Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lenka |
| • |
10.7.2006 1:55:41
Většinou se mi dělají ošklivé jizvy-keloidy.Ale po nástřihu jizvu vůbec nevidím ani necítím.Ze začátku to samozřejmě citlivé bylo a sex byl dost otřesný,ale to chce čas.Bohužel záleží na tom,jak rozsáhlý nástřih budeš mít.Něco jiného je,když tě nastříhnou 2cm a nebo když máš nejen velký nástřih,ale i vnitřní poranění pochvy.To se pak hojí hůře.Bohužel,to neovlivníš.
|
| janulák |
| • |
9.7.2006 22:11:34
já jsem po operaci kolena a jizva se mi zahojila docela rychle a dneska už o ní ani nevím. Ale jizva po porodu? Nastřižení nejdřív bolelo jak čert a když jsem slyšela doktorku jak říká :kdo sem dal ty tupé nůžky,tak jsem se ani nedivila. Další pokus novýma nůžkama nebolel. Horší bylo šití,venkovní nebolelo,to mi umrtvili. Vnitřní poranění pochvy šila doktorka bez umrtvení( prý umrtvit nejde) a to bylo něco,horší než samotný porod.Dneska jsem 7 měsíců po porodu a jizva,a hlavně vnitřek pochvy stále bolí.
|
| Firstovka |
| • |
9.7.2006 9:02:40
Holky, já nemám strach z nástřihu jako takového jako spíše z toho jak se mi jizva zahojí. Chci se zeptat jestli máte někdo podobnou zkušenost jako já: mám několik jizev po operaci na nohou a jizvy mě i po 15 letech bolí. Znamená to, že mě takhle bude bolet i jizva z nástřihu? Mám strach, jak někdo píšete, že nebudu moct potom sexovat a ani sportovat - třeba jezdit na kole a cvičit. Tak jestli můžete někdo porovnat jak se mu zahojil nástřih a jak jiné jizvy budu moc ráda. Třeba to zmírní mé obavy. Díky moc.
|
| Martina 78 + 2 kluci+1slečna | 23330 |
|
|
8.7.2006 12:46:55
Taky jsem se toho nástřihu bála a masírovala jak blázen, ale nepomohlo to. Když nastřihli tak jsem to věděla necítila, ale prostě jsem to věděla. Šitá jsem byla asi hodně jelikož to trvalo hodně dlouho, ale rychle se to zahojilo sprchovala jsem se po každé toaletě ledovou vodou a to bylo fakt super týden po porodu jsem o tom pomalu nevěděla. Takže se toho na příště už nebojím a masírovat už nebudu nemělo to cenu. Teď jsem 11 týdnů od porodu a ani bych tam tu jizvu nenašla fakt super zahojené tak se holky nebojte bude to jistě v pohodě.
|
| Cácorinka | 38030 |
|
|
7.7.2006 18:04:20
Ahoj, právě jsem koupila v DM olej na masáž hráze Weleda 50 ml za 129,- Kč, to je super cena, tak se chci podělit o info, třeba je u vás, pro koho je to aktuální, taky v akci. Zítra jdem na to, masážím zdar!
|
| Lucka, Matyášek 15 dní |
| • |
22.6.2006 15:48:42
Ahoj, tak já byla taky nastřižená, ale ani jsem nevěděla, kdy to udělali. Nastřihává se na vrcholu kontrakce, takže je to odkrvený a nic necítíš. Šití taky v pohodě. Injekce na znecitlivění tak trošku jen štípla a samotné šití byla úplná paráda. Hlavně jsem to vůbec nevnímala. Byla jsem tak vyčerpaná a šťastná, že už je to za mnou, že jsem ani něvěděla, že mě doktor šije. No a hojení. Já mohla sedět už následující den porodu. Pan doktor si dal záležet. Nafukovací kruh jsem měla, ale zůstal nevyužit. Teď jsem 14 dní po porodu a o šití už ani nevím. Záleží na doktorovi. Já byla spokojená. Jo a hodně důležitá je častá osobní hygiena. Nejlépe po každé toaletě.
PS: Rodila jsem v Karových Varech a porodní oddělení i oddělení šestinedělí chválím. |
| patris | 46500 |
|
|
21.6.2006 18:24:15
Ahoj,
nástřih ani šití nebolí. Nepříjemné to je až druhý den, když si nemůžeš pořádně sednout a na to je dobré mít sebou nafukovací kruh. Já jsem si dělala heřmánkové sedací lázně, aby se jizva rychle zahojila. Vážně to pomohlo. Na porod do vody jsem se taky ptala, ale slyšela jsem, že se to nedoporučuje, aby se nezanesla infekce. |
| Ivča 24 |
| • |
20.6.2006 15:45:08
No já mám z nástřihu hrůzu, a myslím, že si nempomůžu protože mě asi stejně čeká. často mývám popraskanou kůžičku v okolí pochvy (hráze) mažu si to olejíčkem, ale stejně to moc nepomáhá, řekla bych, že tu kůžičku mám prostě teňoučkou a tudíž ten tlak nevydrží. Ale lepší zavčas nastřihnout, než se roztrhnout. Rozhodně chci strávit I. dobu porodní ve vodě - ta změkčuje tkáně, snad by to mohlo pomoci. Kdyby šlo u nás rodit do vody, asi bych se pro tuto variantu rozhodla.
|
| Lenka |
| • |
20.6.2006 0:20:41
Musím říct,že jsem zastáncem episiotomie.Také jsem se jí před porodem trochu bála,ale vlastní nástřih nebyl nic hrozného.Jen to víc štíplo.Potom to šití mi přišlo horší....Ale za to asi mohl porodník a jeho nedostatečné umrtvení.Ale pořád lepší než se hodně potrhat.Moje známa měla při porodu bez episiotomie porušený i svěrač konečníku.Ted´je po několika operacích a přesto má potíže s udržením stolice.No není lepší nástřih?
|
| Lenka |
| • |
20.6.2006 0:11:53
Radano,do těhotenské průkazky se záznam o porodu nedělá.Leda do zprávy o rodičce.Ale ani tam se nepíše,kolik přesně stehů jsi měla.Tvůj gynekolog to nemá šanci poznat...Jestli máš pocit,že se s jizvou něco děje,určitě bych zašla za gynekologem.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.