| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žloutenka - hepatitida

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 415  [Dalších 135 >>]
Mojička+Monča03/00+Kubík08/07 45828
3.10.2009 19:10:03
Přesně jak píše Líza, to, že je žlutý, nemusí znamenat infekční žloutenku. Tchán byl také žlutý a měl špatně průchodné žlučovody, žluč neodtékala jak měla a proto byl žlutý.
Držím palečky, ať to není nic vážného ani infekčního.~x~
Insula 28056
3.10.2009 18:52:31
Ne, pohlavní styk opravu nehrozí. ~:-D A s jeho krví jsem do styku taky nepřišla. Jen měl minulý týden svátek a tak jsme si dávali pusu, i děti. ~;((
Jinak musím přiznat, že otec se rád napije. Nepije tvrdý alkohol, ale pivo denně (tak dvě tři) a někdy zajde do hospody a vypije i víc. Tak se zároveň děsím, aby jeho játra už nebyla v háji. ~;((
Líza 17721
3.10.2009 18:46:13
Jinak pokud jsi očkována proti typu A, tak ne bohužel, ale bohudík, béčko se přenáší krví a pohlavním stykem, to asi u tatínka nehrozí, ne?
Líza 17721
3.10.2009 18:45:20
Insulo, že je tatínek žlutý, nemusí být způsobeno infekční žloutenkou. Děti máš očkované, tak bych zatím nepanikařila a vyčkala, až se zjistí, proč má tatínek žloutenku - ta může mít mnoho a mnoho důvodů.
Insula 28056
3.10.2009 18:43:35
Včera jsme si všimli, že je můj otec "žlutý", resp. si toho všiml kolega v práci. Dceska ho vzal bratr do nemocnice. Zatím nic nevím, ale už panikařím. Není se čemu divit, mám dvě malé děti. Obě jsou ze zákona očkovány proti žloutence B a na typ A jsem je dávala očkovat vloni na podzim a letos na jaře. Přesto šílím. Je možné, aby se nakazily???? Občas jdou k dědovi na záchod (když jdou k němu) a pochybuji, že si pak umyjí ruce. ~n~ Také by mě zajímalo, když se žloutenka prokáže, jestli budou moci chodit do školky??? A jak to bude s námi???? Budeme v karanténě????
Jinak já jsem očkovaná také, ale myslím, že bohužel jen proti typu A. ~n~ Manžel očkován není. Lze zjistit nákazu třeba z odběru krve????? Vím, že může žloutenka probíhat bez příznaků (a to i bez typického žloutnutí). ~n~ A jaká je inkubační doba????
amallina 98300
4.7.2009 21:26:13
Ahojik maminky,
hledam vse, kdo by vedel ci mel stejny problem jako ja.
Pri prvnim tehu mi bylo zjisteno HBsAG- prodelana hep.B, nevim jak jsem k teto diagnoze prisla, jedina moznost piercing.Po porodu synek ihned ockovan aktivni imunizace-profylace, ockovani neselhalo a ja mam dnes zdraveho synka,ma mnozstvi protilatek vuci hep.B, neni poz.na HBsAG jako ja, i kdyz je mozne detsko nakazit porodnimi cestami.Me tehotenstvi bylo plneho strachu, diky skvele rodine a partnerovi bych to asi nezvladla.Nyni jsem opet tehu, neplanovali jsme detatko, ale osud zrejme rozhodl za nas, takze opet strach, devet mesicu nez se mimi narodi a nez po roce a pul mu udelaji odber a reknou verdikt, zda ockovani neselhalo po porodu.
Mile maminky, nemate ci neznate nekoho s takovym problemem, pani doktorka v hepatalni poradne mi rika, ze spousty lidi maji stejny problem a ani nevedi, ze jsou poz.na prodelanou hepatitidu- maminkam se bere v 1.trippl testu na HBsAg test.A diky tomu mi bylo vse zjisteno.Dekuji za kazdy radek,co by jste mi k tomu mohly napsat.Diky Amallina~d~~d~
Luckaa81 79661
24.10.2008 9:40:42
holky všem moc děkuji ..... mamka dělá v e firmě, kde to chytil jeden člověk v kanceláři a druhý dílenský... takže prý s nima napřímo do styku nepřišla, ale klika u šaten a tak.... dr. zavolám a ještě jednou s ní projdu to očkování.... moje dr. je spíše na to, že méně plný očkovací plán je pro dítko lepší a šetrnější .... takže to musím ještě jednou zvážit.... díky Lucka
1.3Magráta13 36870
24.10.2008 8:26:28
Lucko, neboj.
Měla jsem žloutenku a nikdo z naší rodiny, ˇvčetně tehdy 3 letého bratra se nenakazil, přesto že se mnou byli denně ve styku. Nedávno mluvila v televizi paní doktorka a říkala, že jako ochrana před nákazou je naprosto dostačující dodržování základní hygieny-mytí rukou po toaletě, před jídlem, po příchodu domů. Mytí pótravin a tepelná úprava. Navíc říkala, že vir žloutenky na vzduchu po cca 10 minutách zasychá.
Mám taky miminko, taky jsem měla strach, ale ono je asi lépe to moc neřešit. To bych totiž nesměla ani do poradny, protože jezdím autobusem s dětmi ze školy a v zš zrovna několik případů žloutenky je.
Federika 14090
24.10.2008 8:18:57
Blanče, žloutenka typu A zas tak "málo nebezpečná" není...Dítě musí být na infekčním, je třeba pak dodržovat po celkem dlouhou dobu dietu, jinak určitě může zanechat následky v podobě poškození jater-a vůbec, není to tak banální onemocnění..
Určitě bych opatrná byla...
raadka 49488
24.10.2008 8:16:00
Lucko,hlavně klid a promluv si s maminkou, než v práci skončí karanténa, at vynechá návštěvy u vás.
Snad je to rozumná ženská a pochopí tě.
Ty si zajdi za dětskou nebo na hygienu a tam ti určitě poradí jak dál.
Držím palce at je vše ok!!~R^
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 415  [Dalších 135 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.