Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Graace | 72462 |
|
|
26.11.2010 21:24:38
Přijde mi to dost individuální. Každá žena vnímá vše jinak, já bych rezolutní ortel nedokázala vynést. Porodu jsem se také bála, bála jsem se nástřihu. Nakonec od prasknutí plodovku do vykouknutí syna jsem rodila necelých 11 hodin. Na porod jako takový vzpomínám kladně, ač křížové bolesti a že jsem byla na kyslíku moc na kladu nepřidá. Syn měl omotaný pupečník, ke konci porodu mi zmizly kontrakce, ozvy byly špatné, v tu chvíli mi běželo hlavou jediné, ať už je venku, ať si mě rozstříhají třeba celou, ale ať už je venku a je živý! Nastřižená jsem byla lehce, hojilo se to krásně, nevzpomínám si, že by to bylo nějak citlivé či bolestí, ani u šití jsem nepípla a to mě šili dvakrát, neb se to PA nějak nepovedlo, tak to dr. přešíval znova. Jsem 2,5 po porodu a po nástřihu prakticky ani památka. Takže já se toho původně bála jako čert kříže, ale nyní jsem za to vděčná a nemůžu si stěžovat.
|
| Balbína | 99798 |
|
|
26.11.2010 21:22:59
právě. Sama si pamatuju, jaké byly mé představy o porodu před prvním porodem a pak ta realita. Ale u druhého porodu mě doktorka chtěla nastřihnout, ale sestra nechtěla. Trochu jsem se natrhla a prvně to vypadalo, že tkáň je poškozená víc než kdyby střihli(nebo stejně), ale nakonec to bylo naopak. Sestra mi to pak povídala, při porodu se mě neptali a jejich "diskuzi" jsem nepostřehla. Bylo to strašně rychlé.
Můj druhý porod byl vůbec zajímavý. Jedna por. asistentka starší, zkušená, spíš stará škola. Druhá se zaučovala, prosazovala vše přirozeně (to ona prosadila bez nástřihu). Kombinace jich dvou byl ideální, dobře se doplňovaly. |
| Lenka a zlatíčka | 56804 |
|
|
26.11.2010 21:20:56
Kacii, hodně jsem trpěla na kvasinky před prvním porodem, i v těhotenství, tkáň byla určitě křehčí, ale ptala jsem se na to Dr. a prý je to jen povrchové = udělá se mnoho malých trhlinek a nastřižení to nijak nevylepší
![]() |
| Kacii&Matýnci | 8339 |
|
|
26.11.2010 21:20:15
Prave ze v dobe porodu uz asi 8 let ne, ale podle dr. tkan uz neni tak pruzna. Zajima mne, jestli to nekdo zazil, protoze vim, ze s kvasinkama bojuje kdekdo.
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
26.11.2010 21:18:10
Kacii, slyšela jsem o tom, asi záleží na tom, jak intenzivně na ně trpíš a co ti to už dlouhodobě udělalo s tkání.
|
| Kacii&Matýnci | 8339 |
|
|
26.11.2010 21:16:39
A mela jste nektera nastrih z duvodu krehci tkane? Byva to po zanetech nebo delsich kvasinkovych infekcich. Vubec se o tom nepise, aspon jsem to necetla... Jinak strihali mne dvakrat, jednou proto, ze byl velky spech a podruhy prave z tohoto duvodu, ze by se to roztrhlo cely, tkan by to nevydrzela. Dr. se mne ptala snad trikrat, jestli muze. Podle toho, co ctu, tak kvasinkama trpi dost zenskych, ale jako duvod k nastrihu jsem to zazila prvne az u sebe...
![]() |
| papandrea | 94551 |
|
|
26.11.2010 21:15:39
Gordito.Já byla při prvním porodu synem roztržena tak nešikovně,že se to při šití trhalo a pár dní to bolelo,neseděla jsem pořádně ještě pár dní doma.Druhý porod bez nástřinu i roztržení.Třetí porod nástřih,byl potřeba,měla jsem KP.Hojilo se to líp a mohla jsem sedět už v porodce i když mi lékař nastřihl i kousek zadku.Pak jsem měla cs ale to je jiná kapitola.Raději 5porodů než cs. To jsou moje zkušenosti,myslím,že bolest se nedá načíst v knihách ani jinde,každá ji prožívá po svém.Srovnání s obřízkou nedokážu porovnat.Mě to nikdy nenapadlo. Ať už je to jak chce,přeji pohodový porod
![]() |
| Markéta |
| • |
26.11.2010 21:12:56
Při prvním porodu jsem byla nastřižená a hojení byla jedna velká tragédie, v šestinedělí jsem byla v podstatě nepoužitelná, bolel mne každý pohyb, vstát z postele byl horor. Normálního sezení na židli jsem byla schopna po půl roce. U druhého porodu jsem požádala, zda bych mohla být nastřižena jen v nezbytně nutném případě a vyhověli mi. Natrhla jsem se malinko, spravily to dva stehy a bylo mi nádherně, mohla jsem chodit, sedět, nosit dítě a za dva týdny jsem o ničem nevěděla.
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
26.11.2010 21:12:55
A kdyby byla ještě odvážnější, tak by řekla "rodička ve spolupríci s lékařem".
Jinak já 3x bez poranění, jen poprvé trochu vytahanější kůže, která se pak trochu zajizvila. Dodnes děkuju Bohu za rozhodnutí jet tam, kde stříhají 10x méně často než je český průměr (4% oproti 50%). |
| Lenka a zlatíčka | 56804 |
|
|
26.11.2010 21:12:11
Při prvním porodu mě nastřihli. Sedět jsem mohla tak po týdnu dobře, ale sex byl utrpení 8 měsíců.
Při druhém porodu jsem nástřih nechtěla, dovolila bych ho jen v nezbytně nutném případě. Natržení jsem měla 2 maličká I. stupně. Seděla jsem hned 2 hodiny po porodu, cítila jsem jen klasické nepříjemné opuchnutí, ale natržení vůbec. Sex po šestinedělí absolutně bez potíží ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.