| Mk |
| • |
21.11.2011 21:33:00
A lze zvýšený bilirubin najít i v moči?
|
| kili |
| • |
21.11.2011 21:32:44
krom toho i kdyby měl zvýšenou hladinu bilirubinu v séru, nevím proč by to zrovna mělo znamenat jaterní postižení
|
| kili |
| • |
21.11.2011 21:29:43
- po infekci má granulární typ ANA positivity polovina lidí, tento zrnitý typ znamená protilátky proti extrahovatelným nukleárním antigenům, nikoli proti ds-DNA , titr 1:80 není nic výrazného, někde se bere normální hodnota do 1:100, pokud nejde o typ jaderné fluorescence, což nejde.
- Pusťte z hlavy ANA a ostatní laboratorní a pomocná vyšetření, ta mají sloužit lékaři ke stanovení diagnosy a tak i výběru vhodné péče, nemají sloužit k tomu, aby se jimi zabýval pacient aby se zařazoval do jakýchsi norem, to je úplně největší hloupost (např. bílé krvinky při zánětu jsou zmnožené nějaký čas, a to různé jejich typy v různém čase, kdyby byly normální při zánětu, neznamená to, že je vše OK, ba naopak) prostě interpretace nálezů z lab. vyš. je pomjěrně složitá věc, nechte to úplně stranou svého rozvažování - kdyby hladina bilirubinu v séru byla oněch 50 umol/l, pak by to jistě bylo docela zřetelně na bělmech poznat, byť sérový a tkáňový bilirubin nemusí korelovat - výsledky CD typisace T-lymfocytů podle povrchových znaků, resp. B-lymphocytů musí zase vyhodnotit ten, kdo to ordinoval a zná aktuální stav pacienta - nejde o nějaké stálé hodnoty, mění se, např. v závislosti na reakci na infekci, ale i s denní dobou, Váše nálezy odpovídají normálnímu nálezu v rekonvalescenci po infekci nejspíše virové ( v ohledu na dif. rozpočet, nicméně není to nátěr, čili má to jen orientační hodnotu), stejně tak hladiny imunoglobulinů nejsou nijak abnormální nechte hodnocení nálezů na tom lékaři, který vyšetření provedl, nikdo jiný to nemůže udělat lépe (tedy pokud pacienta nevyšetřil) než on |
| Mk |
| • |
21.11.2011 21:29:09
V dubnu měl 11let.
|
| kili |
| • |
21.11.2011 21:14:15
trochu mne zlobí připojení
jakýj ejeho věk ? |
| Mk |
| • |
21.11.2011 20:58:37
A jejich hodnoty pro vyšetření je- Celkový bilirubin (norma 8,6...20,5) : mkmol/l
|
| Mk |
| • |
21.11.2011 20:48:57
Dělali mu odběr na alergologii. Při tel. konzultaci bylo jen řečeno, že tato hodnota je zvýšená - byl 2-3týdny po viroze.Bralo se to hlavně na protilátky tetanu. Ale přímý důvod pro ANA nebyl. Tady jsou jeho výsledky, našla jsem je. A pokud by jeho hodnoty celk. bilirubinu byla 50, tak by se to nějak projevilo? Myslím tou barvou
![]() 11.11.2010 09:54 - Imunologie: Imunoglobuliny: IgG 12.40 g/l, IgA 1.20 g/l, IgM 0.708 g/l, IgE 117 IU/ml Specifické IgG: IgG anti-tetan.toxoid 0.311 IU/ml, IgG anti-Hem.infl. B 0.847 mg/l, IgG anti-pneumokok.kaps. 17.7 mg/l Autoprotilátky: Antinukleární pl. (ANA) pozitivní granulární 1:80 ( =>, IgA pl.proti tkáňové transglut. 0 U/ml, IgG pl.proti tkáňové transglut. 19 U/ml Diferenciální rozpočet leukocytů: (průtokovou cytometrií), Leukocyty 6.7 10E9/l, Granulocyty 49 %, Lymfocyty 40 %, Monocyty 11 % Lymfocyty T: CD3+ 56.0 %, CD3+ (abs.počet) 1.50 10E9/l, CD4+ 31.0 %, CD4+ (abs. počet) 0.83 10E9/l, CD8+ 22.0 %, CD8+ (abs. počet) 0.59 10E9/l, poměr CD4+ / CD8+ 1.41 Lymfocyty B: CD19+ 19.0 % Lymfocyty NK : CD16+/CD56+ 24.0 % |
| kili |
| • |
21.11.2011 20:38:42
- nevím moc, co se míní zvýšenou hodnotou ANA, navíc neudáváte typ positivity, také nevím jak dlouho po oné virose mu to vyšetření kdo indikoval a dost dobře nechápu proč zrovna po vrose, po ní lze ANA najít u mnoha pacientů, positivita ANA není patognomická pro žádnou nemoc, nevím, proč to kdo vůbec vyšetřoval celé je to nesmysl - ale když to tedy kdosi provedl, pak by mne zajímalo, jaký tedy z té positivity učinil závěr - ten si neovedu představit juiný než že to neznamená zhola nic.
|
| Mk |
| • |
21.11.2011 20:22:21
Moc děkuji za uklidnění. Ještě jsem si vzpoměla, že měl syn vloni zvýšenou hodnotu ANA. Byl po viroze. A ted jsem si to spojila, mohlo by to mít souvislost s játry? To už je poslední co se k tomu ptám. Příště už taková pseudovyšetření vynechám.
|
| Mk |
| • |
21.11.2011 20:22:06
Moc děkuji za uklidnění. Ještě jsem si vzpoměla, že měl syn vloni zvýšenou hodnotu ANA. Byl po viroze. A ted jsem si to spojila, mohlo by to mít souvislost s játry? To už je poslední co se k tomu ptám. Příště už taková pseudovyšetření vynechám.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.