| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žloutenka - hepatitida

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 415  [Dalších 65 >>]
Ssilvie, Kubík, Domi a Maty 31101
28.9.2008 13:22:05
Januš, cože??? Dr. neveme stěr, krev??? Má strach, že se nakazí nebo proč?~Rv Teda to je síla, chudáci děti, bych řekla, že to je i trestné, vždyt tak může dojít právě k dalšímu šíření už jakýkoliv infekcí!!! Pokud už nemyslím na zdraví těch dětí,....Vždyť jsou rukavice,...
januska.1 87418
28.9.2008 13:19:10
Hlavně aby člověk poznal,že má dítě žloutenku.Prý u malých dětí je velmi slabý průběh,ani ve většině případů nezežloutnou.Syn měl¨koliku,zvracel,průjem a dozvěděla jsem se,že to klidně mohla být žloutenka.A naše dr.v době,kdy je epidemie žloutenek neudělá výtěr ani nevezme dítěti krev.:(
Ssilvie, Kubík, Domi a Maty 31101
28.9.2008 12:51:38
Pobyt na infekčním je možný i s dítětem, bude záležet na personálu a jejich možnostech. Já tam byla s 2,5letým dítkem s podezřením na mononukleozu, přestože měli narváno je ani nenapadlo uvažovat, že bych ho tam nechala. Za což jim díky,...navíc to bylo v provizorních podmínkách, infekční se rekonstruuje, oni byli na jednom patře na plicním oddělení.

Se přiznám, že bych tam tak malé dítě nenechala, ikdybych měla spát na židli. Teda pokud by mne doma nepotřebovalo jiné dítko mnohem více~;)

S tou žalobou, jak už tu někdo psal, leda sebe, že nedohlížíš na hygienu svých dětí. Ikdyž je mi jasné, že třeba venku když si dítko hraje na hřiští a pak má hlad, tak se ručičky utřou jen vlhkým ubrouskem,.....hold je to i o štěstí.
Neříkám, že se tos tát nemůže, bohužel ano, nevím, co dělají děti ve škole, zda si vždy myjí ruce, zda vždy před jídlem,.....doma musí a museli, ale i tak je do toho musíme "dokopat", hlavně takové to, umyl sis ruce? Jo! Mýdlem, ne~j~~:-D
Bettinka(Majda12/03 + Tom5/08) 33629
28.9.2008 12:41:18
Btw proc by mi mely vadit jine diskuze, kdyz jsou opodstatnene? ~j~~:-D
Bettinka(Majda12/03 + Tom5/08) 33629
28.9.2008 12:38:31
Ano hospitalizace zalezi na te ktere nemocnici. Jinak nevim, dite jsem jeste bohudiky hospitalizovane nikde nemela, tim mene na infekcnim. Usuzuji ze zavaznosti onemocneni.

Jinak me tvoje otazky samozrejme nevadi, vsak se tady muze ptat kdo chce na co chce, ja jen, ze napr. priznaky jsou vypsane temer kazdy den v nekterych novinach, bylo o tom vsude ve zpravach, i zpusob prenosi, atd. Proto me zarazilo, ze se na to ptas a zes o tom asi jeste neslysela.
Vojtami56 66465
28.9.2008 12:04:53
Myslím si, že žalovat konkrétně někoho nebo nějakou skupinu, nemůžeš.
Konec konců, my můžeme být ještě rádi, že takové vymoženosti jako automat s čistými jehlami jsou, neb jinak bychom tu byli zamořený ještě hep.B.C a mnohým dalším...

Je fakt, že sem ale tento typ hepatitidy donesla riziková skupina, tedy bezdomovci, narkomani... a vyneslo se to z prahy.

U nás v Humpolci to už taky řádí, ale díky bohu náš syn to dostat nemůže, neboť jsme ho již dávno nechali očkovat, ještě když to neřádilo a jsme rádi, protože teď by se vakcína horko těžko splašila, když nic nejni.
Mab 26777
28.9.2008 12:04:07
Záleží na kapacitě infekčního oddělení, pokud má prostor tak dítě s matkou ubytuje, pokud nemá, tak musí matka domů.
Izolace je nařízená ze zákona, takže se tomu nelze vyhnout, u dětí trvá většinou 14 dní, infekci totiž snášejí téměř bez obtíží, nemívají žádné větší problémy, většinou nejsou ani žlutí. Pokud se jedná o dospělé, ti už to snášejí hůře, takže i hospitalizace trvá většinou déle. Také záleží zda máte českou žloutenku A nebo třeba egyptskou, ta mívá těžší průběh (češi na ni prostě nejsou zvyklí).
Žalovat asi nebudeš mít koho, vzhledem k tomu, že je to nemoc špinavých rukou, tak můžeš žalovat jedině sebe, že sis je (a svým dětem) řádně nemyla. Já vím, že to není tak jednoduché, ale už to tak je.
° Anka ° 87154
28.9.2008 12:02:27
Bettinko to není pravda, spoustu info jsem na netu nenašla ani v knížkách které máme doma. Zajímavé že ti zrovna moje otázky vadí, ale hafo jiných diskusí ne.
Jinak to že nemůžeš být na infekčním s dítětem taky není pravda alespoň co vím u malých dětí, byla tam kámoška na infekčním na Bulovce asi s ročním, ale je to tam bída, špinavý hračky, na chodbu můžeš protože tam je jeden záchod pro všechny a ještě plesnivý stropy ze kterých ti kape na hlavu když prší. Jídlo taky prý hnus a sestry většinou sedí v sesterně a kecají. Mně spíš zajímalo jestli se může být i se staršími dětmi třeba čtyřletými nebo sedmiletými nebo ti už tam musí být sami. Ale asi to záleží na konkrétní nemocnici.
Jiřule a 3 skřítkové 855
28.9.2008 11:54:57
www.zloutenky.cz
Jiřule a 3 skřítkové 855
28.9.2008 11:54:36
Jak se žloutenka projevuje?
Příznaky žloutenky typu A mohou zpočátku připomínat chřipku: dostaví se únava, nechutenství, slabost, teploty, bolesti zad a břicha nebo hubnutí, zatímco zežloutnutí kůže nemusí být vůbec pravidlem. Ztráta fyzické kondice a únava mohou nakaženým znepříjemňovat život po několik měsíců. V některých případech (zvláště u dětí) se příznaky nemoci vůbec neobjeví. Tito lidé tak mohou žloutenku přenášet, aniž by o tom věděli.
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 415  [Dalších 65 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.