| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Svrab

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 201  [Dalších 51 >>]
Pawlla 106336
17.1.2012 17:46:22
No,co už,hlavně sleduj,jestli se neškrábou,v loketních jamkách atd.Cestičky jsou viditelné i pouhým okem.
Žvejkačka 122296
17.1.2012 17:46:13
co já vim, tak je to onemocnění kůže který způsobuje parazit jménem zákožka svrabová... snad v kůži vyvrtává chodbičky a děsně to svědí
infekční je to prý dost, nechápu, že se to dovídáte až teď
Valoria 98559
17.1.2012 17:44:38
ne, jen to vyvesili na nastenku ale ja se ve skolce stridam s chlapem a ten si toho nevsim, je tam hromada papiru o jinych kravinach. takze bohuzel a ani ne vsechny maminky to vedely a koukaly na tu nastenku jak tele na novy vrata
Eileenn 63432
17.1.2012 17:44:15
Tak to je fakt nepříjemné... kolegyně ho měla snad půl roku, nemohla se toho zbavit, samozřejmě celou dobu na neschopence.. Byla to přečistotná paní, svrab se může chytit opravdu kdekoli, v kině, autobuse..
Děti nech doma.
Pawlla 106336
17.1.2012 17:42:48
Jako týden a nikdo Ti nic neřekl???~8~
Pawlla 106336
17.1.2012 17:42:10
Je to velice infekční a nepříjemné.Je to vlastně parazit,takový malý brouček,který se zavrtá pod kůži a tam putuje a dělá cestičky.Léčba je zdlouhavá,nepříjemná a náročná.Děti nech doma a doufej,že to nechytly,držím Ti palce.
Valoria 98559
17.1.2012 17:38:19
Dnes jsem se dozvedela ze uz temer tyden je ve skolce pripad svrabu. Muze mi prosim nekdo rict co to vlastne je? nemela nam to skolka rict driv? pry je to infekcni. Nejak nevim co mam delat, nikdo mi nic neporadil.
Kousek dál 79244
9.9.2011 21:20:30
Chtěla bych poděkovat všem, co mě kdysi podpořili. A měli pravdu ti, co říkali, že to může být od křečků. Potvrdilo se to nakonec, způsobovali to křeččí paraziti. Po přeléčení křečků potíže ustoupily. Je to zajímavé, bylo to zajímavé i pro kožní doktorku.
Dojanka 85301
29.3.2009 15:08:41
Holky, já jsem jenom taky chtěla přidat "trošku do mlýna". Naše starší dcera měla také svrab, naše doktorka nám také dávala sírovou mast, ale vůbec to nezabíralo, nakonec mi jeden moc hodný lékárník řekl, ať zkusíme Skabicid (to bylo v roce 1999), nevím, jestli se ještě vyrábí a ten zabral okamžitě. Namazali jsme se tím celá rodina, já pořád prala na 90 st. povlečení, všechno žehlila, i podsedáky na židli, bylo to zoufalství, ale zbavili jsme se toho. Když jsem pátrala, kde by to malá mohla chytit, tak my jsme MHD nejezdili a tenkrát ani nebyli na žádné dovolené, ale dcera jezdila na jedný malý pouti na ponících a taky v ZOO na ponících, tak si myslím, že to chytla od těch poníků. Začalo jí to svěděním mezi prsty na rukou a pak se pupínky rozlezly po celém těle. Bylo to utrpení. Jen jsem chtěla poradit ten Skabicid, jestli se ovšem ještě vyrábí.
ilona
  • 
16.3.2008 19:23:03
Dobrý večer,i u nás v rodině to postihlo všechny.Lékaři to diagnozovali jako exém.Děti už to měli i na hlavičkám,trpěli až po třech měsících,náhodně až tehdy kdy jsme šli za zástupující lékařkou.Bylo mi řečeno že je to možný z MHD nebo ubytování.Byli jsme čerstvě po dovolené.Prý to často vleze na lidé kteří jsou až moc čistotní,nebo se slabou imunitou.Když malí začli léčit sírovou mastí vždy se nám to vracelo asi po třech kůrách mi lékařka řekla jestli mrazím i botičky.V tom byla svízel.Až poté jsme byli uspěšní.Trvaly další dva měsíce než jsme vyléčili kůži která byla uplně zničená po aplikaci síry.Musím uznat že vždy když jsem objevila pupínek u děti i když to měla jen malá mazala jsem ihned i syna.Byla jsem na pokraji sil psychicky.Vím o čem se tu mluví.Uspěšní jsme byli opravdu po půl roce.Přeji brzké uzdraveníííí.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 201  [Dalších 51 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.