| byvala radka | 154149 |
|
3.9.2023 18:49:09
Nechces si nechat pomoct, resp ukazat jim, ze to prostenedavas
|
|
3.9.2023 18:47:26
no orave, asi se tak okoli jevis. Ze zvladas vse a nijak se Te to nedotyka. Nikdo nevi, ze jsi na sracky. Zanech jim dopis a odjed do hor nebo do lazni, vypadni proste Jak Ti praskne struna, je nesmirne tezke se vratit Ty lazne ti potvrdily, ze to potrebujes. Nechtej zvladnout vse, neco pust
|
|
3.9.2023 18:37:37
Proste fakt vypadni, to se neda zvladat, nemuzes vsechno resit Ty
jedes v tom dlouhodobe MYSLI NA SEBE lekama to jen utlumis a oddalis, energie budes mit jeste min |
| Termix | 105545 |
|
|
3.9.2023 18:36:50
Magráto, je mi líto, že toho je tolik moc.
Začala bych tím, že jednou týdně vypadnu ven třeba na dlouhou procházku a nebo kafe s kamarádkou. A pak holky už nejsou malé a více bych je zapojila. Vloni na konci roku jsme se stěhovali. Bylo s tím hodně práce a víceméně všechno na mně. Měsíc na to šel můj manžel na banální plánovanou operaci, která se proměnila v noční můru. Z jedné operace byly nakonec čtyři akutní, spousta litrů krevních transfúzí a já nervy na dranc. K tomu se mi hroutila dcera a to jsem v tu dobu ještě netušila, že si začala ubližovat. Dcera si navíc ošklivě zlomila ruku. A jako bonus jsme byli hostitelskou rodinou a měli dlouhodobě ubytovaného studenta. Drobnosti, že v novém domě ještě nebyla kuchyň a bojler a tepelné čerpadlo ... Mně osobně nejvíce pomohly dvě věci. Denně jsem otravovala Angrešt a Cimbur a jako lékařky mi pomohly se zorientovat aspoň v tom zdravotním stavu manžela. A druhá věc byly sklenice nutelly. |
| Hr.ouda | 123574 |
|
|
3.9.2023 18:16:11
že vám napíšou lázně?
|
| Beat | 107867 |
|
|
3.9.2023 18:16:04
“…ale když budou jen existovat vedle něho, bude to pro ně horší než mít nějakou povinnost, pro ten pocit, že něco dělají, to je pro zvládání těžké situace mnohem lepší než nedělat nic, být jenom divák”
Nevím přesně, jak u Magratu funguji, ale vnimam, ze Mag řeší všechno. Rozumím, ze se jim seslo víc vážnějších a neradostnych situaci, ale nějaké nevnímám tak fatálně, jak je M prožívá. Může to být o nastavení, které se těžko mění. Byt Mag, poradila bych se s nějakou kamarádkou/ kamarádem , která zná jejich situaci zblízka a ona sama je SCHOPNA konstruktivního náhledu na situaci. Chce to začít krajet průšvihy podle priority. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
3.9.2023 17:52:26
souhlas, hezky vyjádřeno
, také si to myslím |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
3.9.2023 16:58:33
anorexií znám teda jenom ze školy, a dost těžkou léčenou tři měsíce na uzavřeným oddělení, přesto holka zvládla přijímačky na víceletý gympl,
i anorektik může mít domácí povinnosti a zodpovědnost za svou školu, naopak bych řekla, že ji to pomůže, nebude se soustředit na jídlo nebo na sebe, bude mít oprávněný pocit důležitosti v rodině přece jenom, táta onemocněl, přestal fungovat, vypadalo to hodně zle a ani po takové době to není dobrý, pro děti to musí být strašně těžký ale když budou jen existovat vedle něho, bude to pro ně horší než mít nějakou povinnost, pro ten pocit, že něco dělají, to je pro zvládání těžké situace mnohem lepší než nedělat nic, být jenom divák |
| sally | 3140 |
|
|
3.9.2023 16:54:16
Cimbur,
no holt nejsem dostatečně "modrá", no - holt nesedím na rodině ve dne v noci a nesleduju co kdo přesně dělá.... brala jsem to tak, že Verence je dobitý fyzicky... nicméně i tak platí to, že by měl dostat nějaký "úkol" - nejen aby ulehčil Magrátě, ale i proto, aby se musel nějak zapojit... aby měl důvod začít se zlepšovat atd. Protože jestli se zhroutí Magrata, tak jsou v řiti všichni.... Takže je třeba, aby se všichni nějak snažili... A Magráta to musí s nimi vykomunikovat - to, že už je fakt úplně v háji a že nemůže řešit všechno. Nejstarší je plnoletá, tak by si mohla oběhat studijní a sociálku a podobně a zjistit, jaké má možnosti v případě, že rodina už nebude mít vůbec žádné finance na to, aby jí podporovala. Mladší se můžou zapojit alespoň v domácnosti. A lidi, kteří jsou jen na obtíž (příbuzní), ty bych úplně odřízla. |
| Jahala. | 89330 |
|
|
3.9.2023 15:28:17
Prostřední má dořešit a nejmladší bojuje s Anorexií to nevypadá, že by se jim dalo naložit moc zodpovědnosti spíš potřebuji také Margatinu pozornost a podporu. Je to těžká situace ano Dobrý anděl nebo jiná charita, která by pomohla s financemi by byla fajn aspoň existenční nejistota by ubyla. Jinak nešla by aspoň bezúročné půjčka z FKSP na nezbytné opravy domu? U nás na škole to je.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.