| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Endometrióza

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 132  [Dalších 2 >>]
Svatka30 21260
1.2.2005 18:27:21
Irenn, ani mi nemluv. Představ si, že jsem byla minulý měsíc na UZ, protože jsem měla podstoupit IUI a jistá paní doktorka mi sdělila, že mám opět endometriozu a dokonce nemám ovulaci. Tak jsem nelenila a pelášila za svým výborným gynekologem, který mi rovněž provedl UZ a sdělil mi, že zřejmě to, co tam paní doktorka viděla, není endometrioza, ale žluté tělisko, čili jsem i ovulovala. Nicméně mi předepsal Utrogestan a zítra jdu na další UZ, aby se vyloučila diagnoza endometriozy, nebo bohužel potvrdila.
V březnu letíme na dovču a tam se budeme konečně po dlouhé době snažit:-)
A co chlapeček? Je to paráda, že se vám to podařilo hned po prvním IVF:-)))

Irenn, Natan04, Miriam08 7356
1.2.2005 2:59:14
Svatko, samozřejmě si tě z umělinek pamatuju. Držím palce, ať se brzy přesuneš do jiné diskuse! Jak pokračuje snaženíčko?
lenulinka 22208
31.1.2005 7:15:14
Díky holky za odpovědi! Snažím se získat co nejvíc informací. Samozřejmě bych raději otěhotněla než se dlouhodobě léčila. Pokusím se kontaktovat ještě jiného doktora, víc hlav víc ví.
Svatka30 21260
30.1.2005 21:00:25
Irenn, ty už máš chlapečka? To to letí:-)))
Já jsem dříve chodívala na umělinky, ale měla jsem tzv. pseudonim Světlana.
Tak ahoj a ať se chlapečkovi moc moc daří.
29.1.2005 22:10:06
Ještě jsem zapoměla napsat, že jsou různé typy endometriozy, mohou to být cysty, ložiska, taky záleží, kde se endo udělá atd. a podle toho se pak hledá vhodná léčba. Hodně info je na www.endometrioza.cz
29.1.2005 22:08:58
Mě endometriozu našli na laparoskopii v r. 2001 (myslím...). Dělali ji z důvodů neplodnosti. Už několik let předtím mě trápily bolesti v podbřišku a kříži mimo MS, byla jsem kvůli tomu u několika dr., ale vždycky mě tvrdili, že mi nic není. Po objevení endo proběhla léčba jako u ostatních (půl roku bez MS), zároveň jsem se léčila homeopaticky, pak kontrolní laparoskopie, při které odstranili zbývající ložiska. Pak jsme se znovu snažili o mimi, a protože je problém i na straně manžela, zkoušeli jsme nejdříve IUI a pak IVF, které se naštěstí podařilo hned napoprvé. Taky nám v CAR tvrdili, že je možné obejít endo IVF a že endo nemá vliv na potraty, což jsem četla na více místech. Ještě před IVF jsme absolvovali vyšetření na reprodukční imunologii, protože u endo jsou tyhle problémy častější. Tam zjistili, že mám protilátky proti obalu vajíčka, takže doporučili udělat při IVF ICSI.
Myslím, že endometrioza se úplně vyléčit nedá, těhotenství nebo léčba při které se zastaví MS ji na čas potlačí, ale časem se může objevit znovu.
Tak držím palce, ať to endo není. Jinak co se týče otěhotnění, 70% žen s endometriozou otěhotní bez problémů. Moje kamarádka, která měla rozsáhlou endo, přemluvila dr. ať léčbu o pár měsíců odloží, že bude mít svatbu a chce jet na svatební cestu, a hned první měsíc snažení otěhotněla. Takže endometrioza automaticky neznamená problémy s otěhotněním.
martinasek 10081
28.1.2005 18:47:42
jo jo, jmenoval se Norethisteron, a cysty taky proběhly, vždycky praskly.
Při laparoskopii slepené vejcovody a dvě cysty na vaječníkách.
Rok před početím jsem pila denně měsíčkový čaj. Kytku jsem si sama pětovala na zahradě a sušila a pila...denně. Potom se mi prvně v životě stala MS pravidelnou. Jinak MS 28-40 dnů, silná, slabá, bolestivá.. prostě vše, ale vždycky jinak. Bolesti i mimo cyklus.

hodně sil a ptej se Dr na možnosti

Svatka30 21260
28.1.2005 14:12:29
Mě našli endometriozu na laparoskopii v loni v lednu a léčba byla dosti zdlouhavá. Operativně odstranit nešla, takže mě na půl roku pomocí injekcí stopli MS a pak jsem dalších 90 dnů čekala na příchod MS.
Otěhotnět klidně můžeš i při endometrioze, ale taky záleží, ve kterých místech endometrioza je. Můj gynekolog mi řekl, že bohužel se vracívá a ani v těhotenství úplně nezmizí, až v klasickém přechodu, kdy ti úplně zmizí menses.
Na UZ není normálně vidět, jen v některých dnech na vaječníkách.
Její ložiska se vytváří několik let a i když tvrdí v CARu, že se dá endometrioza obejít IVF, tak na IMUNOLOGIÍ mě s tímto argumentem oponovali.
Nejčastější příznaky jsou bolesti při MS, při styku, silná MS a pobolívání v podbříšku. Já například mám MS slabou a měla jsem slabou vždy.
Držím ti palce, ať ti při laparce žádnou endometriozu nenajdou.
KrtekH,Ter7.1.06 8825
28.1.2005 9:38:34
Já mám bohužel také endometriozu. Nejprve se mi od 19 let tvořily cysty (o kterých jsem nevěděla že jsou endometrické, ale byly), léčili mě nejprve Norethisteronem (bez úspěchu), pak mi byla doporučena antikoncepce (tu jsem brala 6 let) a v této době jsem neměla nejmenší problém s endometriozou. Po vysazení antikoncepce se vše vrátilo (prodělala jsem i operaci na resekci vaječníků - bez úspěchu, cysty se tvoří dál). Pak jsem přešla na IVF, neboť těhotenství u mě bylo nemožné (srůsty, vejcovody) a tam bylo zjištěno odebráním cysty že je to endometrioza. Nevím jakého stupně, ale začali mě léčit tak, že mi navodili "umělý přechod" tudíž jsem nemenstruovala. to trvalo 6 měsíců. Po této době je prý endometrioza na chvíli vyléčená. Nyní se mi opět hlásí :o(

Dle čínské medicíny prý cysty jsou odrazem špatné funkce jater. Játra špatně fungují a proto si vytváří "náhradní játra - tj. cysty" a do těch vylučují ten odpad, který nestačí zpracovat. Já když jsem důsledně dodržovala dietu (bezlepkovou) a posilovala játra (ostropestřec mariánský) tak po cystách a i endometriozních bolestech v podbřišku nebylo ani stopy. I podle homeopatů je endometrioza odrazem špatného čištění těla. Tudíž rada - pročistit tělíčko (třeba i kapičkami od Naděje) a věřím, že se endometerioza unaví a odejde.

čau a držím pěsti H.
lenulinka 22208
28.1.2005 9:27:20
Zatím mě chce doktorka poslat na laparoskopii, kde by mi potvrdili nebo vyvrátili endometriozu. Mam 4 měsíce bolesti v podbříšku
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 132  [Dalších 2 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.