| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pásový opar

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 430  [Dalších 290 >>]
.kili. 125672
9.7.2012 9:56:19
"to je dle internetu ukázková inkubační doba "

pro ty, kteří prodělali varicellu, to nemá s inkubační dobou žádnou souvislost, zoster nemá inkubační dobu a tak ani skutečnost, že ona doba je kvantitativněpodobné té inkubační, je zcela irelevantní,

ti, kteří varicellu neprodělali, mohou po (těsném) kontaktu se zosterem během 10-21 dnů onemocnět variocellou, nikoli zosterem
.kili. 125672
9.7.2012 9:52:51
"pásový opar dostala za dva týdny po kontaktu s dětmi, které měly neštovice. "

jde o náhodnou časovou souvislost, nikoli o souvislost příčinnou, zoster není způsoben kontaktem s nemocným varicellou ani kontaktem s nemocným zosterem
mapka 31914
9.7.2012 9:51:51
Martino, to je dle internetu ukázková inkubační doba ~R^
Takže prostě do příštího úterý budeme všichni jak na trní, zda z toho budem venku, nebo budeme o prázdninách v infekčnosti pokračovat dál. AAAAAch jo
Nevímsirady 120357
9.7.2012 9:50:14
možná by ho dostala stejně, ten virus má každý kdo prodělal neštovice v těle a oslabením se jen aktivuje :-)
Martina, 3 synové 101865
9.7.2012 9:46:29
Moje matka je oslabená pořád ~8~, ale pásový opar dostala za dva týdny po kontaktu s dětmi, které měly neštovice. ~d~
mapka 31914
9.7.2012 9:46:17
S dcerou jsem u lékaře byla, takže léky má.
A jak píšeš, to je přesně ten zákon schválnosti...já nastoupila do práce před měsícem. Dceři je naštěstí skoro 13 let, tak ta doma sama vydrží. Horší to bude se synem, s neštovicema mi ho nikdo hlídat chtít nebude, všichni mají další děti. A já mám jen 5 dní dovolené.
Tak snad budu mít štěstí a neštovice si vybere až jindy ~;((:-)
.kili. 125672
9.7.2012 9:46:06
- pro ty, kteří varicellu prodělali, není nemocný s pásovým oparem zdrojem infekce, tedy ani nemají jak z něj infekci přenést na někoho dalšího

- pro ty, co varicellu neměli, je nemcný s pásovým oparem potenciálním zdrojem infekce, aby se od něj nakazili, to vyžaduje docela těsný kontakt

Nevímsirady 120357
9.7.2012 9:39:00
to vysvědčení by mohlo sedět, je to přeci jenom stres. Já bych počkala do zaschnutí těch puchýřků ( já je mazala propolisem - myslela jsem, že je to zase nějaká moje alergie ~t~ on dost vysušuje a desinfikuje. ) A neštovice, vím bude to znít blbe, ale je malý, pořád lepší než kdyby je dostal v pubertě ~R^ Ale 2letá dcera neonemocněla, asi mě to čeká až budu v práci :-)
Nevímsirady 120357
9.7.2012 9:36:24
jojo první moje myšlenky byly s kým a kde jsem všude byla, ale kolem nikdo neštovice ani nic podobného neměl, tak si troufám taky říct, že jsem nikoho nenakazila ~R^
mapka 31914
9.7.2012 9:35:38
Bathory, kde se nakazila ani moc neřeším. Taky jsem se dočetla, že člověk musí být oslabený, takže to tak beru. I když si nejsem vědoma, že by byla nějak extra nachlazená nebo něco podobého. Ale možná nějak vnitřně s něčím bojovala, k tomu vysvědčení, které nebylo ideální, takže asi celkový stres se takto podepsal.

Teď je to nešťastné v tom, že k nám nesmí partnerovo děti a je jim to líto a nám všem také. Jejich maminku chápu. Jen se právě obávám na jak dlouho to bude, zvlášť jestli syn nakonec ještě k tomu dostane neštovice.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 430  [Dalších 290 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.