| Beebie+Honzík 09/07+Luci 06/10 | 59429 | 
| 
 | 
 10.3.2008 17:11:27 
Jo aha, teprve teď koukám, že zakladatelka založila dvě podobné diskuze 
![]()  | 
| Beebie+Honzík 09/07+Luci 06/10 | 59429 | 
| 
 | 
 10.3.2008 17:10:02 
Pokud to byl opravdu potvrzený svrab, může svědivost dlouho přetrvávat... a nebo je to nějaký zdroj, o kterém nemáte ponětí.. 
 | 
| Kousek dál | 79244 | 
| 
 | 
 9.3.2008 6:22:05 
Večer jsem objevila pupínky i na mladších dvou dětech. Hrůza. Přitom teoreticky by to od brášky ani chytit neměly. Vždyť je myju každého zvlášť, ručník hned dám do špinavého prádla, denně mají čisté pyžamo a všechen oděv, teď dokonce i povlečení, nespí spolu v posteli... 
Jsem naprosto v koncích a ve špatném psychickém stavu. Vůbec nevím, co teď dělat. Manžel se tváří, že se nic neděje. Dokonce se včera večer se mnou rozhádal a urazil se, protože jsem se právě nehrnula do sexu. Vůbec nemůže pochopit, že v takové situaci na to nemám ani pomyšlení. A to mi právě umírá babička na rakovinu, kromě toho mám nějaký zdravotní problém, který bych měla řešit, ale kvůli svrabu se zdráhám jít ke gynekologovi. Plus tisíc dalších problémů v práci atd. Nějak to přestávám zvládat. Nejraději bych někam utekla nebo usnula a spala a spala a o ničem nevěděla.  | 
| Anezka73 | 49441 | 
| 
 | 
 8.3.2008 15:49:41 
http://www.004.cz/view.php?cisloclanku=2005082109-svrab-zakozka-svrabova-lecba-prevence 
 | 
| vzpomínka | 
| • | 
 8.3.2008 15:09:12 
Ano, také jsem chytla svrab. Přenáší se v polstrovaných sedačkách tramvají(slyšela jsem, že jakmile MHD v Brně zavedla polstrované sedačky, výskyt svrabu vzrostl o x procent). 
Hrůza. Jinak stačí vyprat všechny věci a uložit je do igelitových pytlů, tak týden to nechat, potom opět vyprat-mělo by to stačit. Jinak to, co předepíše dr. stačí, zmizí to. Pamatuju si, jak jsem se ve sprše drhla a drhla ...  | 
| Karavela | 53687 | 
| 
 | 
 8.3.2008 11:24:47 
Ahoj, přenos z oblečení asi možný je, manžel si jednou tuto hrůzu přitáhl z Německa, zkoušel si koženou bundu a v průběhu týdne mu naskákaly pupence na hrudníku. Nějakým zázrakem se stalo, že jsme to nechytly ani já, ani dcera, tenkrát jí byl rok a já obrátila byt vzhůru nohama, všechno prošlo pračkou, po konzultaci s ošetřující kožní lékařkou jsem dceru nemazala ničím a sebe preventivně nějakým mlékem, asi to byl ten jacutin 
 | 
| Kousek dál | 79244 | 
| 
 | 
 8.3.2008 10:40:17 
Jo, ale potíže má starší synek, školák. Ten malý je už naštěstí v pohodě, aspoň zatím. 
Napadá mě, že buď něco v té kůži přežilo a vylíhlo se, nebo to donesl odněkud ze školy. Nevím.  | 
| Kousek dál | 79244 | 
| 
 | 
 8.3.2008 10:32:04 
Mast se vypere po několika vyvářkách docela dobře. 
![]() ![]() Peru až osm praček denně, vše na vyvářku, už jsem pár kousků zničila úplně a spoustu věcí trochu zaprala. Akorát svetry, šály, čepice a rukavice na třicet, nechat tři dny viset a přežehlit. A bundy na šedesát, to by prý mělo stačit, všechny to přežívají. Jinak převlékám povlečení (vyvařené) téměř denně, teď po tom znovuobjevení pupínků u syna zase každý den. Pyžamo, všechno oblečení každý den vše čisté! Ručníky jsou u nás teď na jedno použití! Boty na noc na okenní parapet vymrznout. Savem jsem umyla i klávesy na klavíru. Vše stříkám různými repelenty, co se mi právě dostane pod ruku. Polstrované židle i naprosto všechny polštářky a plyšáky dětí jsem odnesla do sklepa. Už opravdu nevím, co bych mohla podniknout více.  | 
| Kousek dál | 79244 | 
| 
 | 
 8.3.2008 10:26:51 
Lízo, mladší chodí do školky, starší děti do školy. Několik dní jsem tenkrát malého nechala doma. Mám podezření, že on byl první, kdo to chytil. Anebo já. To nevím jistě. Ale bohužel jsem to u mladších dvou dětí zaměnila s příznaky jejich atopického ekzému.  
Samozřejmě jsem si napřed pomyslela, že by školka mohla být zdrojem, ale nevypadá to. Pak jsem měla hrůzu, jestli jsme to tam nezanesli, ale zatím ticho po pěšině, tak doufám, že ne, už je snad po inkubační době.  | 
| krieger | 49053 | 
| 
 | 
 8.3.2008 9:33:33 
Tak s touhle potvůrkou jsem se setkala na střední. S největší pravděpodobností jsem k ní přišla při svém dojíždění vlakem a autobusem :-/ Opravdu se to dá těžko zjistit. Jinak se přikláním k příspěvku se sírovou mastí - strávila jsem cca 5 dní v nemocnici na kožním, kde mě tímto svinstvem mastili od hlavy k patě a doma mamka všechno vydezinfikovala a vyvařilo. Nikdo kromě mě to v rodině neměl. A menší upozornění - pokud mast domů vyfasujete, rozluč se s veškerým textilem, který s ní přijde do kontaktu - nejde to vyprat. Hodně úspěšný boj a hlavně pevné nervy...taky jsem dost čistotná a z tohohle jsem byla psychicky úplně mimo - přeci jen "nemoc ze špíny" ;-) 
 | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.