Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ecim | 99860 |
|
|
26.11.2010 22:43:00
Gordito, ano, přesně takhle mě manžel chytil. (Můj synek měl kolem 2 let období, kdy mě nutil, abych mu tuto pasáž porodu pořád dokola líčila.
) Jenom to trochu píchlo. Už jsem kdysi dostávala umrtvovací injekce do obličeje (nejnepříjemnější část celého drobného chirurgického zásahu), až jsem byla překvapená, jak málo ten epidurál bolel. Jsem ale ráda, že při druhém porodu jsem ho nepotřebovala. Sice jsem chvíli litovala, ale pak jsem byla ráda. |
| Margot+1 | 39983 |
|
|
26.11.2010 22:37:34
Ecim,
co já vím, o provedení obřízky rozhoduje matka holčičky (v 99% případů obřezaná). Existují výjimky, které se rozhodnou tomuto barbarskému zvyku vzepřít a své dítě mu nepodrobit. Viděla jsem kdysi na to téma velmi silný film. Tyto matky čelí trvalému nátlaku ze strany společnosti i možnosti, že jim sama dcera jednou neprovedenou obřízku vyčte (nevdá se, nebo se nevdá na úrovni, kterou by očekávala). Takže k tvé úvaze: i obřízku LZE odmítnout - ovšem je to vnímáno, že odmítáš dobrodiní... Je to peklo!!! |
| Gordita | 88628 |
|
|
26.11.2010 22:36:26
Ecim, jak ti manžel chytil hlavu a nohy - jako když jsi ležela na boku v pozici a dr píchal do míchy? Nějak si to neumím představit. Mně píchal anesteziolog epidurál v sedě a bez světla, protože operačním sále vypadly pojistky nebo co, normálně si to tam po hmatu odpočítával a dezinfikoval a u toho nadával na tu elektřinu zatímco já jsem se kochala představou, jak do konce života jezdím na invalidním vozíku :)
|
| Ecim | 99860 |
|
|
26.11.2010 22:35:04
Tak to Ti přeju, ať Ti to pomůže a těch fobií se zbavíš. Fobie jsou mrchy a nakonec způsobí mnohem víc škody jejich samotná příčina. Mně se teď vybavila mnoho let stará vzpomínka, jak jsem jako malá holčička brečela, když mi maminka vyprávěla o nástřihu.
A já jsem nemohla pochopit, jak je možné, že to nebolí. |
| Markéta, kluci 8 a 2 |
| • |
26.11.2010 22:34:35
Ad kurtování při porodu - žádná z mých známých při porodu přikurtovaná nebyla.
Pokud jde o nástřih, dva porody, dva nástřihy, v druhém případě velký. Obě děti obr hlavy, druhý se valil ven blbě rotovaný a nešlo mu to protože byl omotaný pupečníkem. Přesto jsenm po obou porodech hned mohla sedět, trochu to tlačilo, ale víceméně v ničem nepřekáželo, do dvou týdnů jsem vlastně o ničem nevěděla. Kam až vede klitoris nevím, ale vím, že nástřihy mi to vedení nepřerušily. Tak se nestresuj tím, že třeba nastřižená budeš. |
| Ecim | 99860 |
|
|
26.11.2010 22:33:01
Mně kurtovali jako dítě - ale k posteli po operaci slepého střeva, bylo mi tehdy 12. Nejspíš proto, abych si nestrhla kapačku.
A s nohama na podpěrách se mi rodilo dobře, podruhé jsem nástřih ani nepotřebovala. Ale chápu, že to, že to vyhovuje mně, ještě neznamená, že to tak musí vyhovovat každé rodičce. Jsem asi "podpěrový" typ. ![]() |
| Gordita | 88628 |
|
|
26.11.2010 22:31:59
To budou nějaký moje fobie. Nebo vzpomínky na vlastní porod, mámě ty nohy přikurtovali a porod to byl dlouhý a hrozný, měla jsem omotanou pupeční šňůru kolem krku a oživovali mě držením za nožičky a plácáním do zad. Z tý šňůry mám taky strach, můj prvorozený si do ní zamotal nožičku a musel kvůli tomu ven císařem dva týdny před porodem. S dulou na mých obavách budeme pracovat meditací a vizualizací, snad to něco přinese...
|
| Len | 108740 |
|
|
26.11.2010 22:30:50
Draha klitorisu, tedy sit citlivych body, skutecne tudy vede. Ne klitoris samotny, samozrejme.
|
| Len | 108740 |
|
|
26.11.2010 22:29:17
No, ja vim minimalne o dvou pripadech kurtovani v ceskych porodnicich v poslednim pul roce
Neni to nerealna predstava, bohuzel. A to ani jedna z tech holek neni typ "stezovatelka". Nohy na podpery, bezva zpusob k vytvoreni ruptury nebo k potrebe nastrihu![]() |
| Ecim | 99860 |
|
|
26.11.2010 22:28:00
A hlavně se pak to poranění většinou zahojí.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.