Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Teraza Horáková | 54297 |
|
29.9.2008 19:02:39
Anko, ta poslední otázka mne pobavila, žalovat můžeš tak na lampárně.
Co se A typu týče, dokonce ani přímým kontaktem chytit nemusíš, nekoupíš-li si po podání ruky rohlík a neumytýma rukama ho nesníš. Jde opravdu o tzv. nemoc špinavých rukou, bavíme-li se o typu A, příbuzná byla přímo v kontaktu v práci s paní, u které se žloutenka A projevila, tudíž chodí na kontrolní odběry krve a zatím, ťuk, ťuk - zaklepávám, nic. Co jsem vyzjistila, typ A je také nejméně nebezpečný, i když ruku do ohně bych za to nedala.... Co se týče zbylých info, zjistíš na netu. Já jsem děti čistě preventivně nechala naočkovat Twinrixem, nebo jak se to jmenuje, když šly do školky. My zatím očkovaní nejsme. Twinrix je, tuším, kombinace A a B, pokud nemáš problémy s očkováním dětí, je to dobrá prevence.... |
| lipoo | 47870 |
|
|
29.9.2008 9:41:40
Lizz..aha...mi to jako panický nepřišlo.TEda je fakt,že jsem to moc tak důkladně nečetla
...Vím,co je to OCD-bohužel..i když naštěstí né z vlastní zkušenosti |
| Lizzie | 66675 |
|
|
29.9.2008 9:08:55
Anko,
ten její příspěvek je hodně panický. Něco podobného lidi s touto poruchou velice často trápí. Konec je dost přehnaný, ale to je zas jiná. |
| lipoo | 47870 |
|
|
29.9.2008 7:59:51
Anko-Líza asi léčí studenou sprchou
![]() ![]() |
| lipoo | 47870 |
|
|
29.9.2008 7:59:12
Liz-nechápu,proč by měla Anka něco slyšet o OCD????že se zajímá o žloutenku?
|
| Líza | 17721 |
|
|
29.9.2008 6:51:43
Hm, blbý, drahý dovolený mi nikdo nenabízí... ale děkuju za informaci, jak si žijí někteří kolegové.
|
| ° Anka ° | 87154 |
|
|
28.9.2008 21:02:39
Holčiny, dík za názory! Já se moc nebojím, ale včera u nás byla kámoška s tříletou holkou a říkala, že malá má světlou stolici a nějaký bolesti břicha spojený s nadýmáním a krkáním, tak jsme probírali jestli by to nemohla být žloutenka. No snad ne.
Lízo, co se staráš o druhý? Pokud nemáš co říct k tématu, tak jestli jsi ta psychiatrička tak si zameť radši před svým prahem a odstraň korupci ve svý profesi(pokud se jí teda sama neúčastníš) když jezdí(te) vy psychiatři na luxusní dovolené a pak píšou silný léky podle farmaceutických firem. ![]() Lizzie, no comment. Mně zajímaly názory na žloutenku, ne tvoje přemoudřelé rady. To že nevíš o odstraněném automatě je jasný pokud se neznáš s někým na komunální úrovni, tak se to ani nedozvíš, takový info se drží pod pokličkou. A plno dalších:-((( |
| Tvoje horší já | 57363 |
|
28.9.2008 20:17:54
Sestra ji měla jako devítiletá.
Příznaky - velká únava, bolesti bříška, i teploty, zažloutlé bělmo, tmavá moč a světlá stolice. Jinak - strávila na infekčním celých šest týdnů!!! Ale já a brácha jsme se nenakazili, i když protilátky jsme měli zvýšené. Prostě jsme to udolali. Původ nemoci byl v jednom kempu na Slovensku, kde jsme trávili dovolenou, my děti silně nedobrovolně. Myslím, že při normální hygieně v běžném prostředí by nemělo být riziko veliké. Od sestry se tenkrát nenakazil nikdo. Jehly ažaloby jsou nesmysl. Žloutenka typu A,B a C jsou různé choroby. Ještě jsou i další typy. Ale jehlami se přenáší béčko a céčko. Áčko chytíš spíš na záchodě a nemytýma rukama. Ať si děti myjou ruce mýdlem důsledně po použití WC, před jídlem, po příchodu domů a vůbec, kdy je potřeba. |
| Lizzie | 66675 |
|
|
28.9.2008 19:51:29
Anko,
neslyšela jsi něco o obsesivně - kompulzivní poruše? Jinak to s tím automatem na jehly - nejsem v oboru zběhlá, ale v životě jsem o ničem podobném neslyšela a přemýšlím, kde jsi to mohla slyšet ty. S tou žalobou no comment.. Žloutenka je ošklivá nemoc, ale panická úzkost taky pěkně znepříjemňuje život. |
| Mab | 26777 |
|
|
28.9.2008 18:11:10
Na co by měla brát stěr? Žloutenka lze zjistit jen z krve, při podezření se odebíraji jaterní testy a protilátky proti hep.A. Pokud lékařka toto podezření neměla, neboť třeba věděla, že zrovna u nich řádí spíše rotaviry, tak proč by to dělala? Pokud je maminka jinak s paní doktorkou spokojená, tak by jí měla věřit i v tomto.
Na druhou stranu tady pak nadáváte, že když se to zjistí, tak musíte ležet v nemocnici. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.