| Půlka psa | 24064 |
|
|
21.9.2022 0:19:01
U nás nic cítit není. Ovšem u nás na větrné hůrce by to byl i div. Jednak máme jen několik sousedů a druhak tu neustále fouká a fouká. Ale naši jsou na kraji města v nístě, kde má určitě každý krb a taky nic.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
21.9.2022 0:13:03
Mariko, někdy v zimě vzduch úplně nevoní (širší centrum města), ale co má člověk dělat. Přece se neudusíme v uzavřené místnosti. Pořád lepší nevonící kyslík než žádný kyslík.
Já nevydržím osm hodin v nevětrané místnosti, i kdybych usnula se zavřeným oknem, vzbudím se v průběhu noci a musím ho otevřít. Také patříme k těm, co spí celoročně s vyklopenými okny. |
| TaJ | 81121 |
|
|
20.9.2022 23:26:22
Mariko, nám v noci taky ne, sice teď už otevřené okno v noci nemáme, ale větráme intenzivně než jdeme spát a nesmrdí nic, nemáme tedy sousedy v těsné blízkosti, nebo aspoň ne ty, kteří by takhle topili. Akorát soused hned vedle nás má kousek pod naším ložnicovým oknem pergolu s grilem, ale ten na nás vždycky volá, že se chystají grilovat, abychom si zavřeli. Ale jinak v noci, když otevřu okno, tak zatím nic nesmrdí. Něco bylo trochu cítit až ráno, když jsme šli na autobus, ale to asi vítr zavál odněkud zdálky, dost u nás foukalo...
|
| Beat | 107867 |
|
|
20.9.2022 23:16:27
Mariko, nám nic nejde.
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
20.9.2022 23:10:24
Na těch celou noc otevřených oknech (i jen na ventilaci) mě udivuje jedna věc. To vám tam nejde kouř z komínů okolních domů? Teď jak všichni začali topit v krbech a kamnech, tak je to hrozný smrad. Chtěla jsem ještě večer vyvětrat, ale nešlo to. A obávám se, že letos to bude takto blbé pořád, jak budou všichni šetřit plyn a elektřinu a topit jinak.
|
| Beat | 107867 |
|
|
20.9.2022 22:36:39
Hanko, krásný popis. Uplne jsi mi nadchla. Možná to zkusím. I kdyby jen jako novou zkušenost. Buď vydrzim, nebo ne.
![]() My taky v ložnici netopime a máme otevřenou ventilacku. Když je tam zima, otevru dveře a jde tam večer teplo zespodu. Jinak je máme zavrene |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
20.9.2022 22:13:28
Když zavřeš od ložnice dveře, tak ti zbytek bytu nevymrzne. Aspoň nám tedy. Pravda, dokořán ho nemáme; naše okno ani dokořán být neumí. Každopádně větráme, v ložnici netopíme a zima je jen v ložnici. Zbytek domu před dřevěné dveře skoro nevychládá.
|
| vertigo | 92133 |
|
|
20.9.2022 22:08:40
"Jinak spíme s oknem dokořán celoročně"
To jako fakt? Úplně otevřené okno i v zimě? Vždyť v zimních měsících se musíte budit v jinovakou na hlavě, ne? Není to neekonomické takhle nechat vychladit dům (nebo byt, kde jede topení?)? Ventilačku bych ještě pochopila, ale úplně otevřené okno, když je venku pod nulou mi přijde hodně hustý ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
20.9.2022 21:47:08
Hanko, to je krásný popis
Mě vyloženě plavání v ledové vodě neláká, ale tu oblibu chladu, kterou popisuješ, mám asi nějak přirozeně. Chladný ranní vzduch miluji. |
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
20.9.2022 20:07:06
Nečetla jsem Hofa, ale začala jsem s otužováním na začátku Covidu (prostě jsem v březnu vlezla do rybníka a plavala, ani žádné sprchování studenou vodou předtím) a od té doby to miluju. Ujistila jsem se od dvou lékařů, že to nevadí ani mým křečovým žilám ani bolavým kolenům, všichni schvalovali.
Skutečně od doby otužování nosím o jednu vrstvu méně než ostatní a není mi zima. Takže svetr, když ostatní už bundu, podzimní kabát, když ostatní už zimní. A je mi akorát. Kromě toho chlad si užívám (třeba po ránu, když vejdeš do chladného rána). Dříve jsem bývala zimomřivá a neměla jsem zimu a chladno ráda. A myslím, že jsem od doby otužování méně nemocná. No a na konec si dovolím praktickou radu. Jestli chceš začínat teď, tak mi to přijde už jako nejvyšší čas, aby se ti to líbilo a chytlo tě to a také, aby to nebyl pro tělo příliš šok (určitě nejde začínat v prosinci). Nejlepší je, když svítí sluníčko, chladná voda a sluníčko je skvělé. No a "příprava" studenou vodou, sprchování mě nikdy nechytla a sprchování studenou vodou sice někdy dělám, ale to nemiluju a nemyslím, že je to pro otužování nutné. Já prostě začala plavat na jaře (březen) v rybníce. Vlezeš do vody a musíš plavat a po chvíli (podle studenosti vody to trvá kratší či delší dobu, a také podle toho, jak už jsi na vodu zvyklá) se ti to začne líbil a je to super. Mám na to trochu závislost, jak s koupáním začnu, druhý, třetí den mě to táhne k vodě. Myslím, že je to mírně návykové. Já si to moc užívám. Ale myslím, že k tomu mám asi trochu nějaké dispozice, protože studenou vodu snáším dobře a pro každého to možná není. Každopádně myslím, že to stojí za vyzkoušení. Jo a ještě jedna praktická rada ode mne, já doporučuji každému ne sprchování a ne se jen ponořit někde do tůně, ale plavat. Ten pohyb plavání, na který se člověk soustředí pomůže překonat prvotní pocit nepříjemného chladu a je to krásné. Plavat mezi zlatými podzimními listy na hladině, člověk poznává svět z nové perspektivy. Držím ti palce, aby sis to užívala. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.