| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 1522  [Dalších 882 >>]
Tenna /2 99089
26.11.2010 21:47:41
Hm, jsem bohužel stejný případ jako ty a tvá maminka. Také jsem si v tomto asi vytáhla černého Petra ~n~
Kacii&Matýnci 8339
26.11.2010 21:43:46
Krehkost asi jo, ted si vybavuju, ze rikala neco o ztenceni. Tezko rict, srovnani nemam, ze jo ~t~ Ale u mne asi porad lepsi 1cm nastrih nez buhvikolik cm natrzeni. Tak treba budu mit jeste jednu sanci, abych to mohla porovnat. ~z~
tweethy,Sara 7/05 Samuel 08/08 65761
26.11.2010 21:42:38
A to sa da? Stolice pochvou?~R^...by si musela rodit tele, nie?~5~
Margot+1 39983
26.11.2010 21:37:27
Rodila jsem akutním sc a na břiše mám ohavnou tvrdou keloidní jizvu, která po sexu či změně počasí bolí(aktuálně dva roky po porodu). Dvě moje kamarádky jizvu po sc téměř nemůžou najít.
Při představě, že něco takového jako teď na břiše mám na hrázi, se mi dělá mdlo.
Moje máma rodila naposledy před třiceti lety a jizvu po nástřihu cítí dodnes.
Podle mě je geneticky dané, jak se kdo hojí. Já jsem si vytáhla černého Petra, takže pokud by mě v budoucnu chtěl někdo nastřihovat, budu se doslova prát (a taky v žádném případě nikdy nepůjdu na lifting ~t~)
Jo - a to srovnání s obřízkou jsem už slyšela a připadá trefné i mému muži (má k ženskému pohlavnímu orgánu velmi vřelý vztah ~k~)
La Pepa 5341
26.11.2010 21:35:27
mela jsem kvasinky casto, bez nastrihu poprve ruptura 2.stupne, podruhe ruptura 1.stupne, hojeni v obou pripadech v pohode, sedela jsem hned po porodu
Lenka a zlatíčka 56804
26.11.2010 21:33:36
Kacii, myslíš ten stav křehkosti?
Tak u mě to napořád nebylo. Po porodu před 3 lety jsem už vaginální mykózu neměla ani jednou a je to hodně znát. A jizvu po nástřihu bych už jen těžko hledala. Přijde mi, že stav je obnovený, po křehkosti či nepružnosti ani památka ~R^
Ivuljenka 98698
26.11.2010 21:31:35
já bych to tak nehrotila, měla jsem rychlý porod a minimální natržení takže i bezproblémové hojení,ale někdy jsou situace kdy nástřih může zachránit mnoho, původně jsem si taky myslela,že si to dám do porodního plánu,ale už bych na tom netrvala.

Chce to mít důvěru v porodníka,že tě jen tak pro nic za nic nenastřihne. Raději bych se před porodem domluvila s PA a požádala bych ji o masáž hráze těsně před porodem a také bych jí vysvětlila svůj postoj tedy nastřihnout jen v případě krajní nouze.
Kamarádka byla natržená až ... a hojilo se to půl roku, velice nepříjemné a bolestivé je ráda,že udrží stolici.
babiki 4116
26.11.2010 21:28:36
Souhlas s Marketou, ve vsem.
Prvni dite rozene v CR: klasicky nastrih, bolelo dlouho,prvni styk strasny...
Druhe dite rozeno doma v UK: zadny nastrih, mini natrzeni, nebolelo vubec,, hodinu po porodu jsem sedela u stolu a jedla...
Treti cisar.

Nechapu, jak si muzou cesti lekari skandalni procento epiziotomie uhajit treba na zahranicnich konferencich...
Kacii&Matýnci 8339
26.11.2010 21:27:43
Diky. Mne prave nastrihla hodne malo a v predchazejici jizve, ja teda sama citila, ze to neni uplne ok, i kdyz jsem puvodne strihat nechtela. Sedela jsem prakticky hned. Docela mne zajima, jestli ten stav uz je naporad,jestli se to nemuze nejak zlepsit.
Martheen+4 29517
26.11.2010 21:26:42
1.porod - nástřih + potrhání uvnitř, pak se mi prořezaly stehy, děs, sedla jsem si poprvé až po 3 týdnech, bolelo to děsně.
2.porod - nástřih, hojilo se to dobře, seděla jsem hned.
3.porod před 15dny - nástřih nestihli, malej ze mě doslova vylítl, potrhala jsem se, hodně to oteklo, všude modřiny, šití ale nebylo extra velké a hojilo se to vcelku dobře, seděla jsem taky hned.

Takže pro mě nástřih a potrhání u porodu, co se hojení týče, srovnatelné.
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 1522  [Dalších 882 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.