| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zácpa

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 1109  [Dalších 899 >>]
JiBi* 51820
21.1.2013 21:52:26
Co se týče ovoce, nepila by rozmixované třeba kivi, jablko, pomeranč apod., takovou směs, lehce poředit vodou...? Anebo nedá ovoce do pusy v žádné podobě? Když se to nemusí kousat, v tekuté formě se toho spořádá daleko více.
Mrej 70533
21.1.2013 21:47:19
Když jí vařenou zeleninu, tak jí dej vařenou. Proč by musela syrovou? Vláknina se varem neničí. Moje děti nejedly absolutně žádnou zeleninu, jak bych byla za vařenou ráda.

Na zácpu mě dobře funguje psyllium do jogurtu, ale nevím, jestli to můžou i malý děti. No a musí se k tomu dost pít, jinak je to horší než lepší, což nevím, zda lze u vás zajistit.
Peppa 133447
21.1.2013 21:39:49
Jo a je to fakt o té psychice, stačilo jedno bolestivé kakání a pak už se tomu vyhýbala. Když jsem se jí ptala, jestli se bojí, že to bude bolet, tak řekla že jo. Jak to ale překonat sama nevím :(
Peppa 133447
21.1.2013 21:38:00
Tak bohužel řeším zhruba to stejné. Poprvé před čtrnácti dny malá kakala a moc jí to chuděrce nešlo a plakala a na papíře byla krev. Od té doby vždy když se jí začne chtít se neskutečně kroutí a nechce si sednout na nočník. Nebo mi z ničeho nic řekne "ale já nechci kakat" a já vím že jdeme. Byla jsem na ni ale od začátku potíží tvrdá, docela násilím jsem ji držela na nočníku až se vykakala. Podruhé už to bylo lepší. Chodím s ní a držím za ručičku, povzbuzuji, chválím. Zatím se mi daří držet interval že jde fakt každý den, snad jen jeden den vynechala... Bojím se ji nechat aby pak nešla po týdnu, to by byl mazec. Problém je že teď v zimě nechce moc pít, zničehonic nechce jíst ani ovoce :( Zkoušela jsem uvařit sušené švestky a dát jí tu šťávu, nechtěla to. Taky jí kupuju ov. přesnídávky, protože ty sní, má je ráda. Vám by nepomohly?
ivaxx 44192
21.1.2013 21:32:16
Pafčo - syn měl přísný pitný režim z jiných vážnějších zdravotních důvodů ve školce a fungovalo, když jsem ráno společně s dítětem odevzdala láhev pití a na ní byly nakrelené fixem čárky a nalepené obrázky (do 10 na suchu želva, do 11 žralok, atd.), kam měl dopít do svačiny, do oběda atd. Láhev stála u paní učitelky na stole, oba ji měli na očích a skutečně syn pil. Když jsem se spolehla jen na školkové pití, tak to uhlídat nedokázali.
Leona
  • 
21.1.2013 20:46:10
Ahoj, mám stejny problém u šestileté dcery s tím rozdílem, ze takhle to ma od mala. Už jako kojena měla stolici 1x za týden. Doktorka říkala, ze je to u kojenych děti normální. Postupem začly příkrmy a stolice byla stejně 1-2x tydne. Je pravda, ze málo ji i pije. Dávala jsem lactulosu na doporučení doktorky, hodně džusu, varenou zeleninu, po ránu vlaznou vodu, ale nic nepomahalo. Průjem nezna do dneska. Doktorka uvažovala o kolonoskopii, ale po konzultaci s dalšími dr.jsme to zavrhli. Brisko nema nafoukle, ani nema bolesti, ale stolice po tydnu je fakt tuhá. Poslední 3 mesice pozoruji zmenu k lepšímu, chodi tak 3-4x do tydne. Stravu jsme nijak zvlášť nezměnila, ale myslím, ze velkou zásluhu na tom ma sport. Zacala od zari chodit 2x tydne tancovat a 1x tydne hraje volejbal. Asi ty střeva nějak protrepe a fakt chodi častěji. Nebo je to i věkem, nevím.
Rekka 99639
21.1.2013 20:10:03
no ja si myslim, ze to neni otazka jidelnicku a pitneho rezimu, ale ma to psychicky puvod. Tam ja bych patrala a urcite bych si v tomto stadiu uz prizvala k reseni detskeho psycholga
Liki + dcera 8/11 132398
21.1.2013 18:56:59
Jenom k tomu pečivu - jí pečivo tmavé nebo celozrnné? Tmavé pečivo je dost často to stejné jako bílé, jenom přibarvené karamelem. Peču doma celozrnný chleba a je světlý. Dávám do chleba drcená lněná semínka a když to přeženu, tak má pak dcera poněkud průjem. Můžeš zkusit drcená lněná semínka přidat do jídla. Ale musí být dostatečný příjem tekutin, jinak hrozí zácpa.
Pafča 81147
21.1.2013 18:41:32
jojo, ty tekutiny právě doma hlídám jak pes a cpu to do ní,ale ve školce podle mě je jim to fuk co dítě vypije...ikdyž říká,že pije a uč. jsem na to upozorňovala.
Vr
  • 
21.1.2013 18:38:15
pozor na vlákninu - jestliže je jí více,nebo je dodávána, musí být i větší přísun tekutin. Jinak pak vzniká zácpa.
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 1109  [Dalších 899 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.