Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| @lca |
| • |
30.9.2008 11:38:12
osobně taky nikoho neznám.
ale,žloutenka se objevila u nás na škole. Dítko leží v nemocnici a celá jeho třída je v karanténě. Mají vlastní stůl v jídleně - záchody atd. mám z toho docela husí kůži,i když moje děti ještě do školy nechodí. bojím se,že je jen otázkou času než to dorazí do školky. taky děti pořád honím se umít,říkám nestrkejte ruce do pusy,ale však to všichni znáte. |
| markanka | 16132 |
|
|
30.9.2008 11:12:21
...presne tak, nam rikala doktorka, ze virus preziva na vzduchu cca kolem 2 - 5 minut. Takze rohliku bych se asi taky nebala...spis konzumace jidla v dopravnich prostredcich, kdy dite lecos osaha a pak papa
Osobne neznam nikoho, kdo by se posledni dobou nakazil. Jinak priznaky jsou pry jako u chripky...unava,mozna i teplota...kazdopadne bezpecne se rozezna podle hodne tmave moci a hodne svetle stolici a nevolnosti. |
| Babsi+2 | 63297 |
|
|
30.9.2008 11:11:58
Tak přesně o tomhle jsme uvažovali s býv.kolegou - správcem sítě. Člověk pracuje na PC, občas něco zobne...a je to tu. Nebo jdete po ulici, dáte si zmrzku a ejhle. Až bude očk.látka jdu do toho.
|
| jana38 | 53772 |
|
30.9.2008 11:05:57
Iro, někde jsem četla, že ten virus na vzduchu celkem rychle hyne, tudíž že sníš rohlík, který ošmatával chvíli před tebou někdo, kdo měl žloutenku a zároveň na rukou svoji stolici (tak funguje ten orálně-fekální přenos) není moc pravděpodobný.
Pokud vím, tak většinou nákaza se rozšíří spíš v nějaký komunitě, kde mají společné toalety - rodina, jedna třída školy atd. A epidemie z přenosu jídla byla jedna v ČR někdy v sedmdesátých letech, kdy se nakazilo asi 30 tis. lidí z mražené infikované jahodové dřeně, dovezené z Polska (zmražený virus asi přežije) |
| Evi, Kub.4r. + Terezka 8/08 | 75124 |
|
|
30.9.2008 11:02:32
No, já se taky docela bojím.
Člověk se ani tak nebojí o sebe, jako o svoje děti.. snažíme se o max. hygienu, ale tomu staršímu (4 roky) to můžu říkat pořád dokola a stejně nic! Jsme ve vlaku, dotýká se všeho.. a pak prsty strčí do pusy - prostě se to nedá ohlídat. To bych mu musela ty ruce svázat! Snad se nám to vyhne.. ![]() |
| Ira+M(2/02)+K(1/04)+M(2/07) | 2984 |
|
|
30.9.2008 10:26:36
Ruce si myjeme, ve školce mají nařízeno desinfikovat umývárky, WC, ale tomu, abych nekoupila v obchodě rohlík, na který třeba předtím šmatal někdo pochybného vzhledu- je jich tu dost- tomu asi nezabráním. Leda kupovat pečivo a vře ost. balené. Budu doufat....
|
| Zdení | 26920 |
|
|
30.9.2008 10:05:36
Brácha si v první třídě přitáhl žloutenku ze školy. Sice to bylo před 30 lety, ale nikdo jiný se z rodiny nenakazil.
Doma se muselo všechno umýt dezinfekcí. My chodili každý den na krev, kvůli možné nákaze. On byl měsíc na infekčním a pak měsíc v lázních. Takže mýt, mýt a mýt si ruce. |
| jana38 | 53772 |
|
30.9.2008 9:51:58
Co se týče dětí, tak nevím. Ale u manžela v práci si jeden zaměstnanec (jiné firmy, sídlící ve stejném kancelářském baráku) dovezl žloutenku z Egypta z dovolený před cca měsícem a půl. Ta část patra budovy, odkud ta firma s nemocným chlapíkem je, prošla dezinfekcí, mají vlastní záchody, kam smí jenom oni a po zbytku budovy rázuje dvakrát denně uklízečka, která otírá kliky dezinfekcí.
Zatím se nikdo od něj nenakazil. |
| Ira+M(2/02)+K(1/04)+M(2/07) | 2984 |
|
|
30.9.2008 9:47:40
Zajímá mě, jestli máte někoho v okolí, kdo se nakazil- jak se nakazil, jak to probíhá, jaká jsou opatření proti dalšímu šíření....prostě a jednoduše, jak moc mně a mým dětem hrozí nákaza- bydlíme v Praze na Žižkově, tak se bojim jen jít koupit rohlík do zdejšího obchodu- že ho před tím třeba někdo ohmatal.....
|
| Teraza Horáková | 54297 |
|
29.9.2008 19:04:05
Jinak, co se týče zavinění. Domnívám se, že vůbec nejde o radnici Prahy 5, ale tuším přímou souvislost jak s narkomany, tak s naší demokracií, a přílivem cizinců.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.