| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žloutenka - hepatitida

(?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 415  [Dalších 115 >>]
BERBER+A+L+V 7963
11.10.2008 19:05:27
Zdravím,
včera jsme se po 13ti dnech vrátili z Motola, kdyžtak se rozepíšu později víc.
Jen chci říct, že operace proběhla v pořádku, pooperační vývoj bez komplikací. Personál na JIP skvělý, na lůžkovým tak za dvě, ale kolkolembráno bylo to v POHO.
A i na ubytovně to nebyla žádná trága (tam jsem byla, 8 dní, co byla Ani na JIP).
Měla jsem obavu, nejistotu, ale dobrý!!
Zpětně jsem ale moc ráda, že je net a diskuze, a člověk NA TO NENÍ SÁM!

Gretka, 1+// 20010
9.10.2008 12:49:39
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli existují na inf. odddělení taky samostatné dětské oddělení.
Je možné být s dítětem nakaženým žloutenkou v nemocnici, nebo tam musí být samo.
Hrozím se toho, že 5-ti letá dcera onemocní a bude muset být někde sama. Nejsme daleko od míst, kde se žloutenka vyskytuje, i když přímo v našem městě nebyl žádný případ.
Simeona a 3 68216
30.9.2008 22:37:32
Mylím že ta doba je 14 dní, potom je chráněný. Já mám taky dotez - chci nechat malého naočkovat, ale momentálně je nemocný. Dá se vakcína strčit do lednice apod ? Chci se vyhnou situaci kdy dítě bude sice zdravé, ale vakcína zas nebude...
° Anka ° 87154
30.9.2008 20:20:59
Před pár dny jsem tu podobnou diskusi taky zakládala a Lizzie atd. psaly cosi o panickém příspěvku. Kdepak asi teď jsou?
Hanka 75 76332
30.9.2008 19:20:13
U epidemie jde o žloutenku typu A - nemoc "špinavých rukou". Je nejméně závažná, nutná je dieta (nemastné, myslím i neslané). Pak tu žloutenka typu B - přenáší se krví. Ta vám nehrozí. Proti oboum se dá očkovat, dokonce se dělá společná vakcína.

Pak jsou tu další typu, které mohou být vážné, vézt až k cirhoze jater, rakovině. Přenáší se krví (a možná phl. stykem-to nevím přesně). Jsou rozšířené mezi fetákama. Vám opět kvůli formě přenosu určitě nehrozí.

Hanka 75 76332
30.9.2008 19:17:34
Nepropadej panice, žloutenka se dá chytit snad skoro všude. A myslím, že je docel apochopitelné, že v Egyptě pravděpodobněji než u nás (tedy mimo teď tu epidemii). Prý je žloutenka rozšířená v Chorvatsku (psal někdo tady na internetu, takže nevím jak je to dobrý zdroj). Snad tě uklidní, že tloutenka přenášená "špinavýma rukama" není smrtelná nemoc. Závažnější jsou žloutenka ostatních typů, ty se ale přenášení krví, což se asi v Egyptě ani v Praze synovi nestane.
helena
  • 
30.9.2008 16:09:25
včera som nechala 5-ročného syna očkovať, zabudla som sa lekárky spýtať, odkedy je tou vakcínou chránený, bola to prvá dávka. Neviete?
pala2 16955
30.9.2008 13:51:17
Tak tohle jsem vyřešila, ještě než každý můj kluk šel do školky, respektive do jeslí - nechala jsem je naočkovat, aniž bych věděla, že nějaká vlna žloutenky přijde. Takže jeden je naočkovaný už 4 roky a druhý rok. A my jsme s manželem sehnali očkovací látku v Uh.Hradišti, tak jsme se nechali taky naočkovat.~:-D
1.3Magráta13 36870
30.9.2008 13:32:25
Měla jsem žloutenku v 9 letech. K nákaze došlo ve škole. Projevila se zvýšenou únavou, tmavou močí a žlutým očním bělmem. Celá třída byla v karanténě, neměli tělocvik, chodili na krev, na wc byla dezinfekce na mytí rukou...
Obecně by mělo stačit dodržovat hyg, návyky, zejména před každým jídlem a po wc pečlivě umýt ruce. S těmi rohlíky ale je to fakt. Taky bych měla divný pocit z toho, že je mohl kdokoli přede mnou ohmatat.
žanika 15305
30.9.2008 13:24:06
Známá z Žižkova:-( v létě dostala horečky a bylo ji děsně, doktorka ji udělala po pár dnech jaterní testy, tak ji poslali do nemocnice se žloutenkou. Tehdy to teprve začínalo, volala mi z nemocnice, že primář vykládal, že za své éry neviděl tolik pacientů se žloutenkou na oddělení. Jak to dostala se dá těžko říct. Je to starší důchodkyně, o berlích - takže většinu času tráví se svou maminkou doma, nákupy atd jsou jim donášeny.... Když někam jede, tak si vezme taxík....
Její maminka nic nedostala.
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 415  [Dalších 115 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.