala rozdíl (a že pokusů jen u syna bylo asi 20).
Někteří doktoři doporučují po píchnutí do ucha něco kapat, čímsi vyplachovat a čistit, jiní naopak tvrdí, že se tam nemá vůbec šťourat, otírat jen to, co vyteče a hlavně do ucha nic nekapat. Vzhledem k tomu, že jsme z důvodu dovolených/pobytu v lázních/nočních hodin navštívili asi 8 ušních oddělení, vyslechli jsme ledacos. Zezačátku jsem se řídila příslušným doporučením, ale nakonec pohodlnost zvítězila a do ucha raději nic nedávám.
.kili. 125672
31.1.2014 12:06:52
- "Děkuji za Vaše rady a reakce,"

rádo se stalo

- "ne se vším souhlasím,"

ani rada ani reakce nebyly určeny k získání souhlasu

- "tak se v tom moc nevyznám-"

marné
Jordana 64316
31.1.2014 10:00:12
Dobře-pro jistotu jsme sjeli na ORl kontorlně-ouška v pořádku,nějaký stroupek hnisu tam byl,Tepl.už má syn pod 37.
Děkuji za Vaše rady a reakce,ne se vším souhlasím,něco vysvětlujete dost složitě a hodně věcí negujete-tak se v tom moc nevyznám-ale přesto díky.
.kili. 125672
31.1.2014 7:06:31
- "zalepení dírky hnisem? "

ale tam by žádná dírka být neměla

- "do oušek kapu pamycon-mám nějak čistit-když nic neteče-dávat nějaké tamponky? "

řekl bych, že nic z toho nenní vhodné
Jordana 64316
30.1.2014 22:32:00
Kili-děkuji-ještě poslední dotazy ;-)
Synovi se ulevilo-na dnešek spal celou noc bez brečení,teplota klesla na max. 37,5-ale dnes při odp. spánku se opět jednou vzbudil- pobrekoval-a šahal na ouško-za chvilku spal dál klidně.A před chvílí opět se vzbudil a pobrekoval-zase usnul.Z ouška mu snad ani včera nic neteklo-může to tak být-nebo se mám spíš obávat zalepení dírky hnisem? Neteklo mu nic ani když jsme docházeli od ušní Dr.
Je možné,že nic neteče-do oušek kapu pamycon-mám nějak čistit-když nic neteče-dávat nějaké tamponky?
.kili. 125672
30.1.2014 22:00:25
" Protože i slepák se dost často "rozhání" "

tak to gledím. A jak se to dělá ?
.kili. 125672
30.1.2014 21:35:38
- "jak se tedy pozná hnis? "

exaktně mikroskopicky, jinak odhadem podle zřetelných smyslny vnímatelných znaků a podle předpokladů

- "podle čeho se usoudí,že je třeba nasadit atb u zánětu ucha po paracentéze-ihned? "

nelze tu dávat takové lekce medicíny.

- " Mě to prostě zajímá? "

dejte se na studium, za šest let Vám bude leccos zřejmější a za deset až patnáct se už budete ve věcech docela dobe orientovat

- " podle čeho nejspíš usoudila ušní lékařka na podávání antibiotik? "

Ale to já nemohu tušit

Cimbur 64764
30.1.2014 13:40:47
To je zkušenost, hodně vědomostí, někdy opravdu i intuice - proto tady zakladatelka nemůže chtít, aby jí Kili rozepsal podrobný algoritmus rozhodování o nasazení antibiotik u otitid - kdyby takové existovaly, nebylo by potřeba lékařů.
Bberi 40972
30.1.2014 13:40:21
Jordano:ORL lékař je větší odborník na zánět středního ucha než dětská lékařka,ano,je to tak. Ale chceš-li si nechat ucho léčit od dětské lékařky,tvoje volba.~:-D
Jordana 64316
30.1.2014 13:37:35
A jak víš,že je zrovna ORL nenapíše zbytečně? Myslíš,že tím,že má specializaci ORL je extra odborník a bůh nebo co?
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 3138  [Dalších 2838 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.