| Ecim | 99860 |
|
|
17.2.2012 21:35:27
HA jsem vysadila ve 27 letech na opakované naléhání rodiny a poukazování na podobné případy. Ze svého okolí vím o 2 případech záhadných úmrtí, která mohla být způsobena hormonální antikoncepcí. Mně po HA nikdy nic nebylo, jen se mi udělaly křečové žíly a zhoršily jaterní testy. Pokud budu mít někdy dceru, budu do ní hučet horem dolem, ať HA nikdy nebere, že je lepší neplánovaně otěhotnět v 18 a dodělat si při dítěti nějakou lehčí školu a najít méně výnosnou a časově náročnou práci, než dostat mrtvici. A až budou mít synové přítelkyně, byla bych také velmi ráda, kdyby zvolili bezpečnější formu antikoncepce. A co tak sleduji kolem sebe, tak od HA upouští čím dál tím více dívek a žen.
|
| Tante Ema | 107184 |
|
|
17.2.2012 20:42:58
Angrešt, tohle bylo před pár lety i ve Vesmíru, ale já si myslím, že to tak není, resp. že HA nestojí za tím, že se lidi hodně rozvádějí. Někdo tu už psal, že roli hraje společenská přijatelnost rozvodů a taky si myslím, že při vytváření párů příliš často hrají příliš velkou roli i jiné faktory než biologické.
|
| Hanka36 | 89649 |
|
|
17.2.2012 19:58:38
To je šílené. To by mě teda nenapadlo.
Já jsem ten případ že jsem HA brala 15 let vkuse, pak jsem naštěstí otěhotněla hned a to hned dvakrát za sebou. Ale věřím, že to může mít vedlejší účinky. Nikdy jsem žádné problémy při užívání nepociťovala ale když jsem se po dětech k ní chtěla vrátit, se mi objevila kožní nemoc, podle dr. jsem měla dispozici od narození, ale po dětech se mi objevila, jesti v souvislosti s hormonální změnou v podobě užívání HA to nevím. Takže už neužívám, naštěstí jsem si našla jinou vhodnou antikoncepci, která mi moc vyhovuje. Ikdyž dříve jsem ji užívat nemohla, dříve mi naopak vůbec nevyhovovala. |
| angrešt | 114837 |
|
17.2.2012 19:22:38
Neruš mi mé kostky!
![]() ![]() |
| kotyk | 55465 |
|
|
17.2.2012 19:18:31
jj, však já to tak beru. Já jenom dělám škodolibé dítko a kopu ti do kostiček
![]() Ale máš hezký kostičky, to zase jo. |
| kotyk | 55465 |
|
|
17.2.2012 19:17:23
Já bych svojí korunku vsadila spíš na prostou společenskou přijatelnost rozvodů. Vztahy se celkem dost rozpadají i u přírodních národů a ty se k HA dostanou snad jen z kontaminované vody.
|
| angrešt | 114837 |
|
17.2.2012 19:16:39
Kotyk, právě proto je to pouhá hypotéza, nikoli solidní torie
![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
17.2.2012 19:15:06
to jistě, ale většina obyvatelstva neměla majetek žádný nebo skoro žádný, že?
![]() |
| kotyk | 55465 |
|
|
17.2.2012 19:13:50
Jo, prakticky kdekoliv, kde byl nějaký majetek. A byly to zatraceně pevné svazky
![]() Očmuchávací teorie má svoje kouzlo, ale pořád jí bude popírat kupa naprosto přirozeně slezlých párů bez HA, které jsou po genetické stránce naprostá katastrofa. A nebo nebudou, můžeme je prohlásit za chybu měření nebo zjistit, že měli špatný čich ![]() Sorry, já jsem děsný rejpal. Ale nějak se bavit musim. |
| angrešt | 114837 |
|
17.2.2012 19:00:16
Kotyk, jo, měla jsem upřesnit, že nárůst v posledních desítkách let, kdy se tu manželství uzavírají z vůle snoubenců.
Dmluvená manželství jsou zas jiná písnička. Parfémy nevadí - naše čichové buňky dokážou složky pachu dost rozpoznat. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.