| arsiela, | 59672 | 
| 
 | 
 9.7.2012 9:28:56 
Bathory jo já ho měla před třema rokama,než sem zjistila o co de,tak se mnou spal malej v posteli,jelikož sem ho měla na čele,tak riziko,že se s tím dostal do konataktu obrovské a nic se nestalo.Když měla pásák máma ,tak taky nikoho nenakazila 
 | 
| arsiela, | 59672 | 
| 
 | 
 9.7.2012 9:27:14 
Mapko děti pokud nebudou sahat na postižené místo(tam,kde opar je)se nenakazí,pokud neštovice prodělali.Že by nakazili někoho dalšího,myslím,že to je hloupost,jako ve smyslu,že by přeneslei jen ten virus,bez toho,že oni by měli opar nebo neštovice.Aspoň takhle mi to yvsvětlovali přímo v Motole na infekčním,když sem to řešila. 
 | 
| Nevímsirady | 120357 | 
| 
 9.7.2012 9:23:52 
a nebyla třeba oslabená, mi doktorka přímo říkala, že se dostane hlavně při oslabení organismu - stres apod.  
![]()  | 
| Martina, 3 synové | 101865 | 
| 
 | 
 9.7.2012 9:21:17 
Když měly moje děti neštovice, dostala moje matka pásový opar.  
![]()  | 
| Nevímsirady | 120357 | 
| 
 9.7.2012 9:20:58 
Mapi ať je brzo dobře  
  já ho prodělala taky letos poprvé a ani jsem to nevěděla a neonemocněla ani dcera, co neměla neštovice. Je nakažlivý, ale asi né tak moc jako klasické neštovice. a myslím, že chytit přímo opar se nedá, je to spíše otázka imunity a momentálního stavu daného člověka ![]()  | 
| Chrysantéma | 100475 | 
| 
 | 
 9.7.2012 9:20:35 
Pásový opar dostaneš při oslabení organismu...nikdo se ode mě nenakazil...aspoń ne teda v rodině 
 | 
| mapka | 31914 | 
| 
 | 
 9.7.2012 9:18:44 
Tomu rozumím, že pásový opar mohu mít několikrát. Spíš mi jde o to, zda na to, že ho dostanu, má vliv to, že se setkám s někým, kdo ho má, nebo jestli je spouštěcí mechanizmus toho oparu jen to oslabení orgaismu?  
Zajímá mě, jestli když jsi ten opar měla, nakazil se od tebe ještě někdo další z rodiny? Nebo jsi se nakazila ty od někoho kdo pásový opar měl?  | 
| Chrysantéma | 100475 | 
| 
 | 
 9.7.2012 9:15:43 
Můžeš onemocnět,i když jsi neštovice prodělala...pásový opar jsem měla 2x,jako dítě jsem prodělala plané neštovice...Neštovice můžeš mít 1x,pásový opar víckrát... 
 | 
| mapka | 31914 | 
| 
 | 
 9.7.2012 9:10:13 
Dobrý den, moje dcera dostala pásový opar. Že je infekční samozřejmě vím. Přečetla jsem kde co, ale pořád mi to ještě není 100% jasné.  
- Ti, co již neštovice měli jsou mimo ohrožení, protože virus v sobě již mají a probouzí se kdykoliv při oslabení organizmu? Čili to, že dcera má pásový opar na nás nemá vliv? - Ti, co neštovice neměli, mohou onemocnět neštovicema. Tzn. že do 14ti dnů mohu očekávat, že náš tříletý syn může dostat neštovice... Teď mi jde hlavně o to, že naše další dvě nevlastní dcery (neštovice již měli) k nám nesmí aby se nenakazily, nebo aby nenakazili někoho dalšího z rodiny - mají další sourozence a bratrance, sestřenice do 5ti let věku. Pásový opar je infekční prý maximálně 5 dní po výsevu - jakmile vodnaté puchýřky zaschnou, infekční už není. Kdy mohu jejich matce zaručit, že od nás nepřinesou pásový opar nebo neštovice do "kruhu jejich rodiny"? Mohou z neštovic chytit pásový opar, když je to tedy stejný virus??? Mohou přenést neštovice, když se jima samy nakazit nemohou (neštovice již prodělaly)? Omlouvám se za tak zmatený dotaz ![]()  | 
| Zuuuza | 66577 | 
| 
 | 
 11.6.2012 14:47:52 
  Tak ať je brzo fit! | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.