| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zácpa

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 1109  [Dalších 1049 >>]
Eudo 146355
4.10.2019 13:31:37
lněna semínka obsahuji linamarin, ktery se v drcenych premeni na (… )cyanid (vätecynid svedsky, nevim, jak to prelozit). Ten je pro telo velice jedovaty !!!! U nas se postupne prestavaji drcena prodavat prave z toho duvodu.

Obshuji ho i cela, ale cela spis projdou telem, jen male mnozstvi se rozdrti pri kousani.

U nas doma se osvedcuje rano na lacny zaludek asi pul hod pred snidani vypit sklenicku pomerancoveho dzusu. V kazdym pripade to nijak neskodi, kdyz to teda nepomuze. Jinak to prozene behem dopoledne.
Žžena 83005
4.10.2019 13:17:47
Psalas, že jste zkoušeli Forlax... a nefungoval vám? A jak dlouho a v jakých dávkách ho dcera brala?
A laktulózu jste nezkoušeli?
Ono je to fakt na dlouho.
*Owls* 35567
4.10.2019 13:17:32
Petro, kam se obátit bohužel neporadím. Dcera trpěla zácpou od malička a nikdo, ale opravdu nikdo nám nepomohl. Vše má v pořádku. Měla zácpy, že když se jí už potom povedlo jít na WC, natrhla si někdy zadek. Později se na velkou bála jít, že ji to zase bude bolet.... Začarovaný kruh. Probiotika, vláknina, ovoce, lactulosa, zelenina..... NIC nepomohlo. Mohla jsem to do ní cpát horem/dolem. Později jsem někde vyčetla babskou radu, že se má rozpustit čajová lžička másla a smíchat s čajovou lžičkou povidel. Ač to nezní tak hrozně, tak dcera se mi při tom někdy skoro poblila, ale je fakt, že po této meducíně tak do hodinky (ale někdy i za pár minut) šla na velkou a nebylo vyhnutí, muselo to ven i když se bála. Ale nezměkčí to stolici, "pouze" to rozhýbe střeva.
Klabe+3 kluci (08,10,15) 83527
4.10.2019 13:16:09
Trpím generalizovanou úzkostnou poruchou a chodím na server, kde se scházíme s ostatními, co mají různé druhy panických a úzkostných problémů. A je pravda, že psychika dokáže nevídané (co bych ani nikdy neřekla, čím "fyzickým" si lidé díky psychice můžou projít), klidně i tu zácpu, která mohla mít z počátku somatický původ, který ale mohl přejít do psychické formy. Takže tuhle stránku věci bych určitě nezatracovala, ale je to běh na dlouho.
Konzerva 153011
4.10.2019 12:16:59
Petro,

co ta psychologie, zkusily jste?

Mně připadá, že se tu ptáš jak odstranit následky, což chápu, ale současně je třeba zjistit důvod. A ten mně pořád připadá psychický - strach z rakoviny té spolužačky.
Renka + 3 26652
4.10.2019 12:14:24
Babička si dávala po ránu nalačno kávu s máslem, prý kvůli pravidelnému vyprazďňování, že prý lepší než Gutalax. Ale to jsou takové babské rady, no.
čajka 142112
4.10.2019 11:58:32
Mě pomáhá cvičení - konkrétně Mojžíšová, hlavně ty první tři cviky, kde se vtahuje v leže břicho, bedra na zemi. Celá oblast břicha se tím hezky aktivuje a střeva se můžou pohnout. Nejlíp mi to funguje ráno nalačno, nebo můžete zkusit po té teplé vodě.
Z dalšího cvičení pak polohy, kdy je zadek výš než žaludek - svíčky, stojky. To samozřejmě ne hned po jídle, někdy se u toho dost vyprdím ~;) ale mě to baví i tak, nedělám to jen kvůli záchodu, to by mi asi trávení dost zaseklo...
A taky jsem objevila pro sebe dobrou polohu, kdy se mi břicho uvolní a začne se mi chtít na velkou skoro vždycky - dřep, chodidla na zemi, záda rovná, opřená o zeď, chodidla můžou podkluzovat, tak třeba bez ponožek.
Taky obruč (hula hop) dokáže dost promasírovat břicho. A vlastně proč ne i normální masáž břicha (kroužky: zdola doprava, nahoru a doleva dolů, strany píšu,jako když si to děláš sama)?
A nahřívání už jste zkoušeli? Zalezt si do postele s termoforem na břiše, uvolnit se...

A ještě mě napadá - řešili jste s psycholožkou, jestli nemá kolem vyměšování nějaký psychický blok? Že jí to třeba podvědomě přijde "hnusný" nebo tak něco?

Hodně štěstí ~;((
Ryšulka, K+A 20084
4.10.2019 11:49:10
A opatrně s tím lněným semínkem, někomu zácpu způsobuje.
A musí se používat semínko namočené přes noc.
Vranice 21600
4.10.2019 11:21:08
Petro, najdi si na youtube videa od dr. Igora Bukovského, je toho víc, třeba tam najdeš odpověď:
https://www.youtube.com/results?search_query=igor+bukovsky+poruchy+travenia&sp=eAE%253D&pbjreload=10

Jak trávící trakt funguje, jak správně brát probiotika, co jíst a nejíst atd. Případně se lze na něj obrátit s konkrétním dotazem.
breburda71 89004
4.10.2019 11:15:10
Myslím že Ti v minulých diskuzích radily holky ( co se zácpou taky měly problém) domácí klystýr, je to šetrnější než chemické preparáty a po nějaké době střeva pak začaly opět pracovat. Jinak vláknina může mít i opačný efekt, pokud jí je hodně, může naopak střevo ucpat.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 1109  [Dalších 1049 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.