| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 590] Názory 591600 z 1522  [Dalších 922 >>]
Tulka. 112599
27.11.2010 7:57:49
No,v generaci našich matek je spíš zázrak najít nějakou nenašmiknutou.Moje máma je zalátaná celkem nechutně,problémy s tím měla docela dost,i co se intimního života týče.A takových žen je dost,jen nebyly zvyklé o tom mluvit,obětovaly se přeci pro nás,pro děti,že~j~.Takže já tam teda určitou podobnost vidím.
Jana, 2 prckové
  • 
27.11.2010 1:09:01
Bych to tak nedramatizovala. U prvního dítka mě střihli, jednalo se o překotný vyvolávaný porod a zřejmě bych se potrhala. Ale zřejmě to provedli dobře, protože zahojená jsem byla poměrně rychle a po pár měsících o ničem nevěděla.

U druhého dítka mě nestřihli ani jsem se nepotrhala, a to bylo o kilo těžší než první.

Asi bych si na nenastřihnutí nijak tvrdošíjně netrvala.
Ála+3 2047
27.11.2010 0:58:30
...malý nástřih u prvních dvou porodů, úplně v pohodě, krásně zhojené, bylo to ku prospěchu věci...po 2 týdnech jsem o tom vůbec nevěděla...zas tak moc bych to nedramatizovala~z~
Begonie 17189
27.11.2010 0:54:21
Tak to ja jsem slysela, ze obrezani muzi si uzivaji sexu vic nez neobrezani. Teda aspon mi to tvrdili 2 mi kamaradi, jedini obrezani, ktery znam tak duverne, abych se s nimi na toto tema mohla bavit. ~f~
Zufi. 52220
26.11.2010 23:38:15
Libiku, souhlas. Mě kolikrát fascinuje, co na Rodině najdu...
Ecim 99860
26.11.2010 23:17:34
Withep, taky mi u druhého přišlo (po 2 letech) všechno snazší, divila jsem se, že i když byl můj mladší synek o půl kila těžší než ten starší, tak jsem byla mnohem méně pohmožděná. Svoji roli u mě ale nejspíš sehrálo i to, že starší šel vytlačit mnohem rychleji a nezarazil se.
withep 93862
26.11.2010 23:13:39
Já jsem si coby primipara nástřih nepřála. Nakonec jsem si v tom fofru neuvědomila, že když už mě položili na záda, dali nohy do opěrek a nutí tlačit na povel, tak by nakonec mohl minimalizovat škody, kterým v této poloze a za těchto okolností dojít nejspíš musí. Louskala jsem pak z latiny z propouštěcí zrávy, co za 4 ruptury jsem to tam měla. Tedy taky věřím tomu, že je nástřih zbytečný nebo i kontraproduktivní, ale hodně záleží na poloze, pozvolném tempu... prostě když se to nechá běžet samo, mělo by to být ok. U druhého dítěte tomu tak bylo (ovšem těžko říct, jestli to tak u druhého dítěte není vždy, protože ta cesta už je tak trochu prošlapaná ~t~).
Ecim 99860
26.11.2010 22:55:01
Margot, určitě si neodporujeme. :-)
Margot+1 39983
26.11.2010 22:53:28
Ecim, myslím, že si neodporujeme.
Je strašné, pokud něco takového potká člověka jako životní realita. V podstatě totiž neexistuje dobré řešení.
Ecim 99860
26.11.2010 22:48:05
Margot, také jsem na toto téma něco četla nebo slyšela. Do dnešního tématu o ženské obřízce jsem vkládala jeden dokument, který jsem okopírovala z diskuse pod článkem Dětské manželky. Dojal mě tam příběh maminky, která vymyslela fígl, jak svou dcerku ochránit. Pozve domů obřezávačku a zaplatí jí velké peníze za to, aby dcerce nic neudělala, ale všude řekla, že ji obřezala. Četla jsem i o případu, kdy nechtěla ani matka ani dcera, ale vesnice je donutila. Četla jsem výpověď dívky, která líčila, že zatímco ji obřezávali, tak se její matka vesele usmívala a byla naprosto v pohodě. ~l~ Četla jsem o případech, kdy rodina rozhodla za dívku nebo kdy i dali dívce na výběr a ta se pak rozhodla tak či onak. Jenomže když nechají obřezat malinkou holčičku, tak se asi těžko může vyjádřit, ne? A pokud má dívka matce za zlé, že ji nenechala obřezat, tak se snad může nechat obřezat dodatečně, ne?
[<<Předchozích 590] Názory 591600 z 1522  [Dalších 922 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.