| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Endometrióza

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 132  [Dalších 12 >>]
Benedeta 26643
4.4.2006 19:53:40
Esme-raldo, moc ti neporadím. Jen to, že záleží, jestli už máš děti nebo teprve plánuješ. Od toho bych odvíjela všechno.
Pokud plánuješ, NIC nezanedbávej. Já jsem slepě věřila doktorům, ale kdybych věděla, jaké možnosti mám a jaké nebezpečí mi hrozí, tak bych to o hodně víc řešila a ne jen přišla, vyslechla dr.

Laparoskopie je přece jen zásah do těla, to máš velikou pravdu. Sama jsem jednu podstoupila. Zákrok jsem snášela velmi dobře, žádné bolesti nebo potíže jsem neměla, bát se nemusíš.
Jen když už by ses pro laparoskopii rozhodla, bylo by dobré, kdyby rovnou vyšetřili celou pánev - jestli máš průchodné vejcovody a tak. ANi nevíš, kolikrát to prostě neudělají a pak je škoda to podstupovat znovu, kdyby jsi měla nějké problémy s plodností.
Ještě existuje HYDROLAPAROSKOPIE, to je mnohem šetrnější varianta laparoskopie, tak se na to zkus zeptat, ale dělají to jen někde.
Esme-ralda 43469
4.4.2006 14:52:34
Při dnešní gyn. kontrole jsem si postěžovala, že tak dva až tři dni před menzesem špiním. Dřív se mi to nestávalo, trápí mě to až tak posledního půl roku. Doktorka si myslí, že by to mohla být endometriosa a navrhuje laparoskopické vyšetření. Mě se do toho moc nechce, přece jenom je to malá operace v celkové narkoze. Máte někdo podobnou zkušenost?
Marie, syn 14m.
  • 
26.3.2005 22:19:43
Ahoj, také patřím mezi ty, které postihla endometrioza. Naštěstí se mi podařilo otěhotnět i při 8cm cystě-endometrion na pr.vaječníku. Narodil se mi zdravý syn. Jenže po návratu menstruace)8týdnů po porodu), začala znovu otravovat a růst. V lednu se mi podařilo znovu otěhotnět (po 10.m. snažení). Jsem v 11.týdnu a čeká nás řada vyšetření. Snad vše dobře dopadne. Hlavně chci všechny ženy postižené tímto problémem podpořit, aby nevzdávali své snažení v otěhotnění - pokud je to u nich možné a nenechaly se zbytečně operovat. Ve velké většině případů se prý endometrióza vrátí)stejné místo nebo jinam). Zdraví Marie.
Irenn, Natan04, Miriam08 7356
8.2.2005 17:14:16
Na genetice jsme nebyli, tam se prý dost málokdy něco nejde. Je to myslím jediné vyšetření, které jsme neabsolvovali, hi hi.
To je fajn, že imunologie dobře dopadla, vždyť dost párů, co spolu mají dlouho styk bez kondomu taky bez problémů otěhotní, tak proč hned strašit protilátkami?
IVF bylo až dlouho po poslední injekci, myslím tak rok a půl. Poslední injekce byla v červnu, na podzim naskočil cyklus, pak následovaly 3 IUI, pak 3 měsíce pauza, pak další 2 IUI. Pak následovala imunologie, pohovor v Iscare, odklad 2x kvůli vánocům a jednou kvůli cystě. Tak jsem se bála, že je endo zpátky, navíc mě dost pobolívalo bříško jako před léčbou, ale nejspíš to nevadilo. Teď doufám, že budu dlouho kojit a tím pádem nemenstruovat.
Svatka30 21260
7.2.2005 19:44:26
na imunologií mi paní doktorka hned od stolu sdělila, že vzhledem k tomu, že jsem po endometrioze a po operaci čípku, kde jsem měla nádor, je víc jak pravděpodobné, že tam bude rapidně snížená imunita. A taky bude spousta protilátek, protože už víc, jak pět let, si nedáváme pozor a nějaký kondom u nás neprobíhal nikdy za téměř deset let, co jsme spolu.
Výsledky dopadly absolutně bez nálezu. Imunita naprosto v pohodě, žádné protilátky a kupodivu i manželův spermiogram svědčil o dobré plodnosti. Někdy mám pocit, jestli ty výsledky s někym nezaměnili:-)
Přemýšlim ještě o genetice. Ty jsi ji podstoupila?
Taky si někdy říkám, že jak jsme obě dvě braly ty injekce na léčbu endometriozy, tak ty jsi myslím hned při poslední navázala na IVF, že? Já asi měla taky. Je tam prý o dost zvýšená pravděpodonst úspěchů. No pozdě bycha honiti, zvlášť, kdy nám to v CARu doporučili.

7.2.2005 12:26:32
měla jsem jenom 4 vajíčka, takže nebylo moc co kultivovat, druhý den bylo jedno embryjko a třetí den transfer. Říkali, že embryjko je pěkné, no moc jsem tomu nevěřila, říkala jsem si, co už mi taky mají říct... Jestli se dopracuješ k IVF a bude embryjek víc, pak to asi smysl má. I když dost holčin otěhotnělo i s tzv. ne moc kvalitními embryjky.
Jak dopadla imunologie? Asi dobře, viď?
Svatka30 21260
7.2.2005 11:42:47
byla mimo a pořádně:-)
Můj doktor z CARu nám teď předepsal Clomhexal na tři měsíce, takže duben, květen, červen budu nastimulovaná na IUI, pak bude tříměsíční pauza, kterou nebudu s IUI řešit, protože je tam problém se trefit do OVU a mě se vlastně bez stimulace netrefili nikdy, takže zkusíme přirozené snaženíčko a pak buď opět stimulace na tři měsíce, nebo IVF. Taky záleží, jaké bude mít manža spermouše, protože mu to zřejmě kolísá. A taky mám strach, že se vrátí endometrioza.
Irenn, takže ty jsi si nechala asi prodloužit kultivaci, že ti zbylo jen jedno embr. na zavádění? Slyšela jsem totiž, že je to lešpí.
5.2.2005 18:01:03
tak to je skvělé, že to není endometrioza. Pokud to bylo žluté tělísko a ovu, jako že asi jo, tak ta dr. byla trochu mimo....
Další IVF určitě zkoušet budeme. Tak za rok si nechám překontrolovat protilátky a uvidíme podle toho, jestli IVF nebo IUI. Přirozeně to asi nehrozí, protože manžílek má ještě k tomu pomalejší spermijky.
Budu moc držet palce na IUI, kolikrát to máte v plánu zkoušet?
Svatka30 21260
3.2.2005 17:24:34
Tak hlásím, že endometrioza není. Hurááá. Po dovolené hned začínám stimulovat clomhexalem a pak IUI. Doufám, že to vyjde.
Irenn, to je teda ale o nervy, když ti zbyde jen jedno k transferu. No hlavně, že to dobře dopadlo a ty máš kluka jak buka:-)
Budete, myslím samozřejmě později, zkoušet další IVF?
3.2.2005 13:50:47
Svatko, to je zvláštní, třeba u mě nebyla endometrioza na UZ vůbec vidět, přišli na to až při laparoskopii, měla jsem spoustu malých ložisek. Jedině, že by se ti dělaly cysty, ale pak netuším, jak na UZ poznají normální cystu od endometriozy. Ale je to zvláštní, vždyť nedávno jsi skončila léčbu, viď? Budete zkoušet další IUI?
Chlapeček se má dobře, roste jako z vody. Je to malý zázrak, zůstalo nám k transferu 1 embryo a teď tady leží vedle v lehátku.
Držím palce, ať se brzy zadaří mimi a hlavně, ať nenajdou další endometriozu!
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 132  [Dalších 12 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.