| Jordana | 64316 |
|
|
30.1.2014 13:31:11
![]() |
| Bberi | 40972 |
|
|
30.1.2014 13:25:22
Souhlasím s Mandelinkou.
Vytáčí mě,jak jsou lidi chytří a ví vše,co by doktor měl nebo neměl dělat! ![]() |
| Jordana | 64316 |
|
|
30.1.2014 13:24:27
No to je všechno hezký ten tvůj příklad-samozřejmě nevím,jak schopného si měla lékaře u utz,kdo tě diagnostikovla a dle čeho-závěr naštěstí dopadl dobře-něco se před tím ale zvoralo,že?
Ty opravdu kolem sebe nemáš nikoho,kdo má postižené dítě díky zanedbání lékařské péče,komu dokonce dítě zemřelo,protože mu sestra či lékař tvrdili-že rozhodně ještě nerodí nebo porodí přirozeně-ač to nešlo,kdo zemřel po banální operaci třeba nosní mandle,komu určili špatnou diagnozu,zasádrovali špatnou končetinu,předepsali kontraproduktivní léky atd,atd......napadá mě toho v okolí dost a dost.Stejně jako špatní truhláři,elektrikáři atd. atp.-je od tebe hrozně naivní očekávat jen perfektní práci-bylo by to hezké-ale nemožné.Proto se držím hesla-důvěřuj ,ale prověřuj-když o tom něco vím a nejsem si jistá-tak se ptám-mám mozek! |
| Jordana | 64316 |
|
|
30.1.2014 13:09:59
No vidíš a zrovna jsem mluvila s kamarádkou dětskou lékařkou-vylíčila jí naši situaci-a ta mi řekla,že by atb nenasazovala,když je crp tak nízké-teplota klesla ihned po píchnutí-a navíc to bývá většinou virového původu-takže rvát do dítěte atb-zbytečné.Sama několikrát i na radu svých kolegů-ušní,krční atb nenasadila.Ještě čekám na výsledky laboratoře,kt. mi mají volat odp.
Ty pravděpodobně opravdu nic z lékařství nevíš-jako já třeba z tebou citovaného elektrikářství-takže holt plně důvěřuješ a nezajímáš se-pravděpodobně nemáš ani negativní zkušenost-což jsi asi dost výjimka. Tak jen tak dál-a každý svého štěstí strůjce ;-)! |
| Jordana | 64316 |
|
|
30.1.2014 12:27:54
No mohli bychom diskutovat do nekonečna ;-)
Jen mi prosím ještě zodpovězte-jak se tedy pozná hnis? nebo podle čeho se usoudí,že je třeba nasadit atb u zánětu ucha po paracentéze-ihned? Podle čeho? Kultivace tedy ne? Zrakem tedy ne? Tak jak? Mě to prostě zajímá? Nebo mi aspoň napovězte podle čeho nejspíš usoudila ušní lékařka na podávání antibiotik? Viděla syna poprvé v životě? Jak tedy ušní lékař rozpozná zánět ucha-který je způsobený viry a který bakteriemi? Děkuji. |
| Jordana | 64316 |
|
|
30.1.2014 12:07:42
Kdepak-to není jen užší rodina-a je to v průběhu pár let-ne jen jeden rok.
Konkrétní být opravdu nechci.Jsou to až neskutečné věci,co někdo pochybí. Ano znám i spoustu výborných lékařů-aspoň z pár jejich návštěv.Takže neglobalizuju-jen jsem naučená spoléhat na sebe. ;-) |
| .kili. | 125672 |
|
30.1.2014 12:00:11
- " crp-tak by to měl být poměrně spolehlivý ukazatel-co se v těle děje....tedy o výši hodnoty poukazující na virové či bakteriální osazení těla-v tom negat. smyslu samozřejmě."
CRP není marker přítomnosti mikroba ani druhu mikroba. Je to reaktant akutní zánětlivé fáze, jeho hladin v séru se zvyšuje čase a také dle charakteru zánětu - " bych se neměla zajímat o výsledky laboratoře-nevím proč? To,že se dítěti uleví je fajn-ale ráda bych věděla,zda-li bylo nutno atb nasadit či ne" to ovšem nepoznáte dle výsledků toho vyšetření - " myslím,že dostatek informací je na místě!" to jistě. Jde o to jaké jsou to informace a komu a k čemu mají sloužit. Laika mohou různé informace doela zmást a také se to tak přečasto děje - "mě zamrzela od Vás věta v jiném příspěvku,kde jste napsal něco ve smyslu,že by Vám bylo jedno,že dr. poslala výsledky do laboratoře-mně tedy opravdu ne" Ale já jsem Vám nevnucoval, aby Vám to bylo jedno, jen jsem sdělil, že mně by to jedno bylo, neboť ono vyšetření v tom daném případě by mi v ničem nepomohlo. - "dává mi tím mimo jiné najevo i profesionální zájem" no, kyž myslíte, já si to naopak nemyslím, ale to je holt tak, že různé náhledy na věc patří k lidem - "škoda,že kultivace trvá tak dlouho-určitě by se líp určovala medikace" to platí jen pro zcela vyjímečné případy. - "podle zraku hnis nerozezná?" to ani kultivačním vyšetřením - "nemyslím si,že by se teplota změnila tak rychle díky atb.-i právě kvůli crp???" tělesná teploty se njspíe účinkem atb nesnížila za tak krátkou dobu, byť to vyloučeno nen. Nicméně otázkou je zda by znovu nevystoupila, pokud se taknestane, pak to nejspíše efektem atb je. CRP s tím nemá pranic společného |
| Cimbur | 64764 |
|
|
30.1.2014 12:00:05
To máte asi nakupení zdravotních problémů v užší rodině, přiznávám se, že ani jako lékař jsem neřešila žádné domnělé či skutečné pochybení kolegů co pamatuju - až na jedinou výjimku, a to byla nedostatečná léčba bolesti praktickým lékařem u onkologicky nemocné babičky.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
30.1.2014 11:56:57
Bereš si to zbytečně osobně, měj odstup, Kili podává informace a snaží se být přesný, exaktní. Laboratoř ho prostě zajímá méně, než klinický obraz a vývoj nemoci, reakce na léčbu - tak uvažuje zkušený lékař. Neplatí ani dnes, že čím více laboratorních vyšetření, tím lépe - někdy je to naopak kontraproduktivní.
|
| .kili. | 125672 |
|
30.1.2014 11:43:34
"Posouzeni lekare z ORL, ktery uchopichne a vzorek onoho "hnisu" posle posle do laborky neni dostatecne"
to já nevím, zda je dostatečné, netuším dle jakých kriterií to posuzuje. Co laboratorního vyšetření se týká, tak jednak záleží na tom jaké je to vyšetření, tedy co v té "laborce" vyšetřují, a pak neméně na tom, jak bylo zamezeno praeanalytickým chybám. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.