| Jerry G. | 159407 |
|
3.9.2023 10:51:35
Margato, nevim o jakych lecich na AD(H)D uvazujes? Ja beru tak 8 let brzdeny Ritalin. Je to fajn, na druhou stranu neni samospasny. On pomuze se soutredit na to co mas v hlave. Takze pokud mam plnou hlavu starosti a obav z budoucnosti. Tak je probiram s vetsi koncetraci.. Nevim jestli je to zadouci, k tomu muzes mit na zazcatku vedlejsi ucinky. Podle mne bys mela byt "stabilizovana" nez s nimi zacnes. Urcite by to mel mit pod kontrolou zkuseny psychiater.
|
| Jojona | 24583 |
|
|
3.9.2023 10:46:35
Ano, taky jsem se zbytecne trapila a bala se zavislosti a buh vi ceho jeste. Byla to hloupost.
|
| Okolík | 129526 |
|
|
3.9.2023 10:39:20
Hroudo, to je tvoje cesta. Ale někdo se pro AD rozhodně a pomohou mu. A jak je zřejmé z diskuse, někdo i lituje, že nezačal dříve. Není dobré váhající odrazovat, že jsou k ničemu a nepomohou
![]() |
| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
3.9.2023 10:21:32
S těmi AD souhlas. Pro mě berle, které mě drží, kdybych upadla do sebelitosti. A zároveň brání pred nadměrnou euforií. Akorát teď už bylo toho tolik, že jsem přidala po mnoha letech bez kouření i ďáblovu hůlku. Bohuzel. Treba přestanu, až se to utřepe.
|
| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
3.9.2023 10:17:07
Největší lek je asi poslat všechno podobné pribuzenstvo a kamarádíčky do žumpy. S jednosměrnou leteckou. Se mnou ted třeba ségra taky nemluví a ještě dlouho nebude, ale je mi to už putna, ostatně málokdy mi byla oporou a nechci si nechat na svůj hrb hodit zodpovědnost za její nenálady.
S financemi je to dlouhodobě na houby. Stejne jako u nás. Zkus vyhledat nějakou neziskovou pomoc, kde by ti mohli poradit, kde a na co máte nárok. A jestli třeba i tobě ta ID1 vyšla. Dá se s ní dělat i na cely úvazek. K holčičkám - jedině najít nějakého terapeuta na pojišťovnu. Hlavně pro tu nejstarší, ať si najde někoho, kdo ji sedne. A pro ty mladší nějakou skupinu/centrum? Treba u nás je dobrá pro SVP. Co ve škole, tam jsou holky v pohodě? A lázně pro tebe je skvělé řešení. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
3.9.2023 10:16:46
aha
, já jsem myslela, že AD jsou antidepresiva a porucha pozornosti může být prostě jenom normální lidská roztěkanost pod tíhou starostí |
| Ennywan | 4062 |
|
|
3.9.2023 10:16:08
Přesně tak. A neváhám AD doporučovat, byť já sama jsem se jim dlouhou dobu bránila a zbytečně se trápila a byla na neschopence.
|
| Ennywan | 4062 |
|
|
3.9.2023 10:14:50
AD nejsou jen na deprese. Pomáhají s úzkostí, bolestí, zažívacími potížemi - zkrátka se vším, co může souviset s "hlavou". Říká se, že nejsou návyková, ale pro mě nějakým způsobem ano, protože když je přestanu brát, vrací se mi fyzické potíže - bolesti břicha, potíže související s dráždivým tračníkem a s tím souvisí špatná nálada, zvýšená plačtivost, větší náchylnost k úzkosti, potíže se spánkem. Takže je bohužel beru přerušovaně od r. 2017, kdy vše začalo sepsí. Hodně jsem to tady na Rodině tenkrát řešila.
|
| Jojona | 24583 |
|
|
3.9.2023 10:05:00
A AD by opravdu nebyla marna. Mam dobrou zkusenost. Starosti nezmizely a ani nebyly mensi. Ale ja jsem byla krapet klidnejsi a optimistictejsi a pomohly mi rozseknout uzavreny kruh starosti, tim, ze se mi darilo lepe najit nejaka reseni, ktera jsem ani nevidela. Byla jsem uplne vystavena, vyrizena, pretizena. S AD jsem se citila lepe, i kdyz se nic jineho nezmenilo, jen muj klidnejsi pohled. Mela jsem je od psychiatra, protoze obvodacka mi nabizela Lexaurin a ja jsem chtela nejake lepsi dlouhodobejsi reseni. Ale muze je napsat i obvodak. Rodic to tak ma.
|
| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
3.9.2023 10:01:31
Taky si chci o ně zažádat. A nebo radši o Lipovou a idealne přesvědčit dcerky psychiatru, ať jí tam posle taky.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.