| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žloutenka - hepatitida

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 415  [Dalších 45 >>]
Tvoje horší já 57363
30.1.2008 20:28:21
Všechno podstatné bylo už asi řečeno, jen bych chtěla zakladatelku uklidnit, naše děti byly taky všechny tři žluťoučké, no spíš oranžové. A pěkně dlouho. Pod lampičkou si dva dny pobyl jen ten nejmladší, ale myslím si, že kdyby někdo změřil naše děti v pěti, šesti týdnech, hned by někam šupajdily. Naštěstí to dětská dr. nějak moc neřešila a do dvou měsíců získaly děti normální barvu kůže a bělma.
Opravdu nevím, čím to je, snad jsou v tom opravdu geny.
Jo, tomu nejstaršímu jsem taky dva dny převařovala MM, opravdové martyrium.
Alfinka, Elinka 4/04,Ríša 2/07 8819
30.1.2008 16:50:27
Ahoj Buli,

chtěla jsem pomoci radou, ale všechno podstatné už řekly holky přede mnou :-)

Elinka měla taky prolongovanou novorozeneckou žloutenku a to celkem 14 týdnů. hodnoty mezi 200-300. Doktorka nás posílala na krev, měla zvýšené některé hodnoty jaterních testů, tak jsme byli posláni na sono bříška, kde zjistili normální stav. Pak se doktorka zmínila o možnosti žloutenky z MM a převařování, ale to už hodnoty nebyly nijak dramatické a pomaloučku to ustupovalo, tak na převařování nedošlo. Do roka se normalizovaly i hodnoty jaterních testů a nyní je všechno v pořádku.

Když se narodil Ríša, bála jsem se, že s ním zažiju stejné martýrium, tak jsem se hned v porodnici zeptala, jaká je pravděpodobnost u dalšího dítěte. Prý až 75%. Také Ríša měl žloutenku, ale na nic jsem nečekala, a asi ve třetím týdnu jsem dva dny dávala převařené mateřské mléko a do týdne žloutenka ustoupila.

Tak držím palce, ať se u Vás také rychle ztratí.

PS: Jinak samozřejmě posílám velikou gratulaci k narození Cyrilka, ať Vám prospívá a roste k Vaší radosti.

Míša_ 14374
30.1.2008 13:29:33
Syn "zežloutl" až ve 3 týdnech.Do 6nedělí se to nespravilo. Bilirubin byl hraniční na hospitalizaci, takže jsme šupajdili na gastroenterologii. Jaterní testy vyšly špatně skoro ve všech hodnotách. Museli jsme na 24 hodin vynechat kojení - hodnoty se vůbec nezměnily, jenom já jsem dostala mastytidu :-(
Nakonec jsme chodili na gastro na kontrolní krev a UTZ každý měsíc, později každé 3 měsíce.
Hodnoty se dostaly do normálu až ve 2 letech. Kojen byl 21 měsíců.
A závěr? Příčina neznámá. U některých kojených dětí se prý stává, že játra mateřské mléko odbourávají nějak jinak než by měla.

Tak držím palečky, ať všechno brzy OK.
Bulik 15617
30.1.2008 13:08:35
Tak jsem slíbila, že se ozvu po té poradně, takže plním slib :-)

V zásadě jsem uklidněná, protože se to dr. jeví pořád ještě jako fyziologický stav, prý snad poslední záchvěv žloutenky. Vyfasovali jsme léky, co máme 2 dny dávat a za týden se zkontroluje krev, pokud by to nezabralo, tak budu muset převařovat mateřské mléko a pokud by nezabralo ani to, tak se začne hledat jiná příčina. Ale prý ty hodnoty bilirubinu nejsou už vzhledem k věku nijak dramatické, to že mírně stoupají, že může stát, takže není třeba plašit a honit Cyrila hned po nějakých vyšetřeních. Uvítala ho teda slovy "no kamaráde, ty seš teda žlutej", ale pak sama říkala, že je opravdu jenom v obličeji, tělíčko už má skoro normální. Prý se ta žloutenka odbourává od nožiček směrem k hlavě.
Jinak jsme teda chudokrevní, což se očekávalo, prostě pořád se mu ještě rozpadají červené krvinky a na tvorbu nových ještě nedošlo, nebo teda těch není zatím dost. Takže jak doválčíme se žloutenkou, začne se řešit železo.
Ty léky, co dostal jsou Phenaemaletten, je to antiepileptikum, prý se to na tu novorozeneckou žloutenku dává. Rovnou mi říkala, ať se nezděsím příbalového letáku.

Takže za týden uvidíme.
Kačabka,Karolínka a Kačenka 8604
30.1.2008 9:37:42
ještě jsem zapomněla napsat,že obě holky byly plně kojené...
Kačabka,Karolínka a Kačenka 8604
30.1.2008 9:35:05
Ahojky,s novorozeneckou žloutenkou máme hodně zkušeností.Mám dvě dcerky,obě se hned po porodu svítily 10dní...,propouštěly nás s hodnotou 174 a na kontrole po propustění nám to stouplo na 226,ale do nemocnice jsme už nemusely.První dcerka byla žlutá až do cca 10týdnů a druhá jenom cca 4...U obou šlo jen o novorozeneckou žloutenu bez jiné příčiny,snad mohlo jít o tzv AB0 inkompatibilitu.Jinak jsou obě ok,žádné následky to nemělo,...držím palce,ať je to brzy za vámi...
orangia79+Maty07/Kaja09 64698
29.1.2008 22:13:24
ahoj, osobní zkušenost nemám,ale má kamarádka má (měla) obdobný problém, má 1,5m syna a před 14 dni kdy měl stále žloutenku ji po několika vyšetřeních zjistili že vzhledem k tomu že kojí,tak je pravděpodobnou nositelkou ona,takže musela týden převařovat odstříkané mléko a pomalu přejít na UM ted jsem s ní nemluvila ale vím že se to pak zlepšilo, možná už bez problému znovu kojí.
Nedělej si ale starosti ona to příroda už nějak předem zařídila. Přeji mnoho zdaru a hlavně ať se brzo uzdravíte.
Beruška9 19102
29.1.2008 21:37:34
Novorozenecká žloutenka (podle MUDr. Hofhanzlové) Přírodní medicína

Novorozenecká žloutenka a co v této situaci můžete dělat

1. Maminka denně pije šálek čaje z ostropestřece mariánského

2. Miminku podáváme 3x denně 1 globulku homeopatického léku Chelidonium CH 5 rozpuštěného v mateřském mléce, 3 - 4 dny. Pokud do této doby novorozenecká žloutenka výrazně neustoupí, vyhledáme pomoc lékaře homeopata, který přesněji určí správný homeopatický lék. Pokud po podávání léku žloutenka ustupuje, snížíme dávky na 1 - 2x denně a podáváme ještě 2-3-4 dny podle potíží.

3 Miminku přikládáme na jaterní oblast řebříčkový zábal jater:

Řebříčkový odvar: 1 polévkovou lžíci sušeného nebo hrstičku čerstvého řebříčku lékařského zalijeme asi 300 ml vody, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. 10minut necháme vyluhovat.

Obklad: Na přebalovací pult nebo postýlku položíme do obdélníku složený vlněný šátek. Na něj položíme o něco širší pruh pleny (aby vlna nedráždila kůži). Do horkého zcezeného odvaru namočíme velký kapesník složený do pruhu tak, aby zakryl oblast zad vpravo od páteře a celé bříško. Vyždímáme jej a položíme na výše uvedené dvě suché vrstvy obkladu. Rychle na ně vysvlečené dítě jen v plínce položíme na zádíčka. Mokrá vrstva obkladu nesmí vychladnout, musí být teplá. Mokrá vrstva obkladu by neměla překrývat páteř. Je přiložena na pravé straně dolní části zad a boku a převine se přes dolní část hrudníčku a horní část bříška směrem doleva. Rychle všechny tři vrstvy převineme kolem bříška a dítě zabalíme do deky nebo do zavinovačky. Účinek obkladu můžeme podpořit termoforem, který podložíme děťátku pod pravý bok. Přikládáme 1x denně alespoň na jednu hodinu. Mokrá vrstva nesmí být přiložená příliš horká ani nám nesmí vychladnout.

4. Velmi jemně 2-3x denně hladíme na pravém chodidle reflexní plošku jater

Výše uvedeným způsobem můžeme léčit i tkz. žloutenku kojených děti, která přetrvává i několik týdnů nebo měsíců. Rady, jako přestat kojit nebo převařovat odstříkané mléko, jsou sice účinné, ale převařováním se mléko znehodnocuje a přestat kojit, když lze tuto potíž jednoduše vyřešit i jinak, mi přijde nesmyslné.

Bulik 15617
29.1.2008 21:29:27
Jiřko, díky moc, na tvoje stránky s dotazy ke žloutence jsem už dneska odpoledne narazila a nastudovala. Jsem moc ráda, že jsem je našla, máš to výborně udělané. Na to převařování mléka obávám se dojde, no hlavně aby to netrvalo moc dlouho a pomohlo to, já a odsávačka nejsme kamarádi.

Děkuju všem za povzbuzení, zítra se snad dozvíme víc. Dám vědět.
Vlaštovka a kluci 34470
29.1.2008 14:58:41
Ahojky Bulíku,

mrzí mě, že Cyrilkovi zase hodnoty stouply. U nás měl Matouš nejvyšší bilirubin kolem 320, čtyři dny svícení a pustili nás s hodnotami kolem 200 a prášky Phenaemaletten. Pak mi kamarádka přeposlala tip na "Imuregen" - že prý jim od žloutenky zázračně pomohl. Nejsem tak důvěřivá, abych do něj šla s nadšením, ale Lora potvrdila, že by to nemělo minimálně ublížit. Brala jsem já jednu denně a je fakt, že žluté zabarvení razantnš ubývalo. Nedávám to do souvilosti, mohlo v tom být hodně faktorů. Ale zoufalé matky dělají zoufalé věci, že?
Asi bych se ve vašem případě hodně zabývala tou myšlenkou žloutenky z kojení.
Držím palce.
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 415  [Dalších 45 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.