| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Cysty na vaječnících

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 397  [Dalších 177 >>]
Maťa. 21117
24.6.2011 20:11:46
Mám. Bohaté.

Vačšinou je takáto cysta vzniknutá z folikulu, v ktorom sa vyvíjalo vajíčko. Folikul v dobe ovulácie nepraskol (neovulovala si) a narástol do rozmerov cysty. Jej prasknutie može byť takto bolestivé (raz ma s tým držali i v nemocnici).

Antiko ti doporučuje rutinne hlavne preto, lebo HAK zabraňuje dozrievaniu vajíčok, tudíž nerastie folikul a týmpádom nie je riziko cysty.

Osobne by som začala skor piť pravidelne kontryhelový čaj, nasadila prípadne Gynex, alebo Pupalku dvouletou a podobne. Dlhodobo.

Než sa cpať orálnou HAK.
Ivka3 115865
24.6.2011 19:37:47
netuším, jen vím, že jsem s tím nikde v nemocnici nebyla a přešlo to samo. Ano, bolela to chvilkama, ale pak vše ok.~6~
adriM+M+N 55217
24.6.2011 19:34:30
Tak tohle téma je pro mě docela aktuální, dnes jsem nad tím přemýšlela..
Já mívám cysty pravidelně poslední dobou, ale vždy s ms prasknou a odejdou a nikdy mi žádný dr (vystřídala jsem jich dost protože navštěvuji i car) neřekl, že je životu nebezpečná. Naopak řeknou mi, že s ms odejde a tak to opravdu je.
Minule mi jeden dr řekl, že cystu nemůžu cítit, ale to je blbost, vždy to poznám, nemám z ní ukrutné bolesti, ale trochu to bolí, hlavně když delší dobu stojím. A tento týden jsem byla u něj na kontrolním utz a už dopředu jsem mu řekla, že ji tam mám a byla tam. Protože se snažím již delší dobu otěhotnět, docela mě to znepokojuje, poslední dobou jsem brala několikrát i clostilbegyt, minulý cyklus i injekce pregnylu a stejně tam jedna cysta opět je, navíc pokaždé na pravé straně bych řekla.. Kéž bych věděla jak zabránit tomu aby se tvořila (kromě HA, kterou brát teď rozhodně nebudu)...
Haaribo 87262
24.6.2011 17:57:50
Tak tehle přístup už vůbec nechápu...~4~~a~
Ennywan 4062
24.6.2011 17:52:25
Nevěděla, ale zároveň jsem byla už za ta léta několikrát s bolestí pravého podbřišku u své dr. i na chirurgické pohotovosti, jestli nemám slepák nebo třeba tříselnou kýlu. A ono to nejspíš bylo od těch cyst. Taky při jedné sex.poloze v určitém období cyklu mě to bolelo vpravo tak, že tuto polohu nepraktikujem
Ennywan 4062
24.6.2011 17:50:13
Já jsem u ní byla včera akutně poprvé. Měla jsem dr., u kterého jsem byla spokojená, ale odstěhoval se. Takže jsem zkusila, kdo tam byl za něj. Právě že ona jediná mi řekla o tom, že tam mám cyst víc a mluvila o té HA a ptala se, jestli to se mnou někdy někdo probíral, protože prý v kartě mám cysty zmíněné při každé preventivní prohlídce pár let zpět. A já jsem o tom vůbec nevěděla. ~d~
Haaribo 87262
24.6.2011 17:49:17
To ti nepovím. Hele, mě první cystu našli 14 dnů před svatbou a teď jsme řešili, co bude...no, tak že to počká po té svatbě. A můžu ti říct, že když jsem se oblékala do šatů, chytla mě tak ukrutná bolest podbřišku, že jsem si opravdu myslela, že mi prskla. Jako strašný. Pořád jsem se kontrolovala, jestli nekrvácím atd., už jsem se viděla, jak mě z úřadu vezou do nemocnice, ale naštěstí to pak povolilo - a nebyla prasklá!
Haaribo 87262
24.6.2011 17:46:12
Ale určitě bych změnila lékaře, přijde mi, že si s ničím naprosto neláme hlavu.
Ennywan 4062
24.6.2011 17:45:52
Haaribo, tomu bych i rozuměla, ale proč to teda včera nebolelo a dneska zase ano?
Ennywan 4062
24.6.2011 17:45:07
Že mi ty ostatní můžou způsobovat bolesti a také prasknout. Nevím, jak je mám velké, příště se budu víc zajímat. O HA jako prevenci cyst píší i všude na internetu. Ještě jsem se ptala i na jinou alternativu, ale prý není, ale to se mi věřit nechce, protože jsou ženské, co prostě HA brát nemůžou. V tomto směru budu ještě pátrat v alternativní léčbě.
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 397  [Dalších 177 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.