Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ecim | 99860 |
|
|
26.11.2010 21:11:41
Přirovnání nástřihu k ženské obřízce mi přijde silně nadsazené.
|
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 38107 |
|
|
26.11.2010 21:11:24
Měla jsem v por. plánu, že nechci nástřih a nebyl. První kluk vážil 3,9kg a měla jsem 2 mini stehy na pyscích (takže hráz bez poškození), druhý vážil 4,2kg a taky bez nástřihu a tentokrát i bez jakéhokoliv šití. Hlavy měli kluci první 34cm, druhý 36cm.
I velké dítě se dá porodit bez zranění rodičky, ale záleží na poloze a vroz. dispozicích. Ovšem chápu, že je nepříjemné si u porodu ještě hlídat jestli tě nastřihnou nebo ne, takže já jsem volila vzdálenější porodnici ikdyž mám tu "naši" 5 minut od bytu. Ta naše je "vyhlášená" nástřihy i u druhorodiček, nechtěla bych tam být a muset se dohadovat. Podle ULZ by mě určitě chtěli stříhat preventivně. |
| La Pepa | 5341 |
|
|
26.11.2010 21:10:45
nechtela jsem nastrihnout ani jednou
Poprve holka sla dost fofrem, rodila jsem na stolicce a natrzena jsem byla, ruptura 2.stupne, ale hojilo se to bajecne, nesrovnatelne s nastrizenyma kamaradkama, sedela jsem po porodu prakticky hned. A podruhe jsem rodila v polosede, mnohem pomaleji, mela jsem jen rupturu 1.stupne, par stehu a o hojeni prakticky nevim, vubec jsem poraneni neresila, opet naprosto v pohode. |
| Ecim | 99860 |
|
|
26.11.2010 21:10:25
Balbíno, tohle přesně byl důvod, proč jsem se rozhodla to nechat na lékařích. Kdo ví, jak bych vypadala, kdyby mě při prvním porodu lékařka nenastřihla, rozhodně toho nelituji.
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
26.11.2010 21:10:19
A stejně jako ženská obřízka poměrně silně podléhá tradici, a to nejen v lékařské, ale i v ženské komunitě (stačí zalistovat tak 8 let na Rodině zpět, kdo si nepřál nástřih, byl divný a "uklovaný komunitou", zcela v duchu "když jsme to vydržely my, ty musíš taky").
|
| foxyna | 80272 |
|
|
26.11.2010 21:09:33
Jo ještě chci dodat, že natržená jsem nebyla, nepotřebovala jsem jediný steh, hlavičku měl 35cm.
|
| foxyna | 80272 |
|
|
26.11.2010 21:08:28
Mně se podařilo, první porod, episiotomii jsem měla v porodním plánu "povolenou" jen pro případ ohrožení dítěte a nutnosti okamžitě ho vytlačit.
Nakonec jsem prosila, ať už mě sakra střihnou, že ho nikdy nevytlačím , nestřihli no Jsem za to moc ráda, neumím si představit, že by se mi to stalo. Jo, je pravda, že PA mě vlastně celou druhou dobu porodní masírovala a hráz pomalu roztahovala, docela si s tím vyhrála. A ještě vzpomínka na dobu cca 15 let zpátky, na zdrávce nám gyndu přednášela jakási šíleně, ale šíleně stará lékařka a říkala, že ona v životě nestříhala hráz (tak někdy asi taky sříhla, že) a že to celé je jen a jen o tom, jak si lékař s porodem a hlavičkou vyhraje, že to naprosto není nutné. |
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
26.11.2010 21:07:43
Terinko, ono to tak od věci není, obojí je zmrzačení pohlavních orgánů a nástřih v rozsahu, v jakém se provádí v ČR, je naprosto neopodstatněný. Obojí je úmyslné poranění na genitáliích ve jménu nečeho, co je při podrobnějším zkoumání jen těžko obhajitelné.
Prakticky polovina žen je zmrzačena zbytečně, pokud by mohly rodit ve svém tempu a v poloze, kterou si zvolí, došlo by k poranění daleko menšímu (poloha na zádech není zrovna ta, která by neporanění pomáhala, proto stále žije ten mýtus, že kdo se nenastřihne se natrhne - ano, jistě, pokud u toho musí ležet na zádech). Mimochodem, témeř všechny ruptury až ke konečníku vznikají jako dotržení nástřihu. |
| Balbína | 99798 |
|
|
26.11.2010 21:07:07
až tak? To snad ne.
Ale moje babi se při jednom porodu natrhla "přirozeně" a bylo to prý hodně drsné. Láteří, že jí nenastřihli. Nevím, těžko pro mě porovnávat. |
| Balbína | 99798 |
|
|
26.11.2010 21:05:12
u prvního mě střihli, u druhého to vypadalo, že to půjde bez nástřihu, ale natrhla se mi hráz. Hojení bylo srovnatelné.
Švagrová měla první porod bez nástřihu, ale hráz se natrhla. Podle mě měla stejné hojení jako já při nastřižení, půl roku až rok o něm věděla. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.