| Dana |
| • |
24.10.2008 7:41:51
Souhlas, co mi bude platný, že se maminka neurazila, když budu mít dítě zavřené na infekčním. Minimálně bych o tom s mamkou promluvila, jak to u nich v práci vypadá a tak.
|
| Aneka33 |
| • |
24.10.2008 7:10:42
Tak tak, u A je jen 1 přeočkování. dcera ani já jsem neměly žádné potíže při očko a imunita nastupuje asi za 14 dní. já bych možná na očko být zadavatelkou ještě šla. Já jsem plašan a ve chvíli, kdy se to začalo šířit, jsem si představila dietu, infekční v nemocnici a valila očkovat sebe i dítě(manžel je proti AB). Přeočkovat půjdem tak za 9měsíců. Taky bych se bála
maminka nemaminka. |
| Líza | 17721 |
|
|
24.10.2008 6:09:56
Blanče, to není tak jednoduché. Maminka mohla s nakaženým sdílet jedno WC a jednu kuchyňku se stejnými hrnky na kafe a prostě riziková být za určitých okolností může. Tohle ale musel zmapovat hygienik, když se to onemocnění na pracovišti vyskytlo. Nikdo z nás nemůže říct, zda je riziko reálné nebo ne.
|
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
24.10.2008 0:06:27
na hepa A se ockuje jen dvakrat - jedna vakcina a ta druha davka je za 5-12 mesicu po te prvni. Tri davky jsou u AB, ale pokud je chlapeckovi 17 mesicu, tak uz to B ma naockovane v zakladnim ockovani.
|
| Dojanka | 85301 |
|
|
23.10.2008 23:45:59
A co nechat malého teď naočkovat. Snad by to nebyl problém. Další dávka je myslím za měsíc a pak za půl roku. Já mám děti naočkované A+B a neměli jsme žádný problém po očkování - zvýšená teplota, otok v místě vpichu a tak. Držím palce.
|
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
23.10.2008 23:05:29
neznam presnou odpoved ,ale muzu uvest priklad, jak se se zloutenkou vyporadali u syna ve skolce. Vyskytl se jim tam jeden kluk s hepA, takze udelali hygienicka opatreni, caste a dukladne myti rukou a nasledna desinfekce´, odstranili pri stolovani prostirani, zavedli na piti jednorazove kelimky a deti si nemuzou nosit z domova vlastni hracky, jsou zrusene veskere akce typu krouzky, plavani mimo budovu a ucast deti na mistni pouti. Ti, co chteli, mohli nechat sve deti zdarma naockovat /chteli vsechni krom nas, kteri uz ockovani mame davno i s preockovanim/. Jinak vsem rodicum dali informace o zpusobu prenosu a tech opatrenich a tim to skoncilo. Pristi tyden konci karantena, zatim se zadny dalsi pripad neobjevil. Takze si myslim, ze pro tvuj klid se urcite informuj na hygiene, ale jinak staci dobra hygiena a melo by to byt v pohode.
|
| Blanče | 42184 |
|
|
23.10.2008 22:41:25
Šmánkote máničko čaruj - omlouvám se, ale - žloutenka není přenosná bezdotykově - tedy např. kýchnutím nebo dechem. Pokud má maminka základní hygienické návyky a nesdílí s dalším nakaženým domácnost, je pravděpodobnost nákazy mizivá. Navíc v oběhu je žloutenka typu A, která byť je nepříjemná, v naprosté většině případů nezanechává žádné následky na játrech a pod. a po druhé ji už člověk dostat nemůže. Můj názor je, že v tomto okamžiku izolace maminky způsobí podstatně větší problém (psychický jí, tobě, dítěti, pokud jste zvyklí se vídat) než fyzický tvému dítěti. Ale pro tvůj klid navštiv stránky jakékoli okresní hygieny, předpokládám, že ten článek visí všude - pokud ne, na stránkách olomouckého kraje je určitě - a je pravdivý.
|
| Líza | 17721 |
|
|
23.10.2008 21:46:53
Lucko, myslím, že by bylo dobré se na to zeptat hygienika. Maminka by udělala dobře, kdyby se na to zeptala přímo toho hygienika, který má na starosti opatření u nich v práci. Pokud by se jí do toho nechtělo, můžeš někam zavolat ty a zeptat se. POkud by ti řekli, že to je riziko, pak bych si myslela, že zdraví dítěte je důležitější než útlocit jeho babičky.
|
| Luckaa81 | 79661 |
|
|
23.10.2008 21:44:42
posím o názor.....moje maminka mi dnes, teprve, oznámila, že mají v práci dva případy žloutenky.... hned zavedli opatření, ale ..... je v poměrně častém kontaktu semnou i s mým 17 měsíčním synem,kterého jsem bohužel očkovat nenechala a velmi toho lituji .... jaká je pravděpobodnost, že se můžeme také nakazit ? mám strach a nevím, jak to mamince říct, aby se neurazila. Než se žloutenka projeví nebo než epidemie skončí, to je na dlouhou dobu a nevím, jak se s ní nestýkat než-li ji říct pravdu!?!?! nebo plaším zbytečně ?!? děkuji za jakýkoliv názor L.
|
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
11.10.2008 19:26:09
Gretko, byly jsme v srpnu hospitalizovány s dcerou na infekčním s podezřením na žloutenku (a pak mononukleozu), byla volná lůžka, takže obě. Oddělené to myslím není:-( (asi i zálěží jak KDE!), ale určo jsou pacienti víceméně na pokoji, neměli by s ostatními přijít do styku. A rizikoví /TBC?/ jsou separovaní!!!
Podezření se nepotvrdilo, vylezl z toho nemocný žlučník a žlučovody:-( |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.