| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1100] Názory 11011110 z 1522  [Dalších 412 >>]
Lendul* 37206
12.7.2006 14:37:56
Tak to gratuluju - a jak často a jak dlouho??? (denně? 5min? kolik dnů?) ;-) Děkuju :-)
Cácorinka 38030
12.7.2006 14:21:30
Ahoj, holky, masíruju jako blázen a ... tenisák prošel dovnitř i ven... :-)
Karla
  • 
12.7.2006 10:49:51
nechtěla jsem se nikoho dotknout. Slyšela jsem, že nástřihy mohou způsobit inkontingenci, ale určitě ne u všech případů. Jen je tam vyšší pravděpodobnost. Prostě jen radím a to v dobrém, pokud je možné tak se nástřihu vyhněta. Mé dítě mělo 35 cm obvod hlavičky a trhlá jsem byla minimálně a to jsem rodila na zádech s nohami v opěrkách nahoře. Opravdu poctivě jsem masírovala hráz. To je vše, co jsem chtěla svým příspěvkem říci.Mým úmyslem není někoho naštvat. Nechápu, že někteří lidé hned tak podrážděně reagují.

Nástřihy se provádí dost rutijně a my bychom měli naším přístupem bojovat proti tomu, aby do budoucna stříhali co nejméně. Pokud si něco nenecháme líbit, tak se i porodníci budou snažit, aby to šlo jinak. Naše babičky byly po porodech daleko méně poraněné a je to jen přístupem. Prostě se jim porodní asistentka více věnovala a nepoužívala nůžky.

Nepatřím mezi lidi, kteří si nechají vše líbit - dovolit nástřich, abych pak při sexu trpěla.

bůch když nás stvořil, nechtěl, abychom se moc při porodu trhali, nebo aby nám někdo dělal epiziotomii.

Karla
Eva
  • 
12.7.2006 8:16:34
Neošetřená poranění po opakovaných porodech mohou způsobit inkontinenci, pokles rodidel, výhřez dělohy atd. Dělali na to výzkum kdesi v 50. letech, na základě kterého se začaly dělat plošně epiziotomie. Nějak už nevzaly v úvahu, že ty ženy tehdy dřely těhotné netěhotné a rodily běžně co rok, takže ta zátěž na svaly pánevního dna byla někde jinde.... metodicky to kapku odflákli.
POdle současných výzkumů nástřih není prevence poranění 3. a 4. stupně - pokud to má prasknout až ke konečníku, tak to praskne i s nástřihem, ale spousta žen má porodní poranění 2. stupně (=nástřih) úplně zbytečně.
Úvaha selským rozumem - několik posledních desetiletí se dělaly nástřihy téměř všem ženám - co dělají v ordinacích všecky ty inkontinentní ženské?
Lenka
  • 
11.7.2006 22:58:41
Karlo,nezlob se na mě,ale říkat,že nástřihy mohou způsobovat inkontinenci je pěkná blbost.Nástřih se dělá kvůli tomu,aby se předešlo větším poraněním hráze,pochvy a konečníku.Tyto poranění právě mohou inkontinenci způsobit.Takže neříkej takový blbosti!!!
Karla
  • 
11.7.2006 14:44:29
Já když to čtu tak jsem asi jediná, kdo nastřižen nebyl. Řekla jsem at mě nenastřihávají a nenastřihli. Masírovala jsem poctivě. Ale na závěr mě natřeli nákou pálivou desinfekcí a já se trhla na dvou místech, ale tak na steh. Dr. byl překvapen, jak dobře to dopadlo. Ono když se rodí do kopce, tak to asi bez mírného natržení ani nejde...Syn měl 3,5 kg, takže normální velikost. Jsem proti nástřihům, už čekám druhé a půjdu do Vrchlabí, tak je to prý super, umí vést porod tak, že se ani nenatrhneš. Nástřihy mohou způsobovat inkontingenci...takže se snažte tomu vyhnout. Hodně štěstí Karla
Lendul* 37206
11.7.2006 13:34:55
Tak já mám taky olejíček od Weledy, 50ml mě stálo 273Kč a fakt nevím, jak to spotřebuju :-/ No ale k věci: taky jsem si myslela, že bude víc mastnější... Zatím jsme masírovali asi 6-7x a musím říct, že když jsme dali jeden den pauzu, tak druhý den to bylo lepší... Ale nejdřív se ten lejík musí dostat fakt všude, protože u vchodu to je v pohodě, tam cítím opravdu jen pnutí, ale dál dovnitř je to takové děsně rýpavé, než se tam ten olejík pořádně dostane....
Ale sama za sebe musím říct, že tu změnu od první masáže na sobě cítím...
Firstovka
  • 
10.7.2006 20:53:03
Díky holky za odezvu. Tak jste mi daly dvě protichůdné odpovědi. Jedna přes tvrdé jizvy měla jizvu po epi v pohodě a druhá naopak. Vypadá to fakt na tom, na koho v porodce narazím a jak dobře to sešije. Budu věřit, že to dopadne dobře. I když mimi bude 4kilové ... ach jo.
Cácorinka 38030
10.7.2006 13:13:17
Ahoj, nemáte někdo info, jak moc to má být nakonec masáží vytažené? Jednou jsem někde četla (už ale nevím, kde), že tak, aby prošel tenisový míček...tak se mi nyní nějak zdá obrovnský... :-( Jinak - moc to nepovoluje, vchod je úzký, tuhý a citlivý, uvnitř je to lepší - pružné a poddajné. Ten olejíček od Weledy je fajn, ale překvapilo mě, jak se vpíjí, že mám pak pocit lehkého odření, představovala jsem si, že to bude mastnější asi jako stolní olej, ten se mi zdá, že klouže líp, no uvidíme po delší době.
Karla,Matýsek
  • 
10.7.2006 10:20:07
tak to ti závidím. Já se nástřihu nebála,věděla jsem že se dělá při kontrakci kdy je tkáň odkrvená a nebolí to. Rodila jsem ve fakultní nemocnici kde jsem ( já trubka:o)) ) podepsala že souhlasím s účastí mediků. Když teda doktorka navrhla at si jeden studentík zkusí nástřih,jaksi mu zapomněla říct kdy:o)) Bolelo to úděsně. Samotné šití mi dělali bez umrtvení,prý že stehů je málo ( šili mě 40 minut,tak nevím)a víc by mě bolela ta injekce.Než jsem si umrtvení,na kterém jsem trvala vybojovala, byla jsem z půlky zašitá. Ale hojilo se to dobře,jak říkáš,dobrá je na to studená voda a taky mazat dubovou kůrou.
[<<Předchozích 1100] Názory 11011110 z 1522  [Dalších 412 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.