| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní kožní problémy

(?)
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 10303  [Dalších 9953 >>]
Fern 155759
23.4.2020 10:41:32
návštěva alergologa a nechat si napsat ty správné léky? Manžel to tak má a je právě proto v pohodě.
-Velšice- 152842
23.4.2020 10:19:05
Kroniko, ja mam astma a s rouskou celkove problem. Nosim ji jednou tydne cca 10-20min. Dyl nedavam. Maly syn ma silny ekzem a tomu proste rousku nedavam, vubec. Ani kdyz nekam jdeme, ani kdyz je s babickou my jsme ale 95% casu zavreni doma a na zahrade.
Černá kronika 103775
23.4.2020 9:40:30
Asi dost blbá kombinace. Mám atopický ekzém okolo očí, udržuju ho v klidovém stavu jak se dá, ale teď, co se nosí roušky je do děsný. Jednou, dvakrát týdně jdu nakoupit, musím nasadit roušku a okamžitě cítím ten vydechovaný vzduch na očích a začíná mě okolo nich pálit a domů příjdu s červenýma flekama okolo obou očích. Mimo to mě neustále teče z nosu a pořád pokašlávám. Mám alergii na pyly a na prach a kdysi zaléčené začínající astma se mi zase připomíná. Co děláte vy, alergici a atopici teď v tom nejhorším období a ještě k tomu s rouškama? Zatím vycházím jak se dá minimálně, ale až v květnu otevřou školy, to nevím, jak dám.
byvala radka 154149
13.1.2020 9:50:58
tak je to začarovaný kruh, když nejsou vyloučeny infekce a bude se počítat s tím, že je to problém autoimunity a budu brát imunosupresiva, tak se stav ještě zhorší, infekce budou mít pré, stejně jako plísně, pokud se potlačí imunita
no a vyšetření na infekce mi nechce nikdo udělat, plísně každý myslí jen povrchové, ne systémové nebo vnitřní, s tím doktoři nějak nechtějí počítat, nevím, zda jsou v Česku na to nějaké testy (i když nejen léčitelé, ale i někteří doktoři uznávají hypotézu, že můžeme mít v těle plísně ve formě mycelia, a to pak ovlivňuje i orgány i reakci imun. systému)
na imuno mi dělali i testy na revmatické faktory atd., prostě prý imunita v pohodě...
Jana a Petra 47153
12.1.2020 10:48:10
Ono je to složitější. Vzpomínám si, že přímo tady na rodina.cz byla holka, co jí lékaři diagnostikovali lupus. Ona si léčila boreliozu půl roku na soukromé klinice v Německu kombinací antibiotik. Když si vyléčila boreliozu, tak lupus zázračně zmizel. Možná to byla jen špatná diagnoza, možná borelioza nabourala imunitu, možná obojí? Když budeš cíleně hledat, tak podobných případů se dá najít víc.
Oliverka 70017
10.1.2020 22:33:18
Hodně lidi tam jede v autoimmune protocol (AIP) diet. Je to hodne restriktivni, osobne nemam vyzkouseno, pro nektere lidi je to takove to, ze se stébla chytají.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/320195.php#foods-to-eat-on-the-aip-diet
Oliverka 70017
10.1.2020 22:24:00
Tak to bohuzel je, jsem pres FB v kontaktu s komunitou trpící AI nemocemi a zkušenost je taková, ze nikde na světě se nehledá příčina.
Marika Letní 140743
10.1.2020 17:54:08
Jana a Petra "Já mám pocit, že české zdravotnictví nehledá příčinu problémů, jen je někdy ochotné řešit následky."

Tak příčinu a léčbu autoimunitních onemocnění jaksi nevypátralo nejen české zdravotnictví. Bohužel nikdo na světě. Ale třeba už brzy... ~;((
Marika Letní 140743
10.1.2020 17:47:17
Vyšetření na boreliozu nebo chlamydie bych si vynutila na obvodním. Třeba bych řekla, že jsem měla klíště apod. Ovšem spíše bych to viděla na rozjetou autoimunitu. napadl mě lupus.

Můžeš taky zkusit dietu. Vyloučit mléko, cukr nebo lepek apod. Chodit na solárko kvůli kůži, myslím, že jsou i fototerapie indikované od lékaře. Jo a ještě mě napadlo, jestli se ti nedala do kůže plíseň. Já mám taky ekzém, jednu dobu se mi nějak nedařilo ho zlepšit ani kortikoidy, jak jsem byla zvyklá. Už jsem nevěděla co s tím a pak jsem poslouchala pořad v rádiu, četla článek...a seplo mi to. Byla to plíseň.

Když to čtu, jak trpíš...Hm, než tohle tak bych nakonec radši zkusila ten metotrexát (až vyloučíš další příčiny). Nevím kolik ti je, ale pokud bych neplánovala děti, tak bych se snažila zlepšit si žití i za cenu MTX a ne jen přežívat. Však ho nemusíš mít napořád. Drž se. ~;((
1kulička 119729
10.1.2020 17:08:26
Radko, IgE je dost nespecifické, já to mám dlouhodobě velmi vysoké a žiju vcelku normálně (bez antihistaminik se neobejdu, ale jinak v pohodě). Nateklé klouby a bolesti potřebují specifičtější vyšetření - byla jsi na té revmatologii? Ne každý alergolog dělá podrobné imunologické vyšetření (ono je to dost drahé). To kožní, kam chodíš je dobré? Směřovala bych na kliniky, kde ti udělají co nejvíc testů bez přemýšlení nad cenou. Ale je prostě možné, že je to jen zhoršení toho atopu, dcera některé roky to má špatné a jindy o tom neví a nevíme, co to způsobuje. Pomáhá jí nejvíc holtův krém, vyrobený lékárnou, víc než kortikoidy a je to neškodné.
Lázně super, ono je to strašně obtěžující, zejména v plném chodu rodiny ~;((
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 10303  [Dalších 9953 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.