| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zácpa

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 1109  [Dalších 889 >>]
Laurenka 85484
21.1.2013 18:37:33
Znám, dcerka měla problémy dva roky. Málo jedla, takže rady typu změna jídelníčku byly naprd, prostě malé dítě jí co chce, argument že potom bude líp kakat na dvouleté dítě fakt nepomohl. Z lactulosy ju bolelo bříško.
Pomohly nám kapky Emulips, někdo mi je tady poradil a já jelikož už jsem byla ochotná zkusit cokoliv, tak jsem to koupila a do 14 dní bylo po zácpě. Taky bych jí k tomu dávala nějaké vitamíny na podporu chuti k jídlu (třeba multisanostol-to nám poradila doktorka) nebo Hvězdíci (omega 3 - rybí tuk).
Na vyšetření jsme taky byly, ohledně zácpy nenašli nic, ale našli nám špatnou ledvinu, takže nanic to nebylo.
Malá měla problémy od 1,5 do 3,5 roku, teď jsou jí 4 a je to super. Sice teď v zimě občas zakňourá, že ji kakání bolí, ale velmi ojediněle a už pochopí, že musí baštit třeba jogurt, už se s ní dá domluvit.
Pafča 81147
21.1.2013 18:32:11
jo,jogurtů sní hodně, denně jedla klidně i dva,tři. mlíko pije také,kefíry občas také a nic.
Pafča 81147
21.1.2013 18:04:12
díky za info.
jinak změna jídelníčku je mi jasná. ale,zeleninu jí moc ráda pouze vařenou,dušenou a té sní na kila :o),miluje to. syrovou ovšem nepozře.sladkosti samozřejmě jako každé dítě jí ráda,ale ne kdoví kolik~;).pije jen vodu,nic sladkého. někdy si dá džus,abych do ní nanutila další pití. buchty ,sušenky,nic takového nedá do pusy..no,sušenku možná jednou za měsíc si dá tím stylem,že do ní párkrát kousne.myslím,že jí docela zdravě. ovšem ovoce jí prostě nevnutím. po banánu se jednou pozvracela a od té doby ho nedá do pusy a co se jí prostě nelíbí,tak neochutná. a do krku jí to fakt nenarvu-miluju ty řeči,že to prostě sní a hotovo~y~,kdo má dítě,co sní vše,nepochopí to...

jinak Lactulosu jsme užívali samozřejmě podle návodu stejně jako Fructolax užíváme.
Eilatt 120397
21.1.2013 17:50:13
Se synem od cca 4,5 roku řešíme to samé, k zácpě dopomohla školka, nechce tam ani zaboha chodit na záchod. Chodíme na dětskou gastroenterologii, protože měl ještě ve stolici krev, ale vyšetření vyloučilo něco jiného.

Vyzkoušeli jsme kdeco, Fructolax, lactulosu, Lepicol, čípky, byl i jednou na klistýru....
Pomohl nám Forlax, sice ještě nemáme vyhráno, ale syn už chodí pravidelně téměř každý večer, což je megaúspěch. Zavedli jsme kakání večer, je víc klidu, není ranní spěch atd. Začínal na 4 sáčcích denně, teď už dáváme tak 1 pytlík obden. Je to pro děti Forlax 4g a nově na lékařský předpis. V letáku je že je určen pro děti od asi 10 let, ale bylo nám řečeno, že mohou i mladší a může to brát i dlouhodobě.
Tomu bych se teda radši vyhla, takže jsme sami začali postupně vysazovat a časem se snad podaří vysadit úplně.
Kaja222 116819
21.1.2013 17:47:41
mluvim teda z vlastni zkusenosti, trpela jsem na zacpu dlouha leta, kdyz jsem se stravovala vselijak, stejne jak tvoje dcera - na velkou jednou tydne, pak je stolice tuka a konecnik se natrhne. Po zmene jidelnicku nemam zadny problem. A to jsem si vzdy myslivala, ze tak se proste chova muj organismus. Blbost, choval se tak, pac jsem ho blbe vyzivovala...
Kaja222 116819
21.1.2013 17:45:23
a kolik jsi davala lactulozy? Vypada to, ze malo. S lactulosou je to dlouhodoba zalezitost, ale pomaha kdyz je fakt nouze a i je to chutove rozumny.

jinak zakladem je upravit jidelnicek. Minimalne 1 jogurt idealne bily denne, plno ovoce a zeleniny, zrusit sladkosti, buchty a podobne pecivo. Zavest ovesne vlocky. A hodne tekutin. Jinak bude mit zacpu porad.

dd
  • 
21.1.2013 17:41:51
dcera měla to samé, pomohla jí laktoloza ve větší dávce a čas /kolem 8 let se to zlepšilo
Pafča 81147
21.1.2013 17:38:21
mám dceru 4,5roku a již rok máme problémy s kakáním. Bohužel, do doby,co kakala do plíny,vše v pohodě,jen občas nás trápila zácpa při změně jídel jako u miminka..
od doby, co kaká do nočníku,je problém a už nevím co dělat~a~. když jde kakat dvakrát za týden,můžu vyvěsit prapor. každopádně,kakání probíhá dost často tak,že řve jako tur na celé kolo a trvá to tak 10-15minut,než se vykaká..
hlavní zlom nastal po jedné zácpě-ví,že ji to bolelo a tak vždy už řvala,že to bolet bude a začala kakání zadržovat-třeba dva,tři dny klidně..pak už tedy šla,takže ji to samozřejmě kvůli tomu bolelo,protože to bylo tvrdé..a tak dokola pořád a pořád..nic nepomohlo.. jeden čas šla i 2-3x týdně a docela v pohodě,to bylo asi měsíc.pak zas to samé..
každopádně - náš problém je,že málo jí a málo i pije- to je od malička,rvu do ní pití horem dolem,aby se vůbec napila-takže to je jasný. ikdyž pije více,je to stejné..
dávala jsem jí Lactulosu,nepomohlo vůbec nijak. Dávám fructolax-to pomůže,že se jí teda chce..ale,pořád je to jen jednou za týden-už to ani nezadržuje,ale nechce se jí.
pak je to zase dokola-je to tvrdé, silné, dlouhé a hlavní problém je,že jí to poslední dobou vždy natrhne zadeček a krvácí-jednou to bylo docela dost.
jsem z toho docela zoufalá a už nevím co s tím.
rady typu-ať hodně pije,ať jí hodně vlákniny známe..pečivo jí jen tmavé,ale ovoci a zelenině nedá,to je fakt. max. jablíčka,ale aspoň to. a vlákninu dodávám fructolaxem.
nevím,zda jít někam k dr..co se tím vyřeší? podle mě mi řeknou zase to samé a budu jí tím stresovat a nervovat.~d~. jde mi o to,aby to nebylo zkrátka pořád bolestivé a aby se jí něco třeba nestalo.
díky všem za rady nebo vaše zkušenosti,co máte..
Pavlína, 2 kluci
  • 
21.1.2013 6:20:34
Můj 2,5 letý syn má od prosince problémy s vyprazdňováním. Kaká po 3-4 dnech a je mu to velmi nepříjemné. Z počátku pomohla na změkčení stolice Lactuloza a teď už jsem dávala na doporučení špičkového gastroenterologa laxativum Yal. Je na předpis a aplikuje se přímo do zadečku, funguje skvěle.
Úprava diety moc nepomáhá. Jsme zvyklí na zdravou stravu standardně a sousedka, která krmí dítě párky, bůčkem a čokoládou zácpu u svých dětí nikdy nezažila.
Abigail* 76789
3.1.2013 17:28:52
Jablečný mošt opravdu projímá. Taky čerstvá hruška nebo švestkový kompot.
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 1109  [Dalších 889 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.