| adriM+M+N | 55217 |
|
|
25.6.2011 10:22:56
No taky mi to přišlo zvláštní. Já byla na ko po ovulce a před ovu jsem měla na pravé straně menší folikul - 17 cm a na levé 22 cm, po ovu na pravé straně cysta na levé ten velký už nebyl, bylo tam žluté tělísko vidět, ukazoval mi ho i dr. na utz a další folík 17 cm, ale ten myslím už taky nepraskne bylo to cca 4 dny po ovulce. Takže to vypadá, že prokazatelně prasknul jeden a nejspíš i vím kdy, měla jsem půl dne šílené bolesti. Každopádně vím, že i když dojde k těhu, tak není nic příjemného, když je tam cysta. Znám případ, kdy díky jejího prasknutí známá potratila v 3. měsíci těhotenství.
|
| Ennywan | 4062 |
|
|
25.6.2011 9:05:48
Maťo dík za tipy na bylinky. Všechny tady mluvíte o jedné cystě, ale mě dr. říkala, že jich tam mám víc. Viděla jsem i ta tmavá místa na ultrazvuku. To je stejně zvláštní, několikrát jsem byla u dr. (u prktické, na chirurgii) s bolestí v pravám podbřišku a nikdy mi nikdo neřekl, že by to mohlo být od cyst. Je vidět cysta jen při ultrazvuku vagínou nebo i při ultrazvuku břicha?
Jinak, jak to fungovalo dřív, když HA nebyla? To se jako ženským cysty nedělaly nebo co? |
| Maťa. | 21117 |
|
|
25.6.2011 0:31:28
No toto je zvláštne, to som teda za tie roky ešte nepočula. Veď z prasknutého folikulu vzniká corpus luteum.
Teoreticky, keby sa to naplnilo krví, tak je nedostatočná funkce corpus luteum a tudíž tiež prd šance na tehotenstvo v takom prípade... Bez žltého telieska zárodok nemá šancu. |
| Maťa. | 21117 |
|
|
25.6.2011 0:28:54
Pregnyl podporí ovuláciu len v prípade, že máš dostatočne zralý folikul. (tak min. tých 20 mm)
Každopádne, držím palce. Viem, aké to je trápenie. |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
24.6.2011 21:55:47
Navíc teď mi dr. řekl, že cysta nemusí nutně znamenat, že folík neprasknul, že mohl klidně prasknout, jen se to pak naplnilo krví, ale k ovulce mohlo dojít i u toho folikulu. Ale tohle jsem slyšela poprvé, tak fakt nevím
![]() |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
24.6.2011 21:52:48
Maťo já tohle vím, však jsem také měla celý minulý rok pauzu, nic jsem nebrala, ale nepomohlo to. Tak občas teď clostil vezmu, protože i když se z jednoho folíku vytvoří cysta, tak se vytvoří aspoň 1-2 další folíky.A navíc jsem teď byla na IUI a k tomu v caru clostík dávají. Někdy se mi vytvoří cysta i bez clostilbegytu.
Někdo tvrdí, že pregnyl podpoří ovulku a tím pádem by k ovulaci mělo dojít, ale asi to není tak 100%ní. Kontryhel jsem pila už dávno, sliznici mám vysokou dost i bez něj a k otěhotnění nepomohl... |
| koblížek |
| • |
24.6.2011 21:40:49
Ahoj,
já na cysty taky trpím.Často vím už dopředu, že ji zase mám. Bolest při sexu,při cvičení. Když je hodně velká, tak i při sezení. Přijde mi,že se mi vytvoří hlavně ve stresovém období,když má člověk z něčeho fakt nervy. Jinak doktor mi jen potvrdí,že ji tam mám. Mám dávat pozor a při velkých bolestech pospíchat do nemocnice,také mi nutil HA,kterou jsem brala skoro rok. Zjistil mi také endometriozu,při které ji taktéž doporučil a je pravda,že zabrala. Párkrát mi už hrozila operace,ale pak vždy cysta samovolně zmizela (někdy i po 4 měsících). Taktéž doporučuji kontryhelový čaj, pupalku a také wobenzym. Také mi jednou praskla a už to nechci zažít. Šílená bolest,kdy jsem upadla do bezvědomí a poté celý den jen bezvládně ležela. Buď opatrná! |
| Janinka a Terynka |
| • |
24.6.2011 21:36:02
také mám bohaté zkušenosti. Po vysazení HA se mi dělají často. Jednou mi praskla, strašná bolest jako když přepneš vypínač - jela jsem do nemocnice. Vysvětlili mi, že když praskne tak tekutina v ní dráždí pobřišnici a to bolí, může taky prasknout blbě a můžeš vykrvácet do břicha - takže vždycky to chce zkontrolovat ultrazvukem. Rozhodně si nezahrávat, můžeš taky přijít o vaječník. Dr. taky říkala, že je dnes mezinárodní doporučení, že cysty do 5 cm se nechávají vstřebat a operují se jen větší než 5 cm. Taky mi vysvětlovala, že existují dva druhy, pamatuji si jen tu z folikulu. Já taky cítím když se mi udělá - jako balónek s vodou v břiše, který se pohybuje a je to nepříjemné a bolestivé. Dr. taky říkala, že nic jiného než HA nepomůže, že holt ženský jsou dneska zhýčkaný, že nemají žádný obtíže, protože já po vysazení HA trpím...
|
| Maťa. | 21117 |
|
|
24.6.2011 20:18:12
Samozrejme Pregnyl je ok...ale...zamerala si sa i na prírodu?
Kontryhelový čaj dlhodobo silne doporučujem. |
| Maťa. | 21117 |
|
|
24.6.2011 20:17:02
Adri, clostyl nie je samospásny a v priemere málokomu, kto má fakt problém zaberie. A ešte zvyšuje riziko vzniku cýst.
Dokonca často holky (i ja som to tak mala) majú po Clostilu cystu a neovulujú a bez Clostylu sú bez cysty. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.