| libik | 142094 |
|
|
21.9.2022 7:55:08
Větrat se má tím způsobem, že teplota předmětů neklesne, pokud jsme v diskusi o úspoře energií.
Takže ti, co si myslí, jací jsou frajeři, co vydrží stupňů u nonstop otevřeného okna, jsou ti, co zatěžují topný systém nejvíc. |
| Beat | 107867 |
|
|
21.9.2022 7:53:08
My máme v ložnici dvě okna. Jedno hodně velike, a pak úzké na vyklopeni. Dům je dobre zateplen a drží teplo. Když je zima, ventilacku večer zavru, otevru dveře a jde mi tam teplo. Proste nelezu taky rada do studené postele. No a pak ji na noc otevru. Měla bych to jako ropucha. Nemohla bych spát bez výměny vzduchu. Už jako holka jsem si doma ventilacku provazkem zmensovala, aby mi
to vetralo,’ale zas ne tolik, jak to bylo udělané. To sla velká zima. |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
21.9.2022 7:45:12
Nesnáším studenou postel. Kdybych měla v ložnici neustále netopeno a otevřené okno, musela bych mít spoustu prostředků k zahřátí postele. Teď mi stačí pohotovostní modrá fleecedečka z Ikey a ponožky. Otevřené okno nemáme ani v létě, protože je u nás řev - psi, kohouti, kachny, traktory, auta, lidi, ptáci , což mi s mým přibývajícím věkem vadí při spaní. Ale necháváme si otevřené dveře do chodby, takže máme hodně m3 na dýchání.
Do zimy vstáváme běžně - nikdy jsem nežila tak, aby se topilo celou noc. Zatopí se až ráno, ale já stejně vstávám pustit psa, kočku a slepice, takže jdu ven do zimy a nějakých 15 C doma, mě nemůže rozhodit. Někdy je studené oblečení, tak si trochu zakřičím, ale beru to jako mé otužování a trénování nepohody. Nechci žít v neustálém komfortu, chci mít natrénováno a pestrý den i život. |
| Beat | 107867 |
|
|
21.9.2022 7:34:27
My jednak bydlíme poměrně osamoceně, takže vzduch je krásne čistý, jednak jsem zvykla. Ráno mi bývá většinou teplo, nějak mým vrozenym nastavením. Nebo ta zima mi proste nevadí. Někdy mi vadí, ale ráno ne. Takže vstanu, vezmu župan a jdu za dveře a tam je teplo. A když mi je nahodou chladno, mám u kamen dřevo, a za par minut kamna huci.
Dřív to bylo bezne a lidé to jinak nedělali. Třeba při příjezdu na chalupu tam byl mráz, zatopilo se, ale trvalo x hodin, než se chalupa vytopila. A taky se v tom spalo. Ale ja nikdy nemám v ložnici pod 15 stupňů. To naši kamarádi klidně mají. To bych taky nechtěla. Hlavne večer, ze jo ![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
21.9.2022 7:28:29
Kdybych měla doma 17° k HO mě nikdo nepřinutí.
|
| Slonisko | 65085 |
|
|
21.9.2022 7:19:14
U nás bylo ráno v obýváku 15, ale já už mám relativně vyhřátý vlak, kafe v termosce a čeká mě vyhřátá kancelář, odešla klimatizace v serverovně, takže máme otevřené dveře a docela hezky to přitápí
. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
21.9.2022 7:10:21
Na mě čeká za dveřmi krásných 17 stupňů, svetr, deka, čaj a houpací křeslo. Připadám si jak důchodkyně a ono je to podzimní HO.
![]() |
| Slonisko | 65085 |
|
|
21.9.2022 7:08:07
To bude tím
, na mě za dveřma žádný teplo nečeká. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
21.9.2022 7:04:51
Normálka, seberu se a jdu za dveře, kde je už teplo.
![]() |
| Slonisko | 65085 |
|
|
21.9.2022 6:45:50
Mě by spíš zajímalo, jak zvládáte vstávání do zimy, mně by nevadilo mít celou noc otevřené okno, ale musel by někdo ráno přijít, zavřít mi ho a ideálně zatopit. Teď teda vstávám do zimy i tak, protože jsme ještě nepustili kotel a přinutit se vylézt z vyhřátý postele je docela boj.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.