| La Pepa | 5341 |
|
|
31.1.2014 20:10:15
Jordano, z toho si nic nedělejte, ono specielně ohledně uší se doporučení liší. Ovšem ve výsledku jsem neshledala rozdíl (a že pokusů jen u syna bylo asi 20).
Někteří doktoři doporučují po píchnutí do ucha něco kapat, čímsi vyplachovat a čistit, jiní naopak tvrdí, že se tam nemá vůbec šťourat, otírat jen to, co vyteče a hlavně do ucha nic nekapat. Vzhledem k tomu, že jsme z důvodu dovolených/pobytu v lázních/nočních hodin navštívili asi 8 ušních oddělení, vyslechli jsme ledacos. Zezačátku jsem se řídila příslušným doporučením, ale nakonec pohodlnost zvítězila a do ucha raději nic nedávám. |
| .kili. | 125672 |
|
31.1.2014 12:06:52
- "Děkuji za Vaše rady a reakce,"
rádo se stalo - "ne se vším souhlasím," ani rada ani reakce nebyly určeny k získání souhlasu - "tak se v tom moc nevyznám-" marné |
| Jordana | 64316 |
|
|
31.1.2014 10:00:12
Dobře-pro jistotu jsme sjeli na ORl kontorlně-ouška v pořádku,nějaký stroupek hnisu tam byl,Tepl.už má syn pod 37.
Děkuji za Vaše rady a reakce,ne se vším souhlasím,něco vysvětlujete dost složitě a hodně věcí negujete-tak se v tom moc nevyznám-ale přesto díky. |
| .kili. | 125672 |
|
31.1.2014 7:06:31
- "zalepení dírky hnisem? "
ale tam by žádná dírka být neměla - "do oušek kapu pamycon-mám nějak čistit-když nic neteče-dávat nějaké tamponky? " řekl bych, že nic z toho nenní vhodné |
| Jordana | 64316 |
|
|
30.1.2014 22:32:00
Kili-děkuji-ještě poslední dotazy ;-)
Synovi se ulevilo-na dnešek spal celou noc bez brečení,teplota klesla na max. 37,5-ale dnes při odp. spánku se opět jednou vzbudil- pobrekoval-a šahal na ouško-za chvilku spal dál klidně.A před chvílí opět se vzbudil a pobrekoval-zase usnul.Z ouška mu snad ani včera nic neteklo-může to tak být-nebo se mám spíš obávat zalepení dírky hnisem? Neteklo mu nic ani když jsme docházeli od ušní Dr. Je možné,že nic neteče-do oušek kapu pamycon-mám nějak čistit-když nic neteče-dávat nějaké tamponky? |
| .kili. | 125672 |
|
30.1.2014 22:00:25
" Protože i slepák se dost často "rozhání" "
tak to gledím. A jak se to dělá ? |
| .kili. | 125672 |
|
30.1.2014 21:35:38
- "jak se tedy pozná hnis? "
exaktně mikroskopicky, jinak odhadem podle zřetelných smyslny vnímatelných znaků a podle předpokladů - "podle čeho se usoudí,že je třeba nasadit atb u zánětu ucha po paracentéze-ihned? " nelze tu dávat takové lekce medicíny. - " Mě to prostě zajímá? " dejte se na studium, za šest let Vám bude leccos zřejmější a za deset až patnáct se už budete ve věcech docela dobe orientovat - " podle čeho nejspíš usoudila ušní lékařka na podávání antibiotik? " Ale to já nemohu tušit |
| Cimbur | 64764 |
|
|
30.1.2014 13:40:47
To je zkušenost, hodně vědomostí, někdy opravdu i intuice - proto tady zakladatelka nemůže chtít, aby jí Kili rozepsal podrobný algoritmus rozhodování o nasazení antibiotik u otitid - kdyby takové existovaly, nebylo by potřeba lékařů.
|
| Bberi | 40972 |
|
|
30.1.2014 13:40:21
Jordano:ORL lékař je větší odborník na zánět středního ucha než dětská lékařka,ano,je to tak. Ale chceš-li si nechat ucho léčit od dětské lékařky,tvoje volba.
![]() |
| Jordana | 64316 |
|
|
30.1.2014 13:37:35
A jak víš,že je zrovna ORL nenapíše zbytečně? Myslíš,že tím,že má specializaci ORL je extra odborník a bůh nebo co?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.