| .kili. | 125672 |
|
26.12.2013 10:09:13
" by bylo namístě vyrazit s takovouto vyrážkou zase na pohotovost"
já jsem z Vašeho psaní vyrozumkěl, že tu vyrážku už lékař viděl, proto doporučil ukončit podávání amoxicillinu. Pokud od té doby nějak nezměnila charakter, pak není třeba nikam znovu chodit. Vyrážky provázejí různá onemocnění dětí a také jako vedlejší účinek podávání různých léků. Jak jsem i psal, jsou různého charakeru a také různé závažnosti, jsou součástí i komplikací nemoci, ty lékové pak nejen alergické a o to někdy mnohem závažnější. Mám za to, že každé dítko s novou vyrážkou byl měl vidět lékař bez nějakých extra odkladů, byť vážný problém bude naznán třeba i jen u jednoho ze stovky dětí. |
| .kili. | 125672 |
|
26.12.2013 7:40:28
"kdyby nebyly svátky, nedumala bych nad tím a šla k naší dr"
Byli jste na LSPP, jak jste psala, tedy jste si počínala správně. Já bych řekl, v ohledu na nejednu desítku zkušeností s tím jak lidé ztrácí rozhodující čas, že pokud se u díta objeví vyrářka zejména nesvědivá, mělo by být u doktora do nejdříve. Raději stokrát tzv. "zbytečně" (což se neví předem), než jednou pozdě. Jedna věc je o problému si povyprávět, jiná věc je zkoušet na děcku všelijuaké rady tzv. sousedské, v nové době i-netové. |
| Kaplanka+kluci 05,08 | 37849 |
|
|
25.12.2013 19:52:47
děkuji
|
| .kili. | 125672 |
|
25.12.2013 19:49:33
-"jak nejlépe skladovat Fromilid sirup"
Výrobce by měl udat teplotní rozmězí, pokud to neučiní, pak se uchování při t do 25 st. míní uchování mimo chladnici. U Fromilidu takto skladovaného je použitelnost 14 dnů po otevření a naředění. V chladnici se mu ale nic nestane, tedy pokud nezmrzne. |
| Kaplanka+kluci 05,08 | 37849 |
|
|
25.12.2013 19:41:52
Kili, prosím Vás, můžete mi poradit, jak nejlépe skladovat Fromilid sirup?. v poledne ho syn dostal na angínu a manžel ho dal do lednice. Nyní jsem si při užívání všimla, že na krabičce píšou do 25st. To jsem viděla poprvé, že nemusí být striktně v lednici. A teď nevím, jestli ho už nechat v lednici, nebo naopak v pokojové teplotě (máme cca 21). Nerada bych nějak omezila účinnost.
děkuji a omlouvám se maargrit za odbočení od tématu. |
| .kili. | 125672 |
|
25.12.2013 19:36:23
"kyselé se při amoxicilinu nesmí? "
nemyslím si, že by podávání amoxicillinu bylo třeba nějakých dietních omezení. Vhodné je podávání na začátku jídla. |
| .kili. | 125672 |
|
25.12.2013 19:24:13
- "takže to znamená, že nebude moct penicilinová atb?"
nemyslím si to. Záleží na vyhodnocení. - "něco jsem si o tom na netu hledala, a dohledala jsem že se může vyskytnout jakási vyrážka po nějakých 72 hodinách." na netu se píší všelijaké věci.Za jak dlouhlo se objeví vyrážka, to záleží na vícero věcech, např. na typu alergické reakce, typu lékového exanthemu, době sensibilisace etc., vyrážka se může iobjevit hned, a to i třeba spolu s dušnoastí, otoky, ale tžaké po deseti dnech, nebo třeba i dva dny po ukončení podávání ampicilinu.. to je rlůzné. -" Může v tom hrát roli to, že před 2-3 týdny měla penicilin na angínu? " no to může. Ale řekl bych, že se snažíte věci přijít na kloub ze špatných stran. Obecně je Vaším úkolem ukončit podávání léku pokud se objeví nežádoucí účinek a vyhledat lékaře. Většinou se nic jiného než ukončení léčby nedočkáte, ale někdy se mohou začít dít věci, že se nestačíte divit. |
| Raduza | 68805 |
|
|
25.12.2013 19:10:36
Nesmi. Radeji ani zelenina. Proste dieta.
|
| .kili. | 125672 |
|
25.12.2013 17:23:56
"jak se určuje, zda má někdo alergii na penicilin? "
To kladete otázku, jejíž odpověď by zabrala celé stránky, předpokádala by i jisté vědomosti medicínské a beztak by bez zkušenosti byla marná. Obecně jsou 4 (resp,5) typy alergií odlišné od sebe patyfysiologií. Každý z nich má různé projevy, tedy nejen kožní. A kožní projevy jsou zase různé a navíc při nich dost často, zejména u dětí, dochází jednak k mísením s exanthemem jiným neýž alergickým, jednak k pseudoalergiím z intolerance. Další věc je závačnost poruchy, kterou lék spůsobil. - "To se fakt u každého, u koho se objeví vyrážka, řekne, že má alergii na penicilin? To mi přijde příšerné. " Nemyslím si, je to až tak. Nicméně je pravda i to, že řada běřných virových infekcí dětského věku, provázených exanhemem, zavdává ještě před výsevem zahájení terapie a pak při výsevu je potíž určit příčinu vyrážky a vyloučit alergii jako příčinu nějakými laboratorními testy není v podstatě možné. Další věc jsou lékové exanthemy po ampicilinech a amoxicilinech, pokud jde o (ko-)infekci EBV. To je pak ten případ, že další lékový exantjem se přio opětovném podání po čase neobjeví. Věc je poměrně složitá a pokud se při podání léku objeví vyrážka, je třeba léčbu ukončit. Případné další exposici lze po zevrubné analyse prodělaného exanthemu vystavit, a to nejlépe při lůžkové péči. |
| Raduza | 68805 |
|
|
25.12.2013 16:47:42
Kili, můžu se při té souvislosti zeptat jak se určuje, zda má někdo alergii na penicilin? To se fakt u každého, u koho se objeví vyrážka, řekne, že má alergii na penicilin? To mi přijde příšerné.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.